На Суспільному стартував Національний відбір на «Дитяче Євробачення-2023»

На Суспільному стартував Національний відбір на «Дитяче Євробачення-2023»

10:16,
19 Червня 2023
2693

На Суспільному стартував Національний відбір на «Дитяче Євробачення-2023»

10:16,
19 Червня 2023
2693
На Суспільному стартував Національний відбір на «Дитяче Євробачення-2023»
На Суспільному стартував Національний відбір на «Дитяче Євробачення-2023»
Приймання заявок на участь у Національному відборі на дитячий пісенний конкурс розпочалося 17 червня і триватиме до 9 липня включно.

Суспільний мовник повідомляє, що цього року заявки на участь у Нацвідборі приймаються через форму на сайті junior.eurovision.ua. Також зазначається, що умови участі в Нацвідборі спростили, щоб зробити його доступнішим для юних виконавців, і тепер не обов’язково мати авторську пісню.

Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2023» вперше в історії участі України в конкурсі проходитиме  у співпраці з музичною продюсеркою, якою стане співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова.

«Багато наших дітей пережили жахи окупації, евакуації, обстрілів, тож зараз дуже важливо дати їм відчуття нормального життя і можливість проявити свої таланти. Через музику лікувати дитячі душі», — зазначила Світлана Тарабарова.  

Вона також підкреслила, що для неї честь стати музичною продюсеркою Нацвідбору на «Дитяче Євробачення-2023» на Суспільному, і вона зробить усе, щоб дитячі таланти були почуті, а найкращий з них представив Україну на пісенному конкурсі, який цьогоріч проходитиме у Франції.

Нововведення Нацвідбору на «Дитяче Євробачення-2023» та умови участі, які можна прочитати на сайті junior.eurovision.ua, такі:

— Цьогорічна заявка на участь у Нацвідборі складається з двох відеозаписів живого виконання пісень: каверверсії популярної пісні та рекомендовано авторської пісні (за наявності) або ж просто двох каверів у різних стилях. У разі проходження до фіналу учасника, який не матиме авторської пісні, Суспільне надасть фіналісту пісню. 

— У випадку подання учасником авторської пісні вимогами передбачений хронометраж від 2,5 до 3 хвилин. Крім того, пісня не повинна бути оприлюдненою до 1 травня 2023 року, а її текст має бути щонайменше на 60% українськомовним.

— Участь в Нацвідборі можуть взяти діти віком від 9 до 14 років. Як і в попередні роки, до участі допускаються як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує 6 осіб.

— За результатами загальнонаціонального попереднього відбору до 13 липня включно буде сформовано лонглист із 10 учасників та проведено прослуховування.

— З метою надання професійних консультацій музичній продюсерці Нацвідбору на прослуховуванні буде сформовано експертну раду, до якої ввійдуть три представники музичної індустрії. 

— За результатами прослуховування оберуть п'ятьох фіналістів Нацвідбору. Фінал Нацвідбору на «Дитяче Євробачення-2023» відбудеться в онлайн-форматі. 

— Як і минулого року, до вибору представника України на «Дитяче Євробачення-2023» у фіналі Нацвідбору долучаться три члени журі. Склад журі фіналу визначатимуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Фінал 21-го Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя в Ніцці. На арені, що вміщує 6000 глядачів, свого часу виступали такі артисти як Мадонна, Бейонсе та Девід Бові.

Нагадаємо, що на «Дитячому Євробаченні-2022» перемогла Франція. Україна посіла 9-те місце.

В Україні в прямому ефірі юніорське «Євробачення-2022» транслювали на телеканалі «Суспільне Культура» і на сайтах «Дитяче Євробачення в Україні» та «Суспільне Культура». Юніорське «Євробачення-2022» коментував телеведучий Тімур Мірошниченко.

18 вересня 2022 року у фіналі національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні-2022» перемогла Злата Дзюнька.

13-річна Злата ввійшла до списку фіналістів з авторською піснею «Незламна». Дівчина живе у місті Рава-Руська. Вона була учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

Співачка з командою Суспільного зняла кліп у підвалі під час ракетних обстрілів.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду