Григорій Тичина став генпродюсером каналу «UA: Перший»

Григорій Тичина став генпродюсером каналу «UA: Перший»

12:38,
10 Грудня 2019
6908

Григорій Тичина став генпродюсером каналу «UA: Перший»

12:38,
10 Грудня 2019
6908
Григорій Тичина став генпродюсером каналу «UA: Перший»
Григорій Тичина став генпродюсером каналу «UA: Перший»
Продюсер та медіаменеджер Григорій Тичина став генеральним продюсером суспільного каналу «UA: Перший».

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

«У дирекцію телебачення Суспільного мовника прийшла нова команда, і після кількох зустрічей стало зрозуміло, що у нас збігаються цінності, підходи до того, яким має бути українське телебачення найближчими роками, оцінки перспектив та ставлення до того, як задуманого результату можна досягти. Тому я погодився на цю пропозицію і сподіваюся, що мій досвід і мої ідеї стануть у пригоді Суспільному мовнику», цитує пресслужба Суспільного Григорія Тичину.  

За словами генпродюсера «UA: Першого», його приваблює ідея того, що цей канал в умовах сучасного українського медійного ландшафту має всі передумови, аби бути найоб’єктивнішим у відтворенні реальності та висвітленні процесів, які відбуваються в країні, максимально відповідаючи суспільним інтересам.

Як повідомляє Суспільне, Григорій Тичина має значний досвід роботи на телебаченні: 1993 року почав працювати на одній із перших українських приватних студій «TV-Табачук», що готувала новини для телеканалів УТ-3 і ТЕТ, після того — головним редактором на ще державному телебаченні (НТКУ), а 1997 року став директором із розвитку мережі на телеканалі СТБ. Три роки присвятив роботі з новинами та аналітичними оглядами для регіональних ЗМІ, керуючи інформаційною агенцією «Центр журналістських досліджень», а вже 2000-го — знову повернувся на телебачення. Наступні 10 років (із них 7 — як CEO) присвятив роботі над проєктом, яким пишається найбільше — телеканалом ТЕТ. 

2011 року Григорій Тичина перейшов до ТРК «Україна» на посаду головного виконавчого продюсера, де протягом трьох років відповідав за все власне виробництво телеканалу, за винятком спорту й новин, а саме за серіали, розважальні телепроєкти, токшоу та документальні програми.

З 2014 року Григорій Тичина продюсував документальні проєкти на студії FILM.UA, займався консультаційним бізнесом у галузі PR та GR, консультував кілька медійних груп, керував агенцією Havas PR Kyiv, що працює в складі мережі міжнародної комунікаційної групи Havas.

Член правління НСТУ, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін зазначив, що Григорій Тичина – один із найкращих і найдосвідченіших українських менеджерів, що підтверджує вся його телевізійна кар’єра.

Нагадаємо, навесні-влітку 2019 року правління Національної суспільної телерадіокомпанії України хотіло, щоб режисер та сценарист фільму «Дике поле», один із засновників інтернет-радіо «Аристократи» Ярослав Лодигін обійняв посаду генерального продюсера телебачення, якої раніше не було у штаті. 

29 серпня Ярослава Лодигіна призначили  членом правління НСТУ, відповідальним за телевізійну платформу. 

Фото: Facebook Григорія Тичини

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду