Парфьонов розкритикував ідею створення суспільного ТБ у Росії [відео]

09:39,
6 Лютого 2012
1698

Парфьонов розкритикував ідею створення суспільного ТБ у Росії [відео]

09:39,
6 Лютого 2012
1698
Парфьонов розкритикував ідею створення суспільного ТБ у Росії [відео]
Тележурналіст Леонід Парфьонов у своєму виступі на мітингу, який вже не вперше відбувся на Болотній площі, піддав критиці ініціативи влади щодо створення суспільного телебачення.

«В Росії вже було суспільне ТБ – ОРТ, «Общественное российское телевидение», на якому під керівництвом  Кремля і Березовського кілер Доренко «мочив» Лужкова і Примакова, забезпечуючи передачу влади від Єльцина до Путіна, – заявив Парфьонов 4 лютого під час третьої масштабної акції опозиційних сил у Москві. – У нас суспільним телебаченням насправді займається адміністрація президента Російської Федерації. Тобто ті самі люди, які всі ці роки підкоряли телебачення владі. А тепер вони звільнять його. Від себе? Це такі вовки-пастухи?»

Журналіст висловив обурення у зв'язку з нерівномірністю висвітлення діяльності кандидатів в президенти РФ на телебаченні: про Путіна говорили набагато більше. «За якого діда Пахома з печі треба мати народ?» – обурюється журналіст.

Він висловив упевненість, що у Росії попереду «величезний шлях зі звільнення держави від власності влади». «Суспільство дрімало всі нульові роки, за цей час у нього вкрали його права. Але досить, вже треба прокидатися, вже треба щось робити», – підкреслив він.

Парфьонов вже говорив про принципи роботи телебачення на своєму першому виступі на Болотній 10 грудня. Пізніше у грудні президент Дмитро Медведєв у своєму посланні парламенту заявив про необхідність створення суспільного телебачення. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vespig
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду