Суспільний мовник підтвердив участь у дитячому «Євробаченні-2020»

Суспільний мовник підтвердив участь у дитячому «Євробаченні-2020»

13:35,
24 Липня 2020
1949

Суспільний мовник підтвердив участь у дитячому «Євробаченні-2020»

13:35,
24 Липня 2020
1949
Суспільний мовник підтвердив участь у дитячому «Євробаченні-2020»
Суспільний мовник підтвердив участь у дитячому «Євробаченні-2020»
У серпні 2020 року Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе національний відбір для участі України в дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2020», яке відбудеться 29 листопада у Варшаві (Польща).

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

Як відомо, Україна планувала взяти участь у дитячому конкурсі у Варшаві, але до цього часу своє рішення офіційно не підтверджувала через пандемію коронавірусу, а також секвестр бюджету. У зв’язку зі зменшенням бюджету НСТУ у 2020 роціскоротила членські внески до EBU (Європейської спілки мовників), яка є організатором заходу.

Наразі організатори ще не оприлюднили повний список країн-учасниць, оскільки суспільні мовники упродовж літа підтверджують свою участь та готуються до відбору учасника.. Відповідно до діючих правил, у конкурсі може взяти участь не більше 20 мовників. 

За попередніми планами, шоу відбудеться у телестудії суспільного мовника TVP у Варшаві.

Цьогорічне гасло конкурсу — «Зруш світ» (Move the World) — покликане нагадати про силу єдності. У дитинстві нам здається, що всі важливі речі роблять відомі люди: учені, космонавти, спортсмени й актори. Але це не так: щодня мільйони людей у всіх куточках планети сумлінно виконують свої обов'язки, рухаючи світ.

Зазначимо, польський суспільний мовник (Telewizja Polska) прийматиме вдруге поспіль «Дитяче Євробачення». У 2019 році конкурс проходив у місті Глівіце. 

Нагадаємо, у 2019 році Україну на «Дитячому Євробаченні» представляла Софія Іванько з піснею The Spirit оf Music. Вона посіла 15-те місце. Перемогла Вікі Ґабор із Польщі. В Україні конкурс наживо транслював суспільний канал «UA: Перший», коментував Тімур Мірошниченко.

Пісенний конкурс «Дитяче Євробачення» вперше провели 2003 року. Відтоді в ньому взяли участь загалом 39 країн. За 14 років участі в конкурсі Україна здобувала: перше місце 2012 року — Анастасія Петрик, 2008 та 2013 року другі місця — Вікторія Петрик і Софія Тарасова відповідно, четверте місце 2018 року — Дарина Красновецька, 2009 року п’яте місце — Андранік Алексанян.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду