У 2024 році Суспільне планує набирати журналістів, зокрема для нових проєктів, — Світлана Остапа

У 2024 році Суспільне планує набирати журналістів, зокрема для нових проєктів, — Світлана Остапа

10:10,
18 Січня 2024
1552

У 2024 році Суспільне планує набирати журналістів, зокрема для нових проєктів, — Світлана Остапа

10:10,
18 Січня 2024
1552
У 2024 році Суспільне планує набирати журналістів, зокрема для нових проєктів, — Світлана Остапа
У 2024 році Суспільне планує набирати журналістів, зокрема для нових проєктів, — Світлана Остапа
21 грудня 2023 року на засіданні Наглядової ради було ухвалено річний план діяльності НСТУ на 2024 рік.

Суспільне мовлення планує у 2024 році набір журналістів, а також розвиток інформаційного та культурно-освітнього мовлення. Про це повідомила голова наглядової ради Суспільного та заступниця шефредакторки «Детектора медіа» Світлана Остапа в подкасті «Медіуми» з Вадимом Міським та Наталкою Соколенко.

За її словами, відбудеться набір журналістів, будуть нові інформаційні програми й розвиток виробництва контенту для задоволення культурних та освітніх потреб. «Суспільне протягом 2024 року планує виготовити 24 історичних проєкти, 44 культурно-мистецьких, 10 освітніх, 3 дитячі й 37 спортивних», — повідомила Світлана Остапа.

Підбиваючи підсумки 2023 року, вона згадала про відкриття спортивного каналу «Суспільне Спорт» та анонсувала багато роботи в спортивному напрямі цьогоріч, у рік Олімпіади. Світлана Остапа зауваживала, що на 2024 рік фінансування Суспільного не зменшилося у порівнянні з минулим роком, навіть трохи збільшилося, але це пов’язано з закупівлею прав на трансляцію Олімпіади. 

Крім того, за її словами, компанія має на меті поглиблювати співпрацю з донорами та зробити копродукцію аудіовізуального контенту з якоюсь міжнародною компанією.

Водночас голова наглядової ради НСТУ говорить про проблеми з підготовкою фахівців у вишах. «З кадрами дуже велика проблема, багато медіа шукають зараз собі нових людей. Але фахівців наші виші ніби й готують — у 40 вишах готують журналістів, — однак їхня підготовка дуже неякісна», — каже Світлана Остапа та додає, що в компанії є відтік кадрів, пов’язаний з мобілізацією та виїздом фахівців за кордон.

У випуску подкасту «Медіуми» з Вадимом Міським та Наталкою Соколенко, гостею якого стала Світлана Остапа, можна також послухати про проблеми, з якими зіткнулася українська журналістика у 2023 році, чого досяг і що планує Суспільний мовник, про посилення державного мовлення, проблеми з допуском на фронт та прогнози на 2024 рік.

Підписатися на подкаст «Медіуми» можна на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, SoundCloud, Megogo Audio, NV Подкасти, YouTube та інших подкастингових платформах. 

Нагадаємо, річний план діяльності АТ «НСТУ» на 2024 рік ухвалено з урахуванням доповнень та технічної правки. Про це йдеться в протоколі засідання наглядової ради. Зокрема, голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький розповів про стратегічні завдання мовника у 2024 році, зазначивши, що ключовими напрямами є розвиток інформаційного мовлення, розвиток виробництва контенту для задоволення культурних та освітніх потреб, початок побудови національної інформаційної мережі.

Рішення про внесення змін до структури в частині переліку самостійних структурних положень АТ «НСТУ» та про ліквідацію окремих філій АТ «НСТУ» з метою оптимізації роботи ухвалили у жовтні 2023 року на засіданні наглядової ради Суспільного мовлення.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
читач
10:00 / 21.01.2024
Набирати журналістів? Смішно!
глядач
10:28 / 19.01.2024
Нові проєкти це добре. А чому Детектор нічого не пише про закриття ранкового шоу на телеканалі "Культура" через низькі рейтинги? Ви ж писали колись, що це шоу "супер-супер". Що вже, ні?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду