На «Українському радіо» стартує спецпроєкт «Еволюція виборця»

На «Українському радіо» стартує спецпроєкт «Еволюція виборця»

17:09,
1 Липня 2019
2640

На «Українському радіо» стартує спецпроєкт «Еволюція виборця»

17:09,
1 Липня 2019
2640
На «Українському радіо» стартує спецпроєкт «Еволюція виборця»
На «Українському радіо» стартує спецпроєкт «Еволюція виборця»
2 липня в ефірі Першому каналі «Українського радіо» стартує спецпроєкт «Еволюція виборця» до парламентських виборів.

Мета проєкту – сприяти розвитку критичного мислення громадян, особливо тих, які протягом передвиборних перегонів можуть стати мішенями політичних маніпуляцій та піддаватися впливу дезінформації: молодих виборців, ветеранів війни та виборців похилого віку.

«Еволюція виборця» виходитиме у вівторок та четвер із 18:10 по 18: 40, за два тижні до парламентських виборів заплановані додаткові випуски у п’ятницю. Про це сайту «Детектор медіа» сказав продюсер Першого каналу «Українського радіо» Юрій Табаченко.

Ведучими «Еволюції виборця» будуть дві пари вечірніх ведучих «Українського радіо», які чергуватимуться тиждень через тиждень. Це Наталя Чорна і Віталій Науменко, які розпочнуть спецпроєкт, та Олена Зелінченко з Юрієм Табаченком.

По буднях на «Українському радіо» з 18: 10 по 18: 54 виходить програма «Сьогодні. Ввечері». Як пояснив Юрій Табаченко, спецпроєкт «Еволюція виборця» виходитиме у рамках програми під назвою «Сьогодні. Ввечері. Еволюція виборця».

«У рамках програми експерти аналізуватимуть сучасні політичні технології, методи впливу та маніпуляції у передвиборний період, а також робитимуть фактчекінг заяв представників різних політичних сил. Слухачі зможуть дізнатися більше про їхні виборчі права, що спонукає їх до усвідомленого вибору», – йдеться у прес-релізі, опубілкованому на сайті «UA: Суспільне мовлення».

Пан Табаченко розповів, що над проєктом працює вся команда «Українського радіо». Фішкою проєкту буде кількахвилинний фактчекінг у сатиричному стилі від Богдана Буткевича та Наталії Соколенко, які ведуть проект «А серйозно?».

Гостями випуску щоразу будуть різні експерти. Проєкт передбачає 20 аналітичних ефірів про політичну маніпуляцію та три публічних заходи, на яких обговорюватимуть, як політики можуть маніпулювати вразливими групами виборців. Першим публічним заходом в межах спецпроєкту «Еволюція виборця» стане дискусія «Ветерани АТО/ООС реагують на політичні маніпуляції: виявити і знешкодити!», яка відбудеться 3 липня о 19:00 у прес-центрі «Українського радіо» (м.Київ, вул.Хрещатик, 26). Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Дві наступні дискусії будуть присвячені студентам, тобто людям, які вперше голосуватимуть, і пенсіонерам. Їх запрошуватимуть взяти участь у заходах. Після дискусій ведучі проговорюватимуть ключові моменти заходів у прямому ефірі під час «Еволюції виборця».

Спецпроєкт «Еволюція виборця» створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», додають на Суспільному.

Нагадаємо, на «Українському радіо» щопонеділка о 19: 10 продовжує виходити політично-сатиричного проект «А серйозно?» з Богданом Буткевичнм та Наталією Соколенко.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду