Суспільне розпочало виробництво дитячого контенту про війну, безпеку і вимушену еміграцію

Суспільне розпочало виробництво дитячого контенту про війну, безпеку і вимушену еміграцію

11:29,
16 Червня 2022
2444

Суспільне розпочало виробництво дитячого контенту про війну, безпеку і вимушену еміграцію

11:29,
16 Червня 2022
2444
Суспільне розпочало виробництво дитячого контенту про війну, безпеку і вимушену еміграцію
Суспільне розпочало виробництво дитячого контенту про війну, безпеку і вимушену еміграцію
Вікторія Мурована: «Хочемо говорити з дітьми про війну делікатно, але правдиво».

Суспільне розпочало роботу над сучасними казками та сценаріями до анімаційних серіалів. Однак замість безпечних історій про пізнання світу у легкій розважальній формі, які виробляли у 2021 році, у цьому році у центрі уваги стане тема війни, безпеки, боротьби добра і зла та адаптації під час вимушеної еміграції.

Про це у Берліні під час щорічного фестивалю RE:publica розповіла продюсерка дитячого контенту Суспільного, волонтерка гуманітарного штабу Львова Вікторія Мурована.

«Нашим завданням сьогодні є створення нових історій у різних, зрозумілих дітям, форматах: анімація, пізнавальні програми, експлейнери. В них ми розкриємо теми безпеки поведінки в деокупованих містах, боротьби добра і зла, труднощів адаптації на новому місці тощо. Хочемо говорити з дітьми про війну делікатно, але правдиво, інтегруючи нову реальність, художньо її переосмисливши»— зазначила вона.

За її словами, Суспільне під час виробництва дитячого контенту буде зважати на різний досвід українських дітей, багато з яких пройшли через окупацію, втрату близьких, вимушену еміграцію.

«Ми хочемо повернути їм радість пізнання світу і бодай тендітне відчуття стабільності через сучасний ціннісний контент», –  поділилася Мурована. 

На запитання кураторки й видавчині Катерини Міщенко, чи вдасться Суспільному втілити це у період війни, Вікторія відповіла: «системно створювати власні наративи, чесно розповідати дітям і світові про те, що відбувається, — завжди на часі».

Вікторія Мурована поділилася своїм досвідом волонтерства у головному гуманітарному штабі Львова, а також спілкуванням з батьками й дітьми, що дало можливість зрозуміти їхні потреби та врахувати це у своїй роботі. За її словами, впродовж перших ста днів штаб надав допомогу понад 30 тисячам внутрішньо переміщених родин. 

«Під час роботи в штабі я намагалася вислухати людину, яка евакуювалася, попіклуватися, знайти іграшку чи книгу дитині, а мамі дати перепочити з чаєм і видихнути 5 хвилин. Історії, почуті в штабі, різні: трагічні, моторошні, спокійні, врівноважені й навіть щемливо-щасливі. З багатьма переселенцями ми на зв’язку, багато хто вже повернувся додому. Солідарність, єднання та підтримка одне одного — це, все про волонтерство. З історій, які закарбувалися, — це дитячі самокатики, які на наше прохання надсилали з усієї Європи, щоб діти відволіклися від страшних реалій. Здавалося б, проста річ, але дитина, яка до цього ніби завмерла, починала щось розповідати, в неї оживали очі», — розповіла продюсерка дитячого контенту Суспільного

Нагадаємо, у 2021 році Суспільне запустило власний ютуб-канал «Бробакс» із дитячими анімаційними серіалами «Тото»«Маленький Бу»«Яся та її робот» і «Портал пригод». Це чотири пізнавально-розважальні проєкти від провідних українських студій-виробників, які стали переможцями мистецьких конкурсів Суспільного. Різносюжетні історії знайомлять дітлахів зі світом навколо, допомагають опановувати перші соціальні навички. Для дітей старшого віку представили захопливі мандрівки у минуле та майбутнє. Нові проєкти поєднуватимуть сучасне яскраве зображення, динамічний сюжет та потужну пізнавальну складову.

Всі серії анімаційних серіалів доступні на ютуб-каналі «Бробакс».

3 березня 2022 року команда дитячого напрямку мовника запустила телеграм-канал з аудіоказками для сімей з дітьми

Фото: пресслужба Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Так,
10:09 / 17.06.2022
тепер, після початку війни, діти перестали жахатисяі і кидатися у ві сні після просмотру "Додоликів", бо рашизм виявився ще страшнішим.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду