Влітку вийде  книжка журналістки радіо «Культура» Олени Гусейнової

Влітку вийде книжка журналістки радіо «Культура» Олени Гусейнової

17:26,
8 Квітня 2024
518

Влітку вийде книжка журналістки радіо «Культура» Олени Гусейнової

17:26,
8 Квітня 2024
518
Влітку вийде  книжка журналістки радіо «Культура» Олени Гусейнової
Влітку вийде  книжка журналістки радіо «Культура» Олени Гусейнової
Книжку поезій «Нічний ефір» друкує «Видавництво Старого Лева».

Про це поетка й журналістка Олена Гусейнова повідомила «Суспільне Культура».

Олена Гусейнова розповідає, що почала писати «Нічний ефір» випадково, наприкінці лютого 2022 року в одному зі своїх перших нічних ефірів на радіо. Книжка побудована як нічний радіоефір, який починається о восьмій вечора і закінчується о восьмій ранку. Вона містить оповідь про проживання перших півтора року повномасштабного вторгнення, а це й укриття під землею, і масові евакуації, і прийняття і проживання окупації та деокупації, повернення.

«І в якийсь момент у прямому ефірі я раптом почала писати щось, що було схоже на поезію. Це стало частиною мого переживання 12-годинних нічних змін. У вірші потрапляло багато новинного контенту, адже ти специфічно його переживаєш, ти постійно читаєш вголос новини, або дивишся їх, або якимось чином коментуєш», — розповідає Олена Гусейнова.

У книзі «Нічний ефір» першим був написаний цикл «На поверхні», який з’явився після звільнення від російських окупантів Бучі.

«Це був теж нічний ефір, фактично перший після того, як оприлюднили фотографії з Бучі. Коли всі зрозуміли, що там сталося. Виявилося, що попри 8 років війни ми не були готові до цього. Навіть ми не могли це собі уявити. Я вперше побачила, що відбулося у Бучі, з екрана, під час ефіру. Після цього з'явився цикл «На поверхні». Він складається з трьох частин — там є і про евакуацію, і про виїзд, і про смерть», — зазначає поетка та журналістка.

Художнім оформленням книжки опікувався фотограф Михайло Палінчак.

«У книзі його фотографії. Це кольорові фотографії, які мають виглядати як чорно-білі. І для обкладинки ми спеціально фотографували стіну нашого бомбосховища. Це півтора року війни в поезії фотографії, затиснені між двома нашими стінами бомбосховища», — розповідає Олена Гусейнова.

Нагадаємо, ведуча радіо «Культура», радіопродюсерка та письменниця Олена Гусейнова опікуватиметься літературною програмою цьогорічного «Книжкового Арсеналу», а генеральним інформаційним партнером заходу буде Суспільне мовлення.

 Фото: Максим Поліщук

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду