Визначено переможців документальних проєктів у рамках програми MediaFit

Визначено переможців документальних проєктів у рамках програми MediaFit

13:06,
19 Лютого 2024
633

Визначено переможців документальних проєктів у рамках програми MediaFit

13:06,
19 Лютого 2024
633
Визначено переможців документальних проєктів у рамках програми MediaFit
Визначено переможців документальних проєктів у рамках програми MediaFit
Суспільне оголосило десятьох виробників, що стали переможцями у відборі, який мовник проводив у партнерстві з французьким агентством з розвитку медіа Transtele canal france international (CFI).

Корпоративний сайт Суспільного повідомляє, що переможці отримають підтримку по 5 тисяч євро кожен для початкового етапу розробки документального проєкту. CFI залучило Суспільне до організації та проведення відбору.

Програма MediaFit  має на меті покращити інформаційну цілісність в Україні та стійкість українських медіа в цьому контексті, особливо в південних та східних регіонах. За підтримки Європейського Союзу вона реалізується Академією Deutsche Welle (DWA) у партнерстві з CFI та Литовським національним радіо і телебаченням (LRT).

 У відборі перемогли:

  • ГО «Докутолока» з проєктом «На Одному Диханні» (80 хв);
  • ТОВ «2Брейв продакшнс» із проєктом «Стрічка часу» (75 хв);
  • ТОВ «Ейдос.продакшнс» з проєктом «The Ferryman» (90 хв);
  • ТОВ «Сучасне Українське Кіно» з проєктом «З Радванки» (70 хв);
  • ТОВ «Табор» з проєктом «Особа, зникла безвісти» (90 хв);
  • ТОВ «Бурлака філмс» із проєктом «Круглі окуляри» (25 хв);
  • ФОП Гладштейн Ілля Юрійович і з проєктом «Щоденник іншої людини» (80 хв);
  • ФОП Нечмоня Кирило Ігорович з проєктом «Методи боротьби» (4 х 45 хв);
  • ФОП Сауткін Іван Володимирович із проєктом «ДНК Нації» (90 хв);
  • ФОП Сидоренко Марина Вікторівна з проєктом «Що ми робимо в опері?» (70 хв).

Менеджер проєктів CFI у Парижі Тімоті де Маллард і менеджер проєктів CFI в Україні Стефан Сіоан зазначають, що були вражені кількістю поданих заявок (49) та якістю наданих пропозицій. Це, на їхню думку, свідчить про те, що Суспільне сприймається як один з активних партнерів в індустрії для незалежних продюсерів.

У свою чергу виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне Культура» Лук’ян Галкін каже, що така кількість заявок — ознака високого рівня довіри, що «є важливим сигналом правильності напряму поглиблення співпраці з автор(к)ами документалістики, які представляють та представлятимуть Україну в світі — і для яких підтримка нині є особливо вагомою».

До відбіркового комітету конкурсу як незалежна експертка була залучена програмна менеджерка напряму «Кіно» Українського інституту Ірина Кипоренко, яка зазначила, що CFI і Суспільне впроваджують популярну європейську практику з надання фінансування проєктам на етапі розробки та розвитку. «Така підтримка суттєво допомагає кінематографістам не полишити свою ідею на початку і мотивуватиме продовжувати працювати над фільмом, шукати подальше фінансування. З наявною грантовою підтримкою продюсери матимуть значно вищі шанси знайти партнерів і можливості для виробництва фільмів», — розповіла Ірина Кипоренко.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду