Стартував Нацвідбір на «Дитяче Євробачення 2024»

Стартував Нацвідбір на «Дитяче Євробачення 2024»

11:04,
5 Червня 2024
1846

Стартував Нацвідбір на «Дитяче Євробачення 2024»

11:04,
5 Червня 2024
1846
Стартував Нацвідбір на «Дитяче Євробачення 2024»
Стартував Нацвідбір на «Дитяче Євробачення 2024»
Суспільне оголосило про початок приймання заявок на участь у Нацвідборі на «Дитяче Євробачення 2024», яке триватиме з 5 червня по 3 липня.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, цього року Нацвідбір проходитиме за спрощеними правилами, для того щоб він був доступнішим для юних виконавців. Щоб узяти участь у відборі, не обов’язково мати авторську пісню. Виконавцям достатньо записати два кавери на популярні пісні та особисте відеопредставлення. Це максимального розширить можливості для участі й створить рівні умови для всіх учасників. Юні автори за бажанням можуть додати свою авторську пісню, це не впливатиме на можливість пройти до наступного етапу відбору.

Уже вдруге музичною продюсеркою стане співачка та авторка пісень Світлана Тарабарова.

Заявки приймаються через форму на сайті junior.eurovision.ua.

«Маємо нагоду в цьому році знайти справді унікальні таланти, які після конкурсу, незважаючи на результати, понесуть із собою в доросле життя неймовірний досвід. Досвід, яким радо поділиться наша dream team. Досвід і пісні, в які ми вкладемо всю душу», — зазначила Світлана Тарабарова.

Умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення 2024»:

  • Участь у Нацвідборі можуть взяти діти віком від 9 до 14 років. Як і в попередні роки, до участі у відборі допускаються як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує 6 осіб.
  • Цьогорічна заявка на участь у Нацвідборі складається з відеозаписів живого виконання двох каверверсій популярних пісень у різних стилях та відеовізитівки з представленням юного артиста. 
  • За бажанням учасники можуть подати на розгляд додаткову авторську пісню: при цьому допускаються демоверсії, які, в разі проходження до фіналу, будуть доопрацьовуватися. Подання авторської пісні не впливає на можливість проходження учасника до наступного етапу відбору — це радше додаткова можливість.
  • У разі подання учасником додаткової авторської пісні вимогами передбачений хронометраж від 2,5 до 3 хвилин. Крім того, пісня не повинна бути оприлюдненою до 1 травня 2024 року, а її текст має бути щонайменше на 60% українськомовним.  

До 25 липня за результатами загальнонаціонального попереднього відбору буде сформовано лонгліст до 15 учасників, які візьмуть участь у літній «зірковій школі». 

За результатами навчання у «зірковій школі» та консультацій з експертами буде обрано шість фіналістів Нацвідбору, відтак відбуватиметься підготовка пісень, з якими учасники виступлять у фіналі.

Фінал Національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024» відбудеться у вересні в онлайн-форматі.

До вибору представника України на «Дитячому Євробаченні» у фіналі відбору долучаться три члени журі та глядачі.

Нагадаємо, «Дитяче Євробачення» цього року проходитиме в Мадриді (Іспанія) 16 листопада на арені Caja Mágica. Французький суспільний мовник France Télévisions, як переможець торішнього конкурсу, вирішив передати організацію «Дитячого Євробачення 2024» іспанському мовнику RTVE.

1 жовтня 2023 року у фіналі Національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні 2023» перемогу здобула наймолодша учасниця — дев’ятирічна Анастасія Димид. На «Дитячому Євробаченні 2023» 9-річна Анастасія посіла п’яту сходинку. Всього її пісня «Квітка» отримала 128 балів: 45 — від журі й 83 бали від глядачів, завдяки чому опинилася на третьому місці в телеголосуванні.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду