Світлана Остапа: Ми згодні робити телемарафон, але нікому не дамо втручатись у редакційну політику

Світлана Остапа: Ми згодні робити телемарафон, але нікому не дамо втручатись у редакційну політику

16:13,
25 Квітня 2024
1752

Світлана Остапа: Ми згодні робити телемарафон, але нікому не дамо втручатись у редакційну політику

16:13,
25 Квітня 2024
1752
Світлана Остапа: Ми згодні робити телемарафон, але нікому не дамо втручатись у редакційну політику
Світлана Остапа: Ми згодні робити телемарафон, але нікому не дамо втручатись у редакційну політику
Також наглядова рада Суспільного пропонує передати всі вечірні слоти телемарафону Суспільному.

Голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Світлана Остапа в коментарі «Детектору медіа» розповіла, що  Суспільне пропонують прибрати з вечірніх слотів телемарафону «Єдині новини» і залишити йому тільки нічні та ранкові слоти. Автори ініціативи невідомі, але озвучив пропозицію представник каналу «Рада». Світлана Остапа також зазначила, що вони отримали звернення від редакторів компанії з цього приводу.

«До Наглядової ради поскаржилися редактори Суспільного, що в телемарафоні у Суспільного хочуть забрати вечірні слоти і дають лише нічні та ранкові слоти. Сьогодні було засідання Наглядової ради, друга його частина була відкритою, були присутні посли, представники донорів, представники парламентських комітетів гуманітарної та інформаційної політики та свободи слова. Ми обговорили це питання й вирішили, що оскільки Суспільне дотримується всіх професійних стандартів, саме в слоті Суспільного є баланс політичних сил, то саме Суспільне і має бути у вечірніх слотах марафону. Ми дали доручення голові правління Суспільного Миколі Чернотицькому, щоб він озвучив нашу позицію в чаті керівництва телемарафону. Ми вимагаємо або всіх вечірніх ефірів у слоті, або щоб був паритет, як раніше, щоб в усіх виробників контенту були і вечірні, і денні, і нічні слоти», — прокоментувала Світлана Остапа.

Вона  додала, що на засіданні також обговорили інформаційну кампанію проти Суспільного, яка виникла останнім часом, зокрема пости депутатки Мар’яни Безуглої, які викликають занепокоєння.

«Народна депутатка постійно називає Суспільне державною кампанією, не знаючи, що це акціонерне товариство. Її пости містять багато й іншої викривленої інформації. Ми зрозуміли, що вона хоче, щоб держава не фінансувала шість державних мовників, а забрати фінансування у них, залишити фінансування одного мовника, а решту віддати на створення інформаційних та кібервійськ. І щоб цей єдиний мовник, який буде фінансуватись з бюджету, виробляв саме телемарафон. В принципі, ми згодні це робити, але ми не дамо втручатись в редакційну політику. На засіданні Наглядової ради були озвучені різні думки, одна з пропозицій — провести для народних депутатів навчання, щоб пояснити, чим відрізняється суспільне мовлення від державного і від комерційного», — зазначає Світлана Остапа.

Нагадаємо, що народна депутатка України Мар’яна Безугла протягом останньої доби оприлюднила кілька постів на своїй фейсбук-сторінці, які присвятила темі доцільності фінансування шести державних каналів, причому до «державних» вона зарахувала і Суспільне мовлення.

У дописі Мар’яна Безугла, зокрема, пише про те, що «є аж 6 (!) державних мовників, але немає інформаційних військ, які росіяни створили собі ще в 2014 році» та що «Суспільне, Дом і FreeДом мають мізерні охоплення і диверсифікують кошти».  Вона пропонує  залишити фінансування лише одного каналу, зокрема «Ради» або Суспільного.

Секретар наглядової ради Суспільного Вадим Міський відреагував на  слова депутатки та ініціативу  коментарем на своїй фейсбук-сторінці. «Як мовник, що виробляє найбільш збалансовані новини, що відповідають журналістським стандартам — ми ставимо питання про передачу всіх праймів Суспільному», — йдеться в повідомленні.

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
від оселедця вуха
20:24 / 28.04.2024
Остапин марафон-то сім років безперервної брехні Детектора про безперервні звитяжної успіхи Аласанії, Чернотицького і Суспільного
від оселедця вуха
20:24 / 28.04.2024
Остапин марафон-то сім років безперервної брехні Детектора про безперервні звитяжної успіхи Аласанії, Чернотицького і Суспільного
читач
10:36 / 28.04.2024
"Ми згодні робити телемарафон". А що пані Остапа теж його робить? В цьому також полягають її функції як голови Наглядової ради суспільного?
суспільне втратило суспільні орієнтири
00:25 / 28.04.2024
Коли в Детекторі на замовлення бездарного керівництва Суспільного існує окрема сторінка , присвячена хвалькуватим одам всьому , що зроблено в Суспільному , коли Детектор виділяє постійних спеціальних літературних негрів , які під своїм прізвищем співають осанну Суспільному за наказами Чернотцького і Лигчової,-тоді і виникає та фігня , що діється в стінах Суспільного і яку так не хочуть дивитися глядачі.
ОСТАПА
23:47 / 27.04.2024
слот суспільного - розмова двох кукол про ціни на картоплю і похороннні послуги раз на три дні. більше такого контенту і в прайм. всі канали в марафоні люди як люди - утягнуна в грудях Чередниченко показує вже другий підбородок і дивиться на екрани вверх, всі ведучі суспільного - зборище старіючих геїв і профнепригодних бабів
Логіка
09:41 / 27.04.2024
просто неймовірна. Марафон настільки поганий, що навіть суспільне само з ним впорається. А чому не було обурення та бурхливої реакції, коли від підсумкових тижневиків суспільне відсторонили?
глядачка
14:53 / 26.04.2024
Погоджуюсь! Найнудніше це суспільне в телемарафоні!
А що тут дивного
11:48 / 26.04.2024
Ініціатива заперти суспільне на задній двір телемарафону походить від того, що якість матеріалів від Суспільного найгірша серед всіх учасників. Тільки на сторінках Детектора вона найкраща.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду