Проєкт радіо «Культура» презентують на Форумі подкастів ЄМС

Проєкт радіо «Культура» презентують на Форумі подкастів ЄМС

12:05,
3 Серпня 2023
1840

Проєкт радіо «Культура» презентують на Форумі подкастів ЄМС

12:05,
3 Серпня 2023
1840
Проєкт радіо «Культура» презентують на Форумі подкастів ЄМС
Проєкт радіо «Культура» презентують на Форумі подкастів ЄМС
Форум подкастів Європейської мовної спілки проходитиме у вересні в Осло. Під час нього проєкт «Країна, схожа на гранат» презентуватимуть як кейс.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська.

Зокрема, вона зазначила, що  проєкт потрапив у кластер «Beyond interview — creative approach to podcast formats», де його буде презентовано разом з подкастами від французького та німецького суспільних мовників.

 «І це справі дуже креативний формат, створений авторським тандемом Гасі Шиян i Олександра Михеда з продюсеркою Оленою Гусейновою. Це наша спроба попрацювати з форматом, який би адекватно звучав і як радіопрограма, і як подкаст. Знову повторю, наскільки важливо звіряти годинники з глобальним контекстом. І знову відчую гордість за команду, що створює проєкти, котрі гідно звучать разом із найкращими світовими проєктами. Відбір на Форум подкастів — суворий, в попередні роки ми цю планку ще долали. Але виросли — й тепер потрапимо в глобальний каталог проєктів, які надаються для адаптації іноземними мовами», — зазначила Ірина Славінська.

У випусках проєкту «Країна, схожа на гранат» містяться свідчення про Україну авторів-іноземців,  які зібрали та розказали слухачам та слухачкам радіо «Культура» письменники Гася Шиян та Олександр Михед. Це історії про те,  як світ відкривав для себе Україну — від Античності до наших днів.

Послухати проєкт «Країна, схожа на гранат» можна за посиланням.

Нагадаємо, у квітні 2023 року виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська стала членкинею Радіокомітету Європейської мовної спілки.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду