Німецький телеканал ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України

Німецький телеканал ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України

15:09,
22 Березня 2022
5443

Німецький телеканал ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України

15:09,
22 Березня 2022
5443
Німецький телеканал ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України
Німецький телеканал ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України
На сайті доступні мультфільми українською та німецькою.

Німецький суспільний мовник ARD створив інтернет-сторінку для українських дітей, які виїхали внаслідок повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомляє Суспільне.

Серед програм: передачі українською, мультики з українськими субтитрами та німецька мова для дітей в ігровій формі.

  • Передачі для дітей українською мовою

Українські діти, котрі через війну тимчасово переїхали в інші країни, у тому числі до Німеччини, після часто складного переїзду мають знайомитися з чужою державою та чужою мовою. Тому ARD переклав передачі для дітлахів українською, щоб полегшити інтеграцію дітей в іншу країну.

  • Небагатослівні програми з українськими субтитрами

На інтернет-сторінці для дітей з України можна переглянути дитячі програми, зокрема мультсеріали «Баранчик Шон», «Маленький кріт» та «Протерти і витерти». Програми доступні з українськими субтитрами й часто містять лише звуки та музику, без слів. 

  • Вивчаймо німецьку мову зі шкарпеткою

Також у медіатеці є передача «Німецька зі шкарпеткою». Вона допомагає дітям вивчати німецьку мову в ігровій формі з ведучою Естер та червоною шкарпеткою, що розмовляє.

  • «Передача з мишеням» українською

Також для українських дітей доступні пізнавальні історії з «Передачі з мишеням». Західнонімецький мовник WDR, що входить до складу ARD, запустив пізнавальні відеоролики для дітей про навколишній світ українською мовою.

Нагадаємо, «UA: Перший» та «UA: Культура» транслює спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір «Українського радіо» у мобільних телефонах.

Нагадаємо, з 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду