Трансляцію форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму» покаже «Суспільне Крим»

Трансляцію форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму» покаже «Суспільне Крим»

12:31,
26 Лютого 2024
832

Трансляцію форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму» покаже «Суспільне Крим»

12:31,
26 Лютого 2024
832
Трансляцію форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму» покаже «Суспільне Крим»
Трансляцію форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму» покаже «Суспільне Крим»
26 лютого о 13:00 в ефірі телеканалу та на ютуб-каналі «Суспільне Крим» розпочнеться трансляція події до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Організаторами форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму» виступили Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Кримська платформа, Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Урядовці, народні депутати України, дипломати, національні та міжнародні експерти під час заходу обговорять такі питання: чому деокупація півострова — не лише про територіальну цілісність України, а й про те, що Україна робить для реінтеграції півострова вже сьогодні та якими є пріоритети в умовах тимчасової відсутності контролю; чому минуле Криму — це питання його майбутнього.

У форумі «26-2-14: Війна почалась у Криму» візьмуть участь: редактор блогу UkraineAlert в Atlantic Council, видавець журналу Business Ukraine Пітер Дікінсон; професор політології та координатор спеціальності «Міжнародні відносини» Джеймс Браун; голова Українських студій у Кембриджському університеті, який спеціалізується зокрема на історії Криму, Рорі Фіннін; експерт з питань безпеки та стабільності, когнітивної деокупації Криму Фонду «Партнерство за сильну Україну» (PFRU) Дмитро Теперік;  заступниця голови правління Центру оборонних стратегій Аліна Фролова; адвокаційна директорка Центру прав людини «Zmina» Альона Луньова; викладач Київської школи економіки, історик, один із провідних сходознавців Олександр Галенко; історик, викладач НаУКМА, учасник проєкту «Ініціатива для кримських татар» Мартін-Олександр Кислий.

Виконавчий продюсер «Суспільне Крим» Руслан Халапов зазначає, що важливо наголошувати, що російсько-українська війна почалась у 2014 році, з вторгненням російських військових та окупацією Кримського півострова.

«Команда “Суспільне Крим” не тільки покаже наживо панельні дискусії та обговорення Форуму, а й працюватиме на локації його проведення — щоб повідомляти звідти усе найважливіше в ефірі та на диджитал-платформах Суспільного», — каже Руслан Халапов.

Нагадаємо, команда «Суспільне Крим» ініціювала флешмоб на підтримку борців за звільнення півострова. Він з хештегом #10роківокупації стартував у фейсбуці на підтримку тих, хто бореться за звільнення Криму, і в пам’ять про тих, хто загинув від окупаційного режиму.

26 лютого, у День спротиву окупації Криму, відбудеться прем’єра документального проєкту «Крим: 10 років окупації»  на платформах Суспільного. Він розповідає про життя на півострові в умовах окупації, зокрема про мілітаризацію Криму, про переслідування та репресії незгодних з окупаційним режимом і про знищення української та кримськотатарської ідентичності.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду