ВВС скоротить 450 журналістів та інвестує у цифрові платформи

ВВС скоротить 450 журналістів та інвестує у цифрові платформи

17:16,
3 Лютого 2020
6753

ВВС скоротить 450 журналістів та інвестує у цифрові платформи

17:16,
3 Лютого 2020
6753
ВВС скоротить 450 журналістів та інвестує у цифрові платформи
ВВС скоротить 450 журналістів та інвестує у цифрові платформи
До 2022 року британська компанія суспільного телерадіомовлення ВВС планує звільнити 450 співробітників у новиннах підрозділах BBC News у Великій Британії та по всьому світу.

Про це йдеться на сайті ВВС.

Наразі BBC News налічує приблизно 6 тисяч співробітників, 1,7 тисяч з яких працює за межами Великої Британії. 450 скорочених робочих місць включає майже 50 співробітників у Всесвітній службі BBC, про звільнення яких було оголошено у 2019 році.

Таке масштабне скорочення корпорація запустила для економії 80 млн фунтів стерлінгів ($104 млн), які мають зменшити фінансовий тиск на компанію. 

У компанії повідомляють, що ліцензійний збір, на який припадає близько 75% доходів BBC, знаходиться під безпрецедентним політичним та структурним тиском.

Після скорочення бюджет корпорації становитиме 460 млн фунтів ($624 млн) на рік. Раніше компанія анонсувала скорочення лондонської редакції та переведення двох третин співробітників за межі столиці.

Зміни приведуть до зменшення загальної кількості журналістських сюжетів, що виходять на ВВС. Буде скорочено штат вечірньої аналітичної телепрограми Newsnight. На англомовній станції BBC World Service буде закрита передача World Update. Також скорочення зачеплять радіостанцію BBC Radio 5 Live.

У корпорації обіцяють, що сайт BBC News буде в значній мірі захищений, адже зекономлені кошти хочуть інвестувати гроші у новини на цифрових платформах, включаючи запуск нової версії додатка BBC News.

Директорка BBC News Фран Ансворт (Fran Unsworth) зазначила, що у Британії є багато людей, для яких корпорація недостатньо добре працює, тому виникла необхідність впровадити зміни.

«Нам потрібно реорганізувати BBC News в наступні 5-10 років таким чином, щоб заощадити значні кошти. Ми витрачаємо занадто багато своїх ресурсів на традиційне лінійне мовлення, а недостатньо на цифрове», – сказала вона.

Як писав «Детектор медіа», на ВВС у рамках скорочення витрат закривають програму ведучої Вікторії Дербішир, яка має низку нагород та відзнак, зокрема – кінопремію BAFTA.

Також стало відомо, що Тоні Холл влітку піде з посади генерального директора британської корпорації суспільного мовлення BBC, після семи років роботи.

Нагадаємо, «Детектору медіа» відомо з власних джерел, що із Центральної дирекції НСТУ у філії направлено новий штатний розпис, у якому зазначено на 44% менше штатних одиниць, ніж сьогодні працює у регіонах (1950). Працівників НСТУ станом на 3 лютого не повідомили про скорочення. 

Фото: сайт bbc

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду