У Москві відбудеться круглий стіл «Суспільне телебачення в Росії. Світовий досвід»

11:48,
3 Грудня 2012
1182

У Москві відбудеться круглий стіл «Суспільне телебачення в Росії. Світовий досвід»

11:48,
3 Грудня 2012
1182
У Москві відбудеться круглий стіл «Суспільне телебачення в Росії. Світовий досвід»
7 грудня 2012 року в Москві пройде масштабний круглий стіл «Суспільне телебачення в Росії. Світовий досвід». На ньому дискутуватимуть про майбутнє СМ в цій країні, його проблеми та моделі реалізації.

У 2013 році за ініціативою Президента РФ почне мовлення Суспільне телебачення Росії. Його концепція формувалася виходячи зі світового досвіду мовлення громадських телеканалів та актуальної ситуації всередині країни.

Ідея створення ОТР викликала широкий резонанс серед представників медіаспільноти, політиків і діячів культури. В ході обговорення проекту Суспільного телебачення було поставлено низку дуже важливих запитань. Чим суспільне телебачення відрізняється від державного? Яка повинна бути процедура призначення керівників СМ? Як виглядає оптимальна схема фінансування суспільного телеканалу? Які принципи формування програмної політики суспільного мовника? Які моделі суспільного телебачення в світі є для російського суспільного телебачення найбільш прийнятними за форматом? Який досвід і які помилки необхідно врахувати, реалізуючи цей проект?

Відповідно, цей круглий стіл організований з метою відкритого і публічного обговорення цих питань керівниками та представниками медіаспільноти, експертами та громадськими діячами. Захід стане фінальною зустріччю всіх зацікавлених сторін перед стартом мовлення Суспільного телебачення.

В круглому столі «Суспільне телебачення в Росії. Світовий досвід» візьмуть участь: А.Г. Лисенко, голова Суспільного телебачення Росії, президент Міжнародної академії телебачення і радіо; А.Г. Оганесян, головний редактор журналу «Міжнародне життя»; М.А. Федотов, голова Ради при президенті РФ зі сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства і прав людини; Г.З. Юшкявічус, радник генерального директора ЮНЕСКО, віце-президент Євразійської академії телебачення і радіо (ЕАТР); Я.Н. Засурський, президент факультету журналістики МДУ, завідувач кафедри зарубіжної журналістики і літератури, професор; Е.Л. Вартанова, декан факультету журналістики МДУ імені М.В.Ломоносова та інші експерти.

Додаткова інформація щодо круглого столу та акредитації: Конференции.ру

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
intv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду