Суспільне телебачення Росії почне мовлення 19 травня 2013 року – Анатолій Лисенко

15:33,
30 Листопада 2012
1328

Суспільне телебачення Росії почне мовлення 19 травня 2013 року – Анатолій Лисенко

15:33,
30 Листопада 2012
1328
Суспільне телебачення Росії почне мовлення 19 травня 2013 року – Анатолій Лисенко
На діловому сніданку в «Российской газете» генеральний директор Суспільного телебачення Росії Анатолій Лисенко розповів про те, що і коли слід чекати глядачам від нового суспільного телеканалу.

Незважаючи на те, що вихід в ефір Суспільного телебачення Росії анонсувався на 1 січня, Анатолій Лисенко заявив:«Про те, що мовлення Суспільного телебачення Росії почнеться 1 січня, говорив не я. Поки початок призначено на 19 травня».

За його словами, він з цікавістю читає все, що пишуть про Суспільне телебачення Росії, так як сам «не знає, що там відбувається».

«Не знаю, хто взагалі збирався презентувати Суспільне телебачення. Йшла розмова про можливу прес-конференцію в січні. Поки, думаю, презентації не буде. З однієї простої причини. Грошей немає. Зараз, нарешті, зібрана команда, яка намагається вибудувати сітку мовлення. Але все впирається в одну річ. Передача цікава, але коштовна», – пояснює Лисенко.

Лисенко також відзначив, що для Суспільного телебачення в Останкіно знайшли приміщення.

«Нам знайшли блок в Олімпійському комплексі, 4-5 поверхи, дві студії ... Це федеральне державне підприємство, і нічого безкоштовно воно дати не може. З нас беруть оренду за мінімальною ціною. Після довгих переговорів нам дали кредит, 2/3 якого йде на те, щоб привести в робочий стан це виділене приміщення», – розповів Лисенко, додавши, що кредит склав 600 млн рублів.

За його словами, на наступний рік залишається бюджет в 1,5 млрд рублів, з яких близько 30 млн компанія буде щомісяця платити тільки за техніку.

«Значить виходить, повернули ми 600 млн, плати за техніку, зарплату і інше. У підсумку, коли ми порахували, вийшло, що на контент у нас залишається 350-360 млн рублів на рік. Тобто по мільйону в день. Ми розробили технологію 6-годинного блоку. І він буде повторюватися чотири рази. Цифра, звичайно, кумедна», – сказав Лисенко.

Джерело: Российская Газета

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
rg
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду