Суспільне назвало імена членів журі, які обиратимуть пісню на «Євробачення-2021»

Суспільне назвало імена членів журі, які обиратимуть пісню на «Євробачення-2021»

16:14,
29 Січня 2021
4081

Суспільне назвало імена членів журі, які обиратимуть пісню на «Євробачення-2021»

16:14,
29 Січня 2021
4081
Суспільне назвало імена членів журі, які обиратимуть пісню на «Євробачення-2021»
Суспільне назвало імена членів журі, які обиратимуть пісню на «Євробачення-2021»
До складу журі увійшли переможниця «Євробачення-2016» Джамала, соліст The Maneken Євген Філатов та продюсер попередніх нацвідборів на конкурс Руслан Квінта.

Національна суспільна телерадіокомпанія Укпаїни назвала імена членів журі, котре обиратиме пісню гурту Go-A на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2021».

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

До складу журі увійшли:

  • Джамала — співачка, переможниця Євробачення-2016;
  • Євген Філатов — соліст гурту The Maneken, продюсер;
  • Руслан Квінта — музичний продюсер, композитор;
  • Ярослав Лодигін — член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформу телебачення;
  • Дмитро Хоркін — член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформу радіо.

Згідно з правилами відбору, представник України на «Євробаченні-2021», гурт Go-A має представити не менше двох пісень для відбору журі.

Голосування журі визначить, з якою саме піснею представлятиме Україну гурт  Go-A. Кожен член журі оцінюватиме пісні, представлені на розгляд, балами від 1 до 5. Бали від кожного члена журі додаються — так утворюється загальний рейтинг пісень. Композиція, яка набере найбільшу кількість балів за результатом оцінювання журі, стане переможницею відбору.

Якщо ж дві чи більше пісень наберуть однакову кількість балів, переможницю журі визначить шляхом голосування кваліфікованою більшістю голосів (понад 50% від складу журі). При цьому кожен член журі може голосувати за пісню лише один раз. Результати будуть оголошені до 10 березня.

Нагадаємо, через поширення COVID-19 у березня 2020 року «Євробачення-2020» скасували.

Частина країн-учасниць приняли рішення, що їхні представники виступлять у наступному році, серед них і Україна. Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021». Для цього їм потрібно написати нову пісню.

Організатори  «Євробачення-2021» розробили чотири варіанти проведення конкурсу.

Відомо, що Роттердам стане містом-господарем «Євробачення-2021». Дизайн сцени для «Євробачення-2020» повернеться у 2021 році. Шанталь Янзен, Ян Сміт, Едсілія Ромблі та Ніккі де Ягер (Nikkie Tutorials) повернуться в ролі ведучих в 2021 році. Також тема 65-го пісенного конкурсу Євробачення залишиться без змін — Open Up («Відкривайся»).

В «Євробаченні-2020» візьме участь 41 країна. 18 травня 2021 року стартує перший півфінал, 20 травня – другий півфінал, 22 травня – фінал.

Фото: EBU

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду