Завершився другий сезон токшоу «Новий відлік», нові випуски глядачі побачать у серпні

Завершився другий сезон токшоу «Новий відлік», нові випуски глядачі побачать у серпні

11:34,
24 Червня 2024
1221

Завершився другий сезон токшоу «Новий відлік», нові випуски глядачі побачать у серпні

11:34,
24 Червня 2024
1221
Завершився другий сезон токшоу «Новий відлік», нові випуски глядачі побачать у серпні
Завершився другий сезон токшоу «Новий відлік», нові випуски глядачі побачать у серпні
Впродовж трьох місяців команда суспільно-політичного токшоу на Суспільному провела 14 дискусій на актуальні теми, організовувала ексклюзивні соцдослідження, а до обговорень у прямоефірній студії долучилось більше 50 спікерів.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Предметом дискусій «Нового відліку» в другому сезоні буди зміни до закону про мобілізацію; ефективність роботи ТЦК та справедливе бронювання; чи готувалася Україна до наступу на Харківщині; чи на часі зараз оновлення влади; за яку національну ідею воюємо.

Серед запрошених у студію токшоу гостей були народні депутати України, топпосадовці й мери міст, правозахисники та військовослужбовці, дипломати і священнослужителі, волонтери й громадські активісти.

За словами продюсерки токшоу Тетяни Трощинської, робити проєкт в умовах війни й тих інформаційних обмежень, які вона накладає, було справжнім викликом.

«Але нам вдалося наростити популярність, репутацію медіа, яке дотримується журналістських стандартів навіть в цих умовах, не боїться усіх суспільно важливих тем, але не перетворює це на хайп заради хайпу. І думаю, те, що до нас готові ходити і дискутувати представники і представниці різних політичних сил, громадянського суспільства, військові, експерти — це ознака того, що “Новий відлік” став помітним явищем в медіапросторі», — зазначає  Тетяна Трощинська.

Найвищий показник переглядів отримав ефір токшоу за 11 квітня про закон про мобілізацію, який транслювався на місцевих каналах Суспільного. Середня частка аудиторії випуску — 0,91% (на піках частка сягала 1,18%). Найбільша середня частка аудиторії на Першому каналі зафіксована 23 травня, випуск був присвячений п’ятиріччю президентства Володимира Зеленського — 2,15% (на піках частка сягала 3,05%). 

У другому сезоні команда «Нового відліку» розширила географію дискусії та масштабувала її на всю країну, охопивши загальнонаціональні теми й проблеми. Крім цього, щотижня команда озвучувала результати ексклюзивних соціологічних досліджень Суспільного. 

Старт третього сезону токшоу «Новий відлік» запланований на серпень 2024 року.

Нагадаємо, 14 березня стартував другий сезон суспільно-політичного токшоу «Новий відлік», яке транслювали в ефірі місцевих каналів Суспільного, на «Українському радіо» та ютуб-каналі Першого.

Співведучою Андрія Діхтяренка в новому сезоні стала  журналістка «Радіо Свобода» Власта Лазур. Ведучі модерують дискусію в студії токшоу та є  повноцінними учасниками обговорення.

Продюсеркою токшоу в новому сезоні стала Тетяна Трощинська. Вона зазначила, що погодилась долучитися до проєкту, бо має тривалий досвід роботи на телебаченні та радіо, важливим фактором для неї є  й люди, з якими мала працювати в команді.

З 23 травня токшоу «Новий відлік» почало транслюватись і на  Першому каналі Суспільного.

Токшоу «Новий відлік» як майданчик для конструктивної дискусії про майбутнє України стартувало на Суспільному в березні 2023 року. Під час випусків експерти разом із ведучим аналізували головні події тижня, говорили про ситуацію на фронті, внутрішню та міжнародну політику, соціально значущі теми. 

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду