На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Їжа як культура»

На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Їжа як культура»

18:10,
11 Червня 2024
1127

На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Їжа як культура»

18:10,
11 Червня 2024
1127
На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Їжа як культура»
На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Їжа як культура»
Радіоблог Олени Брайченко, який розповідає про кулінарні традиції України, виходить щодня о 12:35 та о 19:40.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, проєкт «Їжа як культура» складається з 20 коротких випусків про історію кулінарних традицій, смаків та унікальних страв кулінарної спадщини України.

Дослідниця гастрономічної культури Олена Брайченко разом з експертами розповідає про традиційну українську кухню. Вона зазначає, що в новому сезоні з’являється практична частина, де експерти діляться порадами та ідеями.

«Розповідають, які страви чи кулінарні практики минулого варто було б повернути на сучасний стіл. Мені важливо, аби кожен українець на запитання про те, що таке "українська кухня", міг легко й впевнено розповісти кілька цікавих фактів та усвідомлювати все різноманіття й багатство нашої гастрономічної спадщини», — каже Олена Брайченко.

Зокрема, слухачі дізнаються про кавові традиції, про страви, які внесені до переліку нематеріальної культурної спадщини України, про відомі страви кримськотатарської кухні.

Експертами другого сезону проєкту «Їжа як культура» стали: голова Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України, заступниця голови громадської організації Центру розвитку «Демократія через культуру» Валентина Дем'ян; дослідниця української кухні Маріанна Душар; кандидатка філологічних наук, дослідниця фольклору Олена Чебанюк; заступниця директора, завідувачка Музею-архіву народної культури Українського Полісся Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф Світлана Маховська; кандидатка історичних наук Олена Пивоваренко; засновниця та керівниця ГО «АЛЄМ» Есма Аджиєва; історик Вадим Назаренко; фуд-журналістка, дослідниця гастрономічної культури, авторка проєкту War Cookbook Марія Банько; дослідниця їжі та гастрономії Дарія Крікунова

Перший сезон проєкту «Їжа як культура» можна послухати  на сайті радіо «Культура».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду