На Суспільному щотижня виходитимуть аудіоісторії «Хоробрі казки»

На Суспільному щотижня виходитимуть аудіоісторії «Хоробрі казки»

14:44,
28 Жовтня 2022
1897

На Суспільному щотижня виходитимуть аудіоісторії «Хоробрі казки»

14:44,
28 Жовтня 2022
1897
На Суспільному щотижня виходитимуть аудіоісторії «Хоробрі казки»
На Суспільному щотижня виходитимуть аудіоісторії «Хоробрі казки»
Першу казку озвучила Юлія Саніна, лідерка гурту The Hardkiss.

Починаючи з 27 жовтня, на телеграм-каналі «Суспільне Казки» та ютуб-каналі «Бробакс» щотижня виходитимуть аудіоісторії «Хоробрі казки» для українських дітей та їхніх батьків.

12 пізнавально-розважальних аудіоказок озвучуватимуть українські артисти, військові, митці, народні улюбленці. Першу казку  «Вел і Цуц» зі збірки читає  лідерка гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

«Хоробрі казки» — це терапевтичні історії спільного досвіду українських родин, які правдиво, але делікатно пояснюватимуть дітям нові реалії, що наскрізно присутні в цікавих оповідях зі щасливими завершеннями.

Концепти 12 тем, які лягли в основу казок — розлука, підтримка, доброта, дружба, солідарність, втрата, віра в спільну перемогу та інші. Їх пропрацьовували на нетравматичність  з авторкою текстів Іриною Виговською, психологинею Маріанною Новаковською та соціологинею Вікторією Бриндзою. Ілюстрації Георгія Сагітова дають простір для уяви кожного, хто слухає казки, асоціативність дозволяє домислити, дофантазувати. 

«"Хоробрі казки" почалися з самоката в Гуманітарному штабі, де я волонтерила на початку повномасштабного вторгнення. Розгублені батьки, які прибували евакуаційними потягами, вирішували життєво необхідні питання, а діти сумували за велосипедами, самокатами, ведмежатами. Вигадана мимохідь історія про самокат, який чекає вдома, дуже підбадьорила маленьку Злату з Маріуполя, поки ми терміново шукали його для неї у Львові. Історії з'являлися одна за одною, як відповідь на події навколо», — розповідає керівниця редакції дитячого та підліткового мовлення цифрових платформ Суспільного Вікторія Мурована.

Маріанна Новаковська зазначає, що навіть зовсім маленьким дітям потрібні відповіді на непрості питання про війну, смерть і що буде далі. Задача дорослих — дати відповіді, не тікати від складних питань, знайти можливість підібрати слова, óбрази, дати відчуття безпеки, навіть коли самим страшно. 

 

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду