Хорова капела Українського радіо у ботанічному саду записала концерт до Дня Конституції

Хорова капела Українського радіо у ботанічному саду записала концерт до Дня Конституції

11:15,
12 Червня 2022
2886

Хорова капела Українського радіо у ботанічному саду записала концерт до Дня Конституції

11:15,
12 Червня 2022
2886
Хорова капела Українського радіо у ботанічному саду записала концерт до Дня Конституції
Хорова капела Українського радіо у ботанічному саду записала концерт до Дня Конституції
Мета проєкту – представити наші найкращі українські твори, що підтримують дух багато десятиріч, акція запланована до Дня Конституції України.

11 червня хорова капела Українського радіо дала концерт у Національному ботанічному саду імені Гришка НАН України. Теле- і радіоверсію цього концерту транслюватимуть на платформах Суспільного до Дня Конституції України. 

Ідея проєкту належить члену правління Суспільного, відповідальному за радіо і телебачення, Дмитру Хоркіну.  Про це «Детектору медіа» розповіла художня керівниця та головна диригентка Академічної хорової капели Українського радіо, заслужена артистка України Юлія Ткач.

За її словами, мета проєкту – представити найкращі українські твори, що зберігають дух нашого народу протягом багатьох десятиріч.

«У програмі концерту – наші символи: Державний гімн України, Гімн ОУН "Зродились ми великої години", "Ой, у лузі червона калина", "Молитва за Україну" Миколи Лисенка, наш духовний гімн. А також представлені обробки українських пісень, класичні і сучасні твори на слова Тараса Швченка та духовні тексти: "Сон" Миколи Лисенка, "Нехай повні будуть уста наші..." Лесі Дичко, "Садок вишневий коло хати" Євгена Станковича. Останній твір містить у собі прообраз раю на українській землі, він в творі просто фізично відчувається: образ щасливої родини, щасливих людей, спокій, стабільність і вселенська гармонія. І цей рай обов'язково наступить на нашій українській землі після перемоги», – розповіла Юлія Ткач.

На її думку, зараз, коли українці почали набагато більше спілкуватися з європейцями, стає зрозумілою особлива важливість і цінність саме високого академічного мистецтва, яке в країнах Європи шанують і промотують. «Саме національного академічного мистецтва, що є неповторним для кожної країни. А Україна в цьому сенсі є флагманом, нам є чим і ким пишатися», –  додала керівниця і головна диригентка Академічної хорової капели Українського радіо.

Фото: Анастасія Мантач, Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Стефанія
18:47 / 16.06.2022
Невже ви не розумієте, що таке суспільне Всьо. Треба міняти на нове. Причому, якомога швидше.
Ніякого імені не маю...
21:31 / 13.06.2022
На фотографіях та у статтях ДМ все очевидно. І відлуння майже під кожним дописом про сус-не". Невже неможливо зробити ПРОСТО ЦІКАВЕ та КОРИСНЕ телебачення без політики та без підставних осіб та посад і оплати, які при нормальній організації роботи, взагалі НЕ ПОТРІБНІ??? І без токсичних персонажів, котрі дуже спокійно себе почувають, хоча і наробили лиха?
Панас
20:29 / 13.06.2022
Та в Суспільному все просто-на одного оператора десяток продюсЁров. Хіба не видно по фотографіях?
Поціновувач
19:41 / 13.06.2022
А що роблять на фотографіях зі зйомок "великі" продюсери: півХамера, який повернувся робити програму про здоров"я, та Катря Філонюк, яка то взагалі відповідає за громадсько-політичний напрямок? За роботою скучили?
Zhuchka
12:39 / 13.06.2022
Точно підмітила авторка допису - така геніальна ідея могла прийти в голову тільки Хоркіну.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду