Лауреатами премії імені Івана Франка стали два проєкти Суспільного

Лауреатами премії імені Івана Франка стали два проєкти Суспільного

13:59,
30 Липня 2024
522

Лауреатами премії імені Івана Франка стали два проєкти Суспільного

13:59,
30 Липня 2024
522
Лауреатами премії імені Івана Франка стали два проєкти Суспільного
Лауреатами премії імені Івана Франка стали два проєкти Суспільного
29 липня відбулося засідання комітету з присудження премії, про що повідомляє сайт Держкомтелерадіо.

Команда «Суспільне Чернігів» з документальним фільмом «Битва за Чернігів» здобула премію в номінації «За кращий твір у телевізійній сфері». Автори проєкту «ППО: протипанічна оборона»  на радіо «Культура» стали лауреатами в номінації «За кращий твір у радіомовній сфері».

Як ідеться в повідомленні сайту Держкомтелерадіо, на премію імені Івана Франка подали 29 творів різних жанрів. Винагорода в розмірі 10 тисяч гривень присуджується в чотирьох номінаціях шляхом відкритого голосування комітету.  

Корпоративний сайт Суспільного зазначає, що трисерійний документальний проєкт «Битва за Чернігів»  розповідає про події лютого-березня 2022 року. Героями стрічки є оборонці Чернігова — як професійні військові, так і добровольці. Команда проєкту — Андрій Тіток, Алла Скорик, Микола Іванчик, Олександр Поліщук та Дмитро Сахон. Переглянути три серії «Битви за Чернігів» можна на ютуб-каналі «Суспільне Чернігів». 

«Трисерійна документальна стрічка «Битва за Чернігів» — епохальна робота, не одного року чи дня. Хотілося, щоб цей фільм переглядали, оцінювали і бачили його актуальність через два, десять чи навіть п'ятдесят років після прем’єри. Приємним сюрпризом стала перемога “Битви за Чернігів” у престижній національній премії Івана Франка», — коментує автор документального проєкту Андрій Тіток.

 55 випусків програми «ППО. Протипанічна оборона»  містять аналіз різноманітних форм та методів інформаційних диверсій, поради психологів про самозахист, пояснення як не стати співучасниками або жертвами інформаційних злочинів. Автори — Вадим Карпʼяк, Оксана Мороз, Катерина Гольцберг, Лідія Смола, продюсерка проєкту — Юлія Загоруйко. Послухати проєкт можна на сайті радіо «Культура». 

 «У випусках програми “ППО. Протипанічна оборона” на конкретних історичних прикладах Вадим Карпʼяк, Оксана Мороз, Катерина Гольцберг і Лідія Смола детально аналізують найрізноманітніші прояви та методи інформаційно-психологічних спецоперацій Росії, надають практичні поради, як "не вестися" й не стати їх жертвами, а також підказки про збереження психічного здоров'я.», — зазначила продюсерка радіо «Культура» Юлія Загоруйко.

Нагадаємо, у 2023 році проєкти Суспільного перемогли у двох із чотирьох номінацій премії. Володимир Кузик визнаний переможцем у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» за збірку публіцистичних творів «Дивниця». Режисер Сергій Лисенко та сценарист Олександр Зінченко здобули перемогу в номінації  «За кращий твір у телевізійній сфері» за документальний фільм «Колапс: як українці зруйнували імперію зла».

Лауреатами премії Франка у 2021 році були працівники Суспільного, члени наглядової ради НСТУ та медіаюрист. Зокрема, в номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» лауреатами стали автори книги «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики» («Друкарня Віол», Київ, 2019) Світлана Остапа, Вадим Міський та Ігор Розкладай.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду