Потураєв з Аласанією подискутують на «UA: Першому» про переформатування владою державних телеканалів

Потураєв з Аласанією подискутують на «UA: Першому» про переформатування владою державних телеканалів

19:14,
21 Грудня 2021
1785

Потураєв з Аласанією подискутують на «UA: Першому» про переформатування владою державних телеканалів

19:14,
21 Грудня 2021
1785
Потураєв з Аласанією подискутують на «UA: Першому» про переформатування владою державних телеканалів
Потураєв з Аласанією подискутують на «UA: Першому» про переформатування владою державних телеканалів
Приводом для дискусії стали кроки влади щодо фактичного відходу від реформи роздержавлення ЗМІ.

Сьогодні, 21 грудня, о 22:00 на «UA: Першому» народний депутат України з фракції «Слуга народу», голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв та голова редакційної колегії Суспільного мовлення, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2017–2021 роках Зураб Аласанія дискутуватимуть про те, навіщо представники нинішньої влади переформатовують державні телеканали за кошти платників податків.

Обговорення відбудеться у межах суспільно-політичного проєкту «Полюси» з Оленою Ремовською.

Приводом для дискусії стали кроки влади щодо фактичного відходу від реформи роздержавлення ЗМІ: 

  • різке збільшення фінансування парламентського телеканалу «Рада», який нещодавно почав мовлення в оновленому інформаційному форматі;
  • плани влади щодо перетворення телеканалу «Дом» із формально мовника для окупованих територій на всеукраїнський канал, а також щодо залучення ведучими на каналі осіб, які беруть участь у пропагандистських програмах російських державних телеканалів;
  • реєстрація законопроєкту за авторством народного депутата Олега Дунди («Слуга народу») про створення «Державного інформаційного концерну телебачення і радіомовлення України». 

Батл-шоу «Полюси» — місце, де можна переглянути дискусії та дебати між двома експертами на актуальну тему. Також це майданчик для експертів, де вони можуть відстоювати свої позиції й погляди на суспільно важливі теми.

Нагадаємо, 15 грудня народний депутат від фракції «Слуга народу» Олег Дунда зареєстрував проєкт Закону України № 6430 «Про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України». Він пропонує створити концерн на базі Національної суспільної телерадіокомпанії України, Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» і Державного агентства України з питань кіно.

Суспільне вважає наступом на свободу слова спроби повернути мовника під контроль держави.

Посилання за темою:

Створення Держконцерну телебачення та радіомовлення загрожуватиме свободі слова в Україні – медіаюрист

Громадські організації виступили проти створення Держконцерну телебачення та радіомовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
ytljrfyfk
00:53 / 24.12.2021
Нормальные не пойдут на канал, где из каждого утюга Аласания. Видимо, он хотел в кадр, потому его много и везде. Т.е. там не сделать ни карьеру, ни каких-то достойных работа. Ничего. Прыгать на конкурсах перед всякими Маричками Фрей, что там у нее из опыта: ведущая заштатного канала в деревне Мариуполь, или перед таким как Ладыгин, нормальный специалист не захочет. Систему вещания, ее остатки слили под кучку. Аласания же назначенец, при чем тут Общественное. Его назначили своим при Авакове и Яцинюке. Потом тетки из ДМ, которые на него возбуждаются, протащили в Суспильне. Многие знают, что на конкурсе была рекомендация голосовать за него. Всю страну он не тянет. Это видно. По регионам редкие кретины в руководстве. Потому не из-за денег их не смотрят, а никто не хочет с ними работать, потому по регионам 1-2 программы. Люди многие хотят действительно в холдинге работать, в серьезной вещательной компании, а тут одни идиоты. Еще и жлобы. При таких премиях и зарплатах верхушки, такая повальная нищета везде. Низкий уровень и идиоты.
Потому что нельзя, потому что нельзя
06:56 / 23.12.2021
Отвечаю Костюму ведущей как бывшая ведушая и бывшая, к тому же, журналистка Детектора Медиа. Бабы ужасны потому что нельзя быть на свадьбе красивее невесты. Если ты умная, компетентная, стильная, красивая и молодая приятная особа, то вместо карьерного роста, денег и ценности тебя как сотрудника (как в любом нормальном месте), тебя ждут только тумаки и тычки от местного "начальства". Там нужны жополизки, которые голому королю говорят, что на нем великолепное платье. Идиотам за своей тупостью и гордыней даже не видно, что они обкрадывают сами себя
бджілка.
22:01 / 22.12.2021
Название декорациями : СКАЗОЧНЫЙ ИДИОТИЗМ. Идиоты делали декорации, идиоты принимали декорации, идиоты выдают в эфир.
глядач
13:14 / 22.12.2021
Треба було запросити народного депутата від фракції «Слуга народу» Олега Дунду. Тоді б це була дискусія. А так - не цікаво зовсім! Які це протилежні думки? Навіщо взагалі ця програма була, для чого?
костюм ведущей
23:47 / 21.12.2021
Почему на Суспильном все ведущие такие страшные? И неужели этой конкретно ведущей не виден ее поросячий цвет костюма? Настолько отталкивающая картинка. Это же тв. Студия похожа на сарай. Все и сразу. И этот кричащий ужас. 90 человек просмотра - это успех. Смотрели свои по аппаратным, которые ждут, когда десяток рыл с зарплатой в сто тысяч уже свалит и перестанет пилить бабло.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду