Суспільне спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення – 2023»

Суспільне спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення – 2023»

16:25,
23 Червня 2023
2612

Суспільне спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення – 2023»

16:25,
23 Червня 2023
2612
Суспільне спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення – 2023»
Суспільне спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення – 2023»
Про це організатори Нацвідбору на дитячий пісенний конкурс у Ніцці повідомили під час прямої трансляції, яка проходила 22 червня.

Вони наголошують, що тепер для подання заявки учасникам не обов'язково мати авторську пісню, і це зробить Нацвідбір  максимально доступним для всіх юних виконавців. Він цього року проходить під слоганом «Мрій сміливо» і триватиме до 9 липня.

Ведучий та коментатор «Дитячого Євробачення» та міжнародного Пісенного конкурсу «Євробачення» в Україні Тімур Мірошниченко пригадав, що його особиста історія з «Євробаченням» розпочалась у 2005 році.

«Для мене "Дитяче Євробачення" — це особливий конкурс, тому що 18 років тому вперше в ефір тоді ще "Першого Національного" я вийшов, коментуючи саме його. З тих пір я співпрацюю і з дорослою версією конкурсу, і з іншими версіями, які існують в сім’ї "Євробачення". Двічі був ведучим "Дитячого Євробачення", коли воно проходило в Україні у 2009 та 2013 роках. І я відчуваю, що скоро, після нашої перемоги, "Дитяче Євробачення" знову буде в Україні», розповів Тімур Мірошниченко.

Він також зауважив, що «Дитяче Євробачення» нічим не відрізняється від дорослого, і юні учасники мають можливість виступити на найбільшій музичній сцені Європи, отримати колосальний досвід та емоції.

Голова делегації України на «Євробаченні» Оксана Скибінська розповіла про нововведення цьогорічного Національного відбору, основним із яких є поява на дитячому конкурсі музичної продюсерки. Нею стала відома українська співачка Світлана Тарабарова. Ще один важливий аспект, який дасть змогу якомога більшій кількості дітей взяти участь у Нацвідборі, це те, що тепер необов’язково до заявки подавати авторську пісню. За результатами обробки заявок учасників буде сформовано лонглист, тобто 10 учасників, які проходитимуть прослуховування. Далі експертна рада, яка є ще одним нововведенням цього року, обере п'ятірку фіналістів, один з яких і представлятиме Україну на «Дитячому Євробаченні – 2023» у Ніцці.

«Ми розуміємо, які складні умови зараз для творчості, адже в країні триває війна. Не кожен має змогу написати пісню або придбати її. Ми намагались зробити так, щоб якомога більша кількість дітей, які мають талант і хочуть його проявити, мали таку можливість. Ми хочемо розповідати про наших дітей, як вони розвиваються і як працюють над своїм талантом. Ми хочемо, щоб кожна дитина отримала шанс представляти Україну на "Дитячому Євробаченні-2023"», підсумувала Оксана Скибінська.

Музична продюсерка цьогорічного «Дитячого Євробачення» Світлана Тарабарова зазначила, що дуже вдячна команді Суспільного за таку важливу для неї місію, яку їй довірили.

«Для мене важливо побачити в дитині вогонь, жагу до життя, бажання щось сказати світові через свою творчість. Просто ввімкніть камеру і заспівайте. Якщо ви талант, я вас запевняю, що вас почують і побачать. І доля дасть вам свій шанс. Якщо у вас є мрія, скористайтесь цим шансом і зробіть крок назустріч своїй мрії!» звернулася Світлана Тарабарова до потенційних учасників Нацвідбору.

Дитячий пісенний конкурс «Євробачення – 2023» пройде у Франції під гаслом «Герої». Фінал конкурсу відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя в Ніцці. Тож  до 9 липня в українських талановитих дітей віком від 9 до 14 років є шанс подати заявку на Національний відбір і отримати шанс представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення – 2023».

Нагадаємо, на юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція, а Україна посіла 9-те місце.

В Україні в прямому ефірі юніорське «Євробачення-2022» транслювали на телеканалі «Суспільне Культура» і на сайтах «Дитяче Євробачення в Україні» та «Суспільне Культура». Юніорське «Євробачення-2022» коментував телеведучий Тімур Мірошниченко.

Нагадаємо, 18 вересня у фіналі національного відбору на участь у дитячому «Євробаченні-2022» перемогла Злата Дзюнька.

13-річна Злата ввійшла до списку фіналістів з авторською піснею «Незламна». Дівчина живе у місті Рава-Руська. Вона була учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

 Фото: Суспільне

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду