На платформах Суспільного відбудеться прем’єра документального фільму «Штурм»

На платформах Суспільного відбудеться прем’єра документального фільму «Штурм»

12:23,
7 Листопада 2023
1951

На платформах Суспільного відбудеться прем’єра документального фільму «Штурм»

12:23,
7 Листопада 2023
1951
На платформах Суспільного відбудеться прем’єра документального фільму «Штурм»
На платформах Суспільного відбудеться прем’єра документального фільму «Штурм»
Стрічка, знята командою ТОВ «Знімальний Цех Артура Якубова» на замовлення Суспільного, розповідає про батальйон ветеранів-морпіхів та його комбата Юрія.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Прем’єра документального фільму відбудеться на платформах Суспільного:

11 листопада о 21:00 — на телеканалі «Суспільне Культура»;

15 листопада о 22:00 — на місцевих телеканалах Суспільного мовлення;

17 листопада о 19:00 — на ютуб-каналі Першого.

У центрі оповіді документального фільму «Штурм» — добровольче об’єднання, бійці якого в минулому були професійними спецпризначенцями. З часом добровольче об’єднання перетворилось на батальйон морської піхоти та отримало офіційний номер військової частини.

Батальйон отримав назву за позивним командира. Колишній морпіх «Штурм» разом з побратимом з позивним «Юг» на початку повномасштабного вторгнення зібрали понад сотню бійців, вони стали на захист Києва. Підрозділ воював на півночі Київської та Чернігівської областей, брали участь у зачистці Ірпіньського парку.

 «Воювали й працювали ми малими розвідувальними групами по 20–25 бійців. Ми працювали по колонах, опорних пунктах, штабах і складах.  Старалися по максимуму зробити так, щоб порушити їхню логістику й знекровити підрозділи їхніх військових частин. Таким чином ми виснажували ворога», — розповідає командир батальйону з позивним «Штурм».

Бійці батальйону продовжують воювати і на момент зйомок фільму виконували завдання «на нулі», зокрема під Кремінною, останніми виходили з Бахмута.

Автори документальної стрічки показують історії військових та їхніх родин, а також те, як змінилося їхнє життя. Одна з важливих ліній фільму — роль волонтерів, які постійно допомагають військовим: влаштовують аукціони, щоб забезпечити великими й малими дуже потрібними речами.

Режисер фільму Артур Якубов, який з командою знімає фільми про військових з 2014 року, зазначає, що з бійцями батальйону «Штурм» знайомі багато років, адже вони захищають країну ще з початку російської агресії у 2014-му.

 Творча команда: режисер та автор сценарію —  Артур Якубов; оператор-постановник —  Володимир Моргунов; композитор — Юрій Плавко.

Нагадаємо, 18 жовтня в Будинку кіно відбулася презентація документального фільму Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного «Таким мене зробила війна». Творці фільму на прикладі головного героя Арсена Медника показали труднощі, з якими стикаються військові після повернення з фронту. Їм доводиться не лише долати власні болі та психологічні наслідки пережитого, а ще й стикатися з байдужістю, нерозумінням в мирному житті, бюрократією в державних установах.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду