Мистецький конкурс: Суспільне шукає виробника фільму про Олександра Довженка

Мистецький конкурс: Суспільне шукає виробника фільму про Олександра Довженка

12:06,
8 Серпня 2023
2285

Мистецький конкурс: Суспільне шукає виробника фільму про Олександра Довженка

12:06,
8 Серпня 2023
2285
Мистецький конкурс: Суспільне шукає виробника фільму про Олександра Довженка
Мистецький конкурс: Суспільне шукає виробника фільму про Олександра Довженка
Суспільне оголосило конкурс на виробництво документального фільму, приуроченого до 130-ї річниці з дня народження видатного українського кінорежисера, драматурга й письменника Олександра Довженка.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Виробник має створити документальний фільм з глибинним історичним дослідженням творчого доробку та життєвого шляху Довженка, місця України в його творчості та впливу його праці на сучасну світову кінематографію.

Виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне Культура» Лук’ян Галкін акцентує увагу, що це має бути актуалізація постаті українського класика та оповідь у контексті руйнівного впливу тоталітарної системи, що позначився на творчому доробку та особистому житті.

«Ми не шукаємо панегіриків та компліментарності, навпаки — прагнемо ґрунтовної та чесної оповіді про режисера, який стояв біля джерел українського кінематографа й при цьому мав украй непрості стосунки з владою більшовиків-окупантів, від якої зазнавав і нищівної критики, і примусу до болісних конʼюнктурних компромісів. Також цей фільм мріється побачити на великих екранах, тож додатково звертаю увагу на технічні вимоги, детально зазначені в оголошенні», — наголошує Лук’ян Галкін.

У планах Суспільного — просування фільму на кіноекранах як в Україні, так і за кордоном. Тому до створення фільму мають бути залучені іноземні експерти, які допоможуть розкрити місце Олександра Довженка у світовому спадку кіномистецтва. 

Документи для участі в конкурсі приймаються до 31 серпня 2023 року. Документальний фільм має бути створений до 31 липня 2024 року. 

Ознайомитися з детальними умовами конкурсу можна за посиланням.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
тритмент
16:58 / 12.08.2023
А одного року вистачить ?Коли аласанія нищив об'єднання документальних фільмів , однією з головних претензій до митців було-один місяць , -то дуже багато для виробництва 10-хвилинного документального фільму.
ревалентний досвід
16:48 / 12.08.2023
" ...до створення фільму мають бути залучені іноземні експерти ..." .Цікаво , закордонні експерти самі приїдуть , чи знімальна група всім продюсерським гамузом попхається за кордони? 3 000 000 вистачить ?
додолик
16:36 / 12.08.2023
Про які ще додаткові тенічні вимоги говорить Галкін ? Згідно концепції аласанія-чернотицького, достатньо смартфона - і журналіст суспільного на коні. І не треба ні режисера , ні оператора , ні художника , ні декоратора . Хіба що конче необхіден десяток продюсерів.
мок'юментарі
00:00 / 12.08.2023
Ткаченко теж шукав виробників фільмів...
популярна динамічна документалістика зі значною естетичною складовою, здатна комунікувати сучасність
11:53 / 09.08.2023
В доробку Першого є фільми про А. Довженко. І непогані. Достатньо тільки подивитися в відеотеку Суспільного і не витрачати грошей на винахід велосипеда. Чи знайшлися дружбани 0Галкіна, яких терміново треба підготувати за державний кшталт?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду