Суспільне  покаже новий проєкт «По-кримськи кажучи»

Суспільне покаже новий проєкт «По-кримськи кажучи»

19:03,
25 Червня 2024
1771

Суспільне покаже новий проєкт «По-кримськи кажучи»

19:03,
25 Червня 2024
1771
Суспільне  покаже новий проєкт «По-кримськи кажучи»
Суспільне  покаже новий проєкт «По-кримськи кажучи»
Він познайомить глядачів з Кримом через мову корінного народу України — кримських татар.

З 25 червня на ютуб-каналі та в ефірі телеканалу «Суспільне Крим» виходить освітньо-розважальний проєкт «По-кримськи кажучи».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

З дев’яти епізодів глядачі зможуть навчитися основ кримськотатарської мови в різних обставинах: у гостях, на побаченні, в розмовах про родину, на ринку, навчаться лічити до 10 тощо.

Ведучі  проєкту — Хірано ТакашіЄвгенія Опєкунова та Муслім Умєров

За словами виконавчого продюсера «Суспільне Крим» Руслана Халапова, кримськотатарська мова перебуває на межі зникнення, тому авторам проєкту хотілось підтримати мову корінного народу України та познайомити з нею якомога більше людей.

 «Оскільки, у відкритому доступі для української аудиторії вже є курси кримськотатарської мови, розроблені філологами та фахівцями, ми вирішили зробити акцент на більш ознайомчому, просвітницькому спектрі продукту, який, по-перше, ознайомить глядача з кримськотатарською мовою, а по-друге, зацікавить та надихне його до вивчення мови», — каже Руслан Халапов.

Перше відео вже доступне для перегляду на ютуб-каналі «Суспільне Крим». 

Нагадаємо, в лютому «Суспільне Крим» презентувало документальний проєкт «Крим: 10 років окупації». Проєкт розповідає про життя на півострові в умовах окупації, зокрема про мілітаризацію Криму, про переслідування та репресії незгодних з окупаційним режимом і про знищення української та кримськотатарської ідентичності.

Фото: Суспільне

 

 

 

 

 

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду