З «UA: Першого» звільнилася журналістка Ірина Ромалійська

З «UA: Першого» звільнилася журналістка Ірина Ромалійська

13:43,
12 Серпня 2015
5286

З «UA: Першого» звільнилася журналістка Ірина Ромалійська

13:43,
12 Серпня 2015
5286
З «UA: Першого» звільнилася журналістка Ірина Ромалійська
З «UA: Першого» звільнилася журналістка Ірина Ромалійська
З 10 серпня Ірина Ромалійська більше не працює в ТО «Новини» «UA: Першого». Серед причин звільнення журналістка називає відсутність системних змін в новинах, незадовільну систему управління ньюзрумом, низьку зарплатню. Про це Ромалійська розповіла сайту «Суспільне мовлення».

«Випуски новин стають дедалі гіршими. Нема чіткого уявлення, коли будуть зміни і які. Зарплатня журналістів на новинах – 1200 - 2000 грн. Це навіть не смішно. Розуміння, коли вони збільшаться – нема. Ще одна причина – я не можу працювати з шеф-редактором Владом Грузинським, його система управління є неприпустимою для мене. Головну причину звільнення я сформулюю так: у мене зникла довіра. Чому – не скажу», – розповіла Ірина Ромалійська.

За її словами, люди звільняються постійно, нещодавно заяву написала ще одна журналістка новин – Василина Думан.

Починаючи з травня 2014 року, Ромалійська працювала журналісткою в новинах, з квітня цього року – над реаліті-шоу «Патруль» (про нову поліцію), влітку знову повернулась в новини. Працюючи на «UA: Першому», журналістка мала підробіток, який дозволяв їй «утрматись на плаву». Вона ще не визначилася, де працюватиме далі.

Нагадаємо, у червні цього року з каналу пішла шеф-редакторка служби новин Світлана Коляда. У травні з ТО «Новини» «UA: Першого» звільнилися шестеро журналістів, які робили сюжети для випусків новин. Альона Самсонова, Наталка Калінка, Яна Танчак перейшли на канал «Україна», Віталій Бакуменко - на «112 Україна», ведуча «Новини. Світ» Юлія Куценко – у видання Deutsche Welle, Маша Кондратьєва («Новини. Світ») працює не на телебаченні. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду