У Бельгії створили україномовне радіо RTBF Ukraine-Україна

У Бельгії створили україномовне радіо RTBF Ukraine-Україна

15:23,
24 Березня 2022
4170

У Бельгії створили україномовне радіо RTBF Ukraine-Україна

15:23,
24 Березня 2022
4170
У Бельгії створили україномовне радіо RTBF Ukraine-Україна
У Бельгії створили україномовне радіо RTBF Ukraine-Україна
В ефірі транслюють поради для українських переселенців, як знайти житло, що робити у разі хвороби, де знайти школу для своєї дитини або як зустрітися з українською спільнотою.

Бельгійське суспільне радіо RTBF — Radio Télévision Belge Francophone — запустило інформаційне радіо для українських переселенців, які через російську агресію були вимушені тимчасово переїхати в Бельгію.

Про це повідломляє Суспільне.

На створеному радіо RTBF Ukraine-Україна (доступне в DAB+ і потоковому веб- та радіоплеєрі) транслюють аудіопосібник, який допоможе тимчасовим переселенцям з України зрозуміти Бельгію зсередини чи вирішити практичні завдання, зокрема як знайти житло, що робити у разі хвороби, де знайти школу для своєї дитини або як зустрітися з українською спільнотою тощо.

«Це буде радіо, яке 100% мовитиме українською мовою. Ідея насправді полягає в тому, щоб надати інформаційні послуги українському населенню, якому важко отримати інформацію», — зазначив міжнародний редактор редакції RTBF Мехді Хельфат.

У створенні українськомовного аудіоконтенту Бельгійському суспільному мовнику допомагає 25-річний українець Михайло, який тривалий час проживав у Бельгії: «Коли я приїхав до Брюсселя, я спілкувався з багатьма українцями, і вони мене багато про що запитували. Тоді я зрозумів, що потрібно пояснити, як можна знайти інформацію, співпрацюючи з редакцією RTBF».

Окрім аудіоциклу, статті з практичними порадами українською мовою щоденно публікуватимуть на вебсторінці RTBF Україна та на створеному Telegram-каналі RTBF Ukraine.

«Як суспільне медіа, в нашій ДНК — бути зв’язком між усіма. Для нас було важливим якнайскоріше створити простір, де корисна інформація була б доступною українською мовою. Аудіо та діджитал — це надзвичайні інструменти для цього. Більше, ніж будь-коли, світ вимагає від нас бути гнучкими для виконання наших місій», — пояснює Жан-Поль Філіппо, генеральний адміністратор RTBF.

«UA: Перший» та інші платформи Суспільного продовжують спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом.

Із 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Нагадаємо, німецький телеканал ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України.

Суспільне Чехії перекладає свої новини українською мовою.

Суспільне Франції France Télévisions запустило щоденну програму про Україну «Le Journal de 20 Heures». 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду