Дитяче «Євробачення» другий рік поспіль пройде у Польщі

Дитяче «Євробачення» другий рік поспіль пройде у Польщі

14:33,
10 Березня 2020
2250

Дитяче «Євробачення» другий рік поспіль пройде у Польщі

14:33,
10 Березня 2020
2250
Дитяче «Євробачення» другий рік поспіль пройде у Польщі
Дитяче «Євробачення» другий рік поспіль пройде у Польщі
Дитяче «Євробачення», яке має відбутися в листопаді 2020 року, вдруге поспіль прийматиме Польща та її суспільний мовник Telewizja Polska (TVP). У 2019 році конкурс проходив у місті Глівіце (Польща), на якому виграла представниця Польщі 12-річна Вікі Ґабор.

Таке рішення прийняли в Європейській мовній спілці.

Згідно з правилами дитячого «Євробачення», місце проведення наступного конкурсу визначають представники ЄМС. Переможець дитячого «Євробачення» не обов’язково везе конкурс до країни, яку представляє.

В ЄМС зазначили, що вперше в історії дитячого «Євробачення» два роки поспіль виграли представниці однієї і тієї ж країни: Польща перемогла у 2019 і 2018 роках. Також це був перший раз, коли представниця країни, яка приймала конкурс, стала переможницею.

Виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд (Jon Ola Sand) сказав, що у 2019 році Telewizja Polska у Глівіце встановила новий орієнтир і вивела конкурс на новий рівень.

Місто-господар та дата дитячого «Євробачення» для юніорів від 9 до 14 років будуть оголошені найближчим часом.

Нагадаємо, дитячий пісенний конкурс «Євробачення» розпочався в 2003 році. За ці роки у конкурсі брали участь загалом 39 країн. У змаганнях 2019 року за перемогу змагалися 19 юних зірок. Грузія перемагала на диятчому «Євробаченні» найбільше разів – у 2008, 2011 та 2016 роках. Польща, Білорусь, Мальта та Росія двічі вигравали конкурс.

Додамо, на дитячому «Євробаченні-2019» перемогу здобула 12-річна Вікі Ґабор із Польщі. Софія Іванько з України посіла 15-те місце. 

В Україні конкурс наживо транслював суспільний канал «UA: Перший», коментував Тімур Мірошниченко

Як писав «Детектор медіа», дитяче «Євробачення-2019» зафіксувало рекордну телеаудиторію з 2006 року. Шоу подивилися 11,6 млн глядачів. Для порівняння, у 2018 році нарахували 3,4 млн. глядачів. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду