Редакційна рада Суспільного мовлення обрала голову та секретаря

Редакційна рада Суспільного мовлення обрала голову та секретаря

13:56,
7 Листопада 2017
9290

Редакційна рада Суспільного мовлення обрала голову та секретаря

13:56,
7 Листопада 2017
9290
Редакційна рада Суспільного мовлення обрала голову та секретаря
Редакційна рада Суспільного мовлення обрала голову та секретаря
7 листопада у Києві редакційна рада Суспільного мовника провела перше засідання, на якому обрала голову, двох заступників та секретаря.

Головою редакційної ради Національної суспільної телерадіокомпанії України стала Ольга Вакало, Запорізька філія (7 голосів), секретарем – головний редактор творчого об’єднання «Новий сезон» «Українського радіо» Юлія Шелудько.

Заступниками голови редакційної ради НСТУ обрали заступника завідувача редакції ТВО «Студія експеримент» філії ПАТ «НСТУ» «Закарпатська регіональна дирекція» Мирослава Поляковського та головного редактора ТВО телепрограм філії ПАТ «НСТУ» «Тернопільська регіональна дирекція» Ігоря Бенцала.

Мирослав Поляковський

Члени редакційної ради проголосувати за звернення до Наглядової ради НСТУ і правління Суспільного мовлення.

Наступні збори редакційної ради НСТУ призначили на 1 грудня. До цього часу члени редради мають внести пропозиції до статуту і зібратися на його затвердження. 

Ігор Бенцал

Нагадаємо,  редакційна рада НСТУ складається із 15 працівників Суспільного мовлення. Вона формується з числа працівників НСТУ: п’яти осіб призначаються Наглядовою радою НСТУ, п’ять осібобираються загальними зборами творчого колективу НСТУ і п’яти осібпризначаються на конференції редакційних рад регіональних підрозділів НСТУ.

Юлія Шелудько

25 жовтня Наглядова рада обрала членами редакційної ради НСТУ Анну Строкань з «UA:Культура», Тетяну Рихтун з «UA:Крим», Ольгу Вакало з Запорізької філії, Владислава Грузинського з «UA:Першого» та Юлію Марковську з «UA:Суми».

4 жовтня 2017 року відбулася конференція редакційних рад 25 філій Суспільного мовлення, телеканалів «Центральний канал» та «Культура» а також «Українського радіо», на якій обрали п’ять членів до редакційної ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.  Ними стали директор ТВО «Служба інформації» Волинської філії Костянтин Лоцман, старший редактор телебачення ТВО інформаційних програм Луганської філії Наталія Войнова, головний редактор ТВО телепрограм Тернопільської філії Ігор Бенцал, головний редактор творчого об’єднання «Новий сезон» «Українського радіо» Юлія Шелудько, головний редактор культурологічних і наукових програм, автор журналістських розслідувань Сумської філії Олена Адаменко

11 жовтня 2017 року на загальних зборах творчого колективу НСТУ у результаті рейтингового голосування було обрано 5 членів редакційної ради НСТУ, а саме: заступник директора ТВО «Служба інформації» Чернівецької філії Павло Токар, заступник завідувача редакції ТВО «Студія експеримент» Закарпатської філії Мирослав Поляковський, завідувач відділу міжнародного співробітництва Львівської філії Зоряна Тивін, завідувач редакції телебачення Вінницької філії Марина Тепленко-Дідик, головний редактор ТВО телебачення Львівської філії Оксана Клим.

Згідно з Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається:

«1) розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії;

2) контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту;

3) контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії;

4) внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління Телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень». 

Фото прес-служби НСТУ. На головній фото Ольга Вакало

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду