Путін: суспільне телебачення треба створювати, але як, ще не вирішено

10:08,
1 Березня 2012
1168

Путін: суспільне телебачення треба створювати, але як, ще не вирішено

10:08,
1 Березня 2012
1168
Путін: суспільне телебачення треба створювати, але як, ще не вирішено
Кандидат в президенти РФ Володимир Путін вважає ідею створення громадського телебачення хорошою, має намір її реалізовувати. Але для цього ще належить знайти економічну базу.

Прем’єр-міністр РФ зустрівся з довіреними особами та представниками Загальноросійського народного фронту, де він виступав як кандидат на посаду президента, взявши одноденну відпустку. Зокрема аудиторія порушила питання щодо створення суспільного телебачення.

«Суспільне телебачення – це хороша, правильна ідея, будемо її реалізовувати», – запевнив він. При цьому Путін попередив, що «потрібно знайти економічну базу для самостійності та незалежності від держави настільки, наскільки це можливо». За його словами, зараз цією проблемою займаються експерти та фахівці. Путін зізнався, що не чув про плани запровадити для комерційних ЗМІ обов’язкове відрахування на суспільне телебачення. Він вважає це питання неосновним при обговоренні проблеми суспільного мовлення. 

«Ще одна пропозиція – зробити суспільне телебачення абсолютно платним, щоб ті, хто хоче його дивитися, купували якусь ліцензію на перегляд. Певний первісний внесок з боку держави можливий. Різні варіанти, їх потрібно обговорювати, це питання поки не вирішене. Але нам дуже хочеться це зробити», – сказав Путін.


Путін упевнений, що «без ефективних вільних ЗМІ не створити стійкої ситуації в суспільстві». З переходом на «цифру» та розвитком інтернет-технологій  актуальним питанням, на його думку, є не нестача інформації, а  контент та зміст того, що транслюватиметься на телеканалах.

Джерело: Перший канал

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
1tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду