Російські чиновники врятували телеканал «Звезда» від суспільного ТБ

14:37,
17 Вересня 2012
1414

Російські чиновники врятували телеканал «Звезда» від суспільного ТБ

14:37,
17 Вересня 2012
1414
Російські чиновники врятували телеканал «Звезда» від суспільного ТБ
Кілька російських інформагентств, з посиланням на заступника міністра оборони Миколи Панкова, передають, що створення суспільного телебачення не приведе до зникнення телеканалу «Звезда». 

Щоправда, їхні цитати дещо відрізняються: за даними «РИА Новости», чиновник оголосив, що канал «у будь-якому випадку буде функціонувати», а за даними «Интерфакса», він зазначив лише, що: «є надія, зберегти канал».

Раніше повідомлялося, що суспільне телебачення буде створено саме на базі збиткового телеканалу «Звезда». Але проти цього виступили в Міноборони: глава відомства Анатолій Сердюков звернувся до прем'єр-міністра Дмитра Медведєва із спеціальним листом, в якому доводив недоцільність передачі частот «Звезды».

Крім того, з такою ж думкою, як пише газета «Известия», виступили і в Мінекономрозвитку. У відомстві вважають, що частоту «Звезды» потрібно зберегти, а ось бюджетного фінансування – позбавити. За даними міністерства, «Звезда» зможе функціонувати за рахунок реклами.

Якщо «Звезда» продовжить мовлення на колишній частоті, то тоді незрозуміло, на яких частотах буде створюватися суспільне телебачення. Йшлося про те, що воно має розпочати мовлення з 1 січня 2013 року. Але в серпні цього року ЗМІ писали, що для нього досі не створено відповідної юридичної особи. Крім того терміни заснування каналу можуть розтягнутися через відсутність необхідних коштів.

Джерело: Лента.ru

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду