Літня «зіркова школа» Суспільного: розвиток талантів, знайомство з музикантами та неймовірна атмосфера

Літня «зіркова школа» Суспільного: розвиток талантів, знайомство з музикантами та неймовірна атмосфера

15:00,
31 Липня 2024
1791

Літня «зіркова школа» Суспільного: розвиток талантів, знайомство з музикантами та неймовірна атмосфера

15:00,
31 Липня 2024
1791
Літня «зіркова школа» Суспільного: розвиток талантів, знайомство з музикантами та неймовірна атмосфера
Літня «зіркова школа» Суспільного: розвиток талантів, знайомство з музикантами та неймовірна атмосфера
Суспільне організувало для учасників нацвідбору на дитяче «Євробачення-2024» навчання з представниками музичної індустрії.

15 юних виконавців, які пройшли відбір і потрапили до довгого списку, протягом чотирьох днів проходили прослуховування та навчання, мета яких — розвиток талантів, отримання нових знань та навичок з вокалу, хореографії й акторської майстерності.

 Юні артисти на уроці з хореографії

Упродовж чотирьох днів Будинок звукозапису «Українського радіо» був майданчиком, де кожен з учасників «зіркової школи» потрапив у світ музики, спілкування з її виконавцями та навчання, яке розвиває таланти.

«Ми щодня спостерігаємо за дітьми й робимо усе можливе, щоб їм було цікаво, весело, щоб вони отримували задоволення від того, що вони роблять, щоб вони не відчували стресу, тому з дітьми працюють психологи. Наше завдання — подарувати дітям радість і можливості», — розповіла голова делегації України на «Євробаченні» Оксана Скибінська.

 Оксана Скибінська

«Детектор медіа» отримав ексклюзивну можливість зазирнути за лаштунки «зіркової школи», подивитися, з чого складається один із навчальних днів, та поспілкуватися з музичними експертами.

Уже в холі спостерігаємо метушню: хтось співає, хтось розучує танцювальні рухи, а хтось спілкується, вмостившись на м’яких пуфах. Уже за мить усі переміщуються на сцену, де розпочинається заняття з хореографії. Сьогодні учасники «зіркової школи» будуть демонструвати експертному журі свої хореографічні навички.

 Заняття з хореографії

«Зіркова школа» — це новий етап в національному відборі на дитяче «Євробачення», який був започаткований цього року. Якщо раніше відбувалося лише прослуховування учасників, то тепер юні виконавці отримують набагато більше можливостей. Це допоможе їм і краще проявити себе на сцені, а можливо стане кроком для побудови майбутньої музичної кар’єри.

 Учасники літньої «зіркової школи» у перерві між заняттями співають разом Анною Тульєвою

«Діти настільки зацікавлені в процесі творчості, написанні музики та пісень, вони не бояться, вони справді відкриваються. Це та мета, яку ми перед собою ставили. Ми хотіли, щоб нацвідбір був не лише про обрання однієї дитини, а про можливості для багатьох талановитих дітей проявити себе і ще більше удосконалитися. Це юні артисти, які мають великі мрії. Слоган, який ми зберегли з минулого року — “Мрій сміливо!” — саме про це, нам дуже хочеться зарядити дітей сміливістю мріяти й прагнути до того, що їм цікаво», — розповіла Оксана Скибінська.

Несподівано тишу у холі (скоро розпочнеться прослуховування — експерти й учасники готуються до відповідального моменту) переривають вигуки й оплески. Так зустрічають юні артисти музичну продюсерку нацвідбору Світлану Тарабарову, яка у свій день народження приїхала на заняття в «зіркову школу».

  Діти радіють зустрічі з музичною продюсеркою нацвідбору Світланою Тарабаровою

 Сюрприз для іменинниці: діти привітали Світлану Тарабарову з днем народження

У розмові з «Детектором медіа» Світлана Тарабарова розказала, що обирати учасників довгого списку було для неї складно.

«Дітей шалена кількість, я 48 годин передивлялася відео. 48 годин безперервної роботи. Вони мені снилися вночі, я знаю про них абсолютно все — з якого міста і який улюблений колір кросівок. Тобто настільки відповідальна для мене ця робота, бо це довіра. Усі діти унікальні. Мені було дуже складно обирати. Я кожен раз дзвонила команді й питала, чи не можна зробити двадцятку, а не п’ятнадцятку учасників довгого списку. Я підбирала різних дітей за віком, різні тембри, різні характери. На жаль, відчула величезний психологічний відбиток через війну, бо діти з різних регіонів. Хтось живе у Запоріжжі, хтось у Харкові. Сподіваюся, що музика і наша тусовка не додасть їм стресу, а додасть досвіду», — розповідає Світлана Тарабарова.

 Світлана Тарабарова розповідає про те, як відбувався відбір учасників довгого списку

Музична продюсерка національного відбору на дитяче «Євробачення-2024» повідомила, що цьогоріч рекордна кількість учасників відправила заявки на участь у конкурсі.

«Ми з командою Суспільного дуже щасливі, що в цьому році діти ще більше захотіли потрапити на нацвідбір. Нашою головною місією було зробити так, щоб дитяче “Євробачення” в Україні стало на рівень із дорослим. Чому так багато дітей у цьому році? Бо вони побачили, як ми працюємо, і довірилися нам. Я можу руку на серце покласти й сказати, що не працюю там, де брудно і нечесно. Тут я працюю другий рік, і це команда неймовірних людей», — сказала Світлана Тарабарова.

 Учасники Літньої «зіркової школи» разом зі Світланою Тарабаровою

 Діти демонструють свої хореографічні вміння

  Танці під запальну пісню

 Майстер-клас від журі: Michelle Andrade продемонструвала, як потрібно робити «колесо»

 І зірвала гучні оплески!

 Запальні танці від учасників «зіркової школи»

 Світлана Тарабарова вболіває за кожного учасника

 Діти показали, що вони не лише талановиті вокалісти, а й танцювати чудово вміють

Цього року долучається до команди нацвідбору на дитяче «Євробачення» як креативний продюсер хореограф, переможець кількох проєктів, режисер-постановник і креативний продюсер перформансів для шоу «Україна має таланти», «Танцюють усі» та «Голос країни» Євген Кот.

«Це п’ятнадцятка кращих і, чесно, вони вражають. Деякі настільки круто співають, що прямо до гусячої шкіри під час їхніх виступів», — ділиться Євген Кот.

Він і сам готує разом із командою Суспільного фінальний концерт.

 Євген Кот розповів, що готує на фінальне шоу нацвідбору щось грандіозне

«У мене доволі великий досвід в різних талант-шоу, зокрема й із дітьми. Цей досвід я максимально застосовую тут. Якщо порівнювати з торішнім відбором, то це буде зовсім інший рівень. Я не буду зараз усього розкривати, хочеться зробити вау-ефект, і, повірте, він буде», — говорить Євген Кот.

Оскільки національний відбір вже втретє проходить під час повномасштабного вторгнення, організатори залучили до співпраці освітню фундацію GoGlobal і благодійний фонд «Голоси дітей». Тому після прослуховування юних артистів запросили на заняття з арттерапії.

 Під час заняття з арттерапії

«Це заняття спрямоване на вивільнення емоцій. Ми говоримо про те, що немає поганих чи гарних емоцій, усі емоції мають право бути. Ми побачимо, як виглядають емоції сьогоднішнього дня, і це та завершальна картина, і кожна дитина зможе забрати сьогоднішні емоції з собою», — розповідає дитяча кризова психологиня й арттерапевтка освітньої фундації GoGlobal Тетяна Зав’ялова.

 Тетяна Зав’ялова

«Нам важливо, щоб психологічний аспект дітей, їхня стійкість і моральний дух були хоча б більш-менш. Звісно, будуть хвилювання, але нам важливо дати підтримку, донести цінності — зокрема, цінність команди, взаємопідтримки», — додає менторка й арттерапевтка освітньої фундації GoGlobal Ольга Лещик.

  Ольга Лещик

Це лише кілька фрагментів одного дня з насичених подіями, навчаннями та активностями чотирьох днів літньої «зіркової школи», які ми встигли побачити та зафільмувати. Більш докладно про все, що відбувалося тут у ці дні, глядачі у вересні побачать у «Щоденниках дитячого “Євробачення”», які виходитимуть на диджитал-платформах Суспільного та на телеканалі «Суспільне Культура». І як завжди, однією з ведучих залишається Анна Тульєва, яка не лише встигала свою безпосередню роботу виконувати, а й підтримувала всіх учасників нацвідбору. «Діти мене називають мамою дитячого “Євробачення”. Жартують, що я багатодітна мама і мені мають дати якусь відзнаку», — з посмішкою розповідає ведуча.

  Ведуча «Щоденників Євробачення» Анна Тульєва

«У мене не завершується спілкування з дітьми після конкурсу, я намагаюсь якось допомагати їм у кар’єрному плані. В них є й моя маленька дитяча мрія. На жаль, в мої часи прийти на дитяче “Євробачення” було неможливо, був інший час. А зараз, коли я бачу, що діти можуть прийти й показати свій талант, готова для них робити усе, що можливо і неможливо. Видно апгрейд дитячого “Євробачення” цього року, сподіваюся, що в наступні роки воно буде ще більше розвиватися», — розповіла Анна Тульєва.

 

Тож у «Щоденниках дитячого “Євробачення”» глядачі спостерігатимуть, як за результатами участі у «зірковій школі» та консультацій з експертною радою Нацвідбору, в яку увійшли Tayanna, Michelle Andrade та Євген Хмара, буде обрано шість фіналістів. А у фіналі нацвідбору, який проходитиме у вересні, глядачі та журі оберуть того, хто представлятиме Україну на 22-му дитячому пісенному конкурсі в Іспанії.

Фото: Ігор Васильєв

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду