НСТУ повністю перейшла на грейдингову систему оплати праці

НСТУ повністю перейшла на грейдингову систему оплати праці

14:39,
28 Грудня 2021
4339

НСТУ повністю перейшла на грейдингову систему оплати праці

14:39,
28 Грудня 2021
4339
НСТУ повністю перейшла на грейдингову систему оплати праці
НСТУ повністю перейшла на грейдингову систему оплати праці
Внаслідок впровадження грейдингу значній частині працівників Суспільного збільшили посадові оклади.

У Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) повністю перейшли на грейдингову систему оплати праці, що дозволило значній частині працівників збільшити посадові оклади.

Було грейдовано 4 034 посади, з яких 2 383 – у центральній дирекції та 1 651 – у філіях, йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Як пояснили у НСТУ, грейдингова структура — це поєднання логічних груп посад, тобто грейдів, із рівнями оплати праці. Кожній групі посад відповідає певний зарплатний діапазон, який відображає взаємозв'язок між виконуваною роботою та базовою оплатою, встановленою за виконання такої роботи відповідно до стратегії розвитку компанії та обраних компенсаційних факторів.

За словами директорки з управління персоналом Суспільного мовника Вікторії Сидоренко, котра очолювала проєкт розробки та впровадження нової системи оплати праці, грейдингова система передбачає зміни істотних умов праці.

«Грейдинг — це проєкт не про збільшення посадових окладів, хоча значна частина працівників відчула зміни саме так, грейдинг — це про абсолютно нову систему адміністрування оплати праці, сучасний підхід до визначення рівня винагороди відповідно до ситуації на ринку праці й тих стратегічних цілей, які ставить перед собою Суспільний мовник. Для розвитку Суспільного важливо стати конкурентним роботодавцем, і ми зробили великий крок до цього»,  – сказала вона.

НСТУ розробляла грейдингову систему у співпраці з міжнародною аудиторсько-консалтинговою компанією EY в Україні, котра має досвід розробки систем оплати праці для багатьох компаній приватного та державного сектора, зокрема медіахолдингів.

Партнерка EY в Україні Ольга Горбановська вважає, що впровадження грейдингової структури оплати праці — це засада забезпечення справедливого управління оплатою праці в організації.

«Перш за все грейдинг дозволяє запровадити в життя внутрішню справедливість, тобто принцип рівної оплати за рівну працю. Саме система оцінки всіх посад за стратегічно важливими факторами дозволяє визначити відносну цінність кожної посади для організації в балах і створити чітку ієрархію посад. Другим вкрай важливим компонентом на висококонкурентному ринку праці є забезпечення зовнішньої справедливості через узгодження внутрішньої цінності кожної посади з ринковими рівнями оплати праці для подібних посад на відповідних сегментах ринку праці. І третім важливим компонентом є створення умов для забезпечення індивідуальної справедливості, коли зарплата кожного працівника зростатиме залежно від ефективності його роботи в рамках тарифного розряду, розрахованого для кожної посади», розповіла вона.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки співпраці Суспільного з міжнародною організацією «Internews». Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку. Ця програма зміцнює українські медіа й розширює доступ до якісної інформації.

Директорка «Internews в Україні» Джилліан МакКормак відзначила: «Ми дуже пишаємося тим, що USAID та Internews змогли допомогти Суспільному в цій важливій ​​внутрішній реформі. Це великий крок уперед до модернізації та покращення організаційної спроможності сильнішого, професійнішого та незалежнішого українського Суспільного мовника».

Нагадаємо, на початку травня 2021 року відбувся перший етап впровадження грейдингової системи оплати праці на Суспільному: посади некерівного складу регіональних філій увійшли до грейдингової системи та пройшла перша хвиля підвищення посадових окладів — у 1430 працівників.

На початку серпня 2021 року правління Суспільного мовника прийняло рішення про другий етап упровадження системи оплати праці в компанії: до грейдингової системи увійшла переважна більшість посад у центральній дирекції НСТУ — підвищення окладу отримали 1675 працівників.

На другому етапі впровадження грейдингу підвищення окладу отримали 2832 посади, зокрема 1421 — у центральній дирекції та 1411 посад регіональних філій Суспільного.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Так званим оброблювачам
13:38 / 06.02.2022
"З наведеного суд дійшов до висновку, що посади редактора та оброблювача інформаційного матеріалу є РІЗНИМИ посадами, з РІЗНИМИ функціональними обов`язками та ВИМОГАМИ до кваліфікації, через що в даному випадку мало місце фактичне СКОРОЧЕННЯ посади редактора, яку займала ОСОБА_1 , з одночасним веденням до штату нової посади, ОБРОБЛЮВАЧА інформаційного матеріалу. Таким чином, звільнення позивача із займаної нею посади ВІДБУЛОСЯ З ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ." ( витяг із судового рішення у цивільній справі 295 5748 21 від 24.12.2021р.)
щодо оброблювачів
21:00 / 13.01.2022
Зараз у філіях переводять всіх працівників на контракти. В основному на рік. А оброблювачів - на 3 місяці. Хочуть позбутися. Як мотлоху.
Відділ кадрів
13:19 / 06.01.2022
(ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації») Розмір посадового окладу голови та членів правління АТ «НСТУ» встановлюється Наглядовою радою АТ «НСТУ» у відповідних контрактах. До структури оплати праці голови правління в грудні 2021 року входять заробітна плата по окладу, компенсація за роботу вихідні дні, надбавка за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці, премія. Загальний обсяг виплачених коштів голові правління АТ «НСТУ» після оподаткування (податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір (ВЗ) 1,5%) становив 340 926,88 грн. До структури оплати праці у грудні 2021 року п’яти членів правління входять: заробітна плата по окладу, компенсація за роботу вихідні дні, оплата праці за дні у відрядженні, відпускні, премія. Загальний обсяг виплачених коштів членам правління АТ «НСТУ» за місцем роботи після оподаткування (податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір (ВЗ) 1,5%) становив 1 275 830,57 грн.
НР
13:08 / 06.01.2022
Рейтинги відсутні, а гроші - за розкладом! Вони репетують про недофінансування суспільного мовника, заявляють про тиск на суспільне і водночас припиняють аналогове мовлення у 15 населених пунктах і трансляцію радіо на середніх хвилях і СПРАВНО отримують нічогенькі премії за свої "титанічні надзусилля". Пора вже замінити це правління жадібних недолугих керманичів, чи не так?5. Про результати щорічної оцінки та преміювання правління АТ «НСТУ» Євген Глібовицький поінформував, що Комітет з питань призначень та винагород посадових осіб Наглядової ради АТ «НСТУ» заслухав усіх членів правління із самооцінкою їхньої роботи, провів власне оцінювання роботи правління, надав рекомендації кожному члену правління і рекомендує Наглядовій раді на підставі результатів щорічної оцінки правління АТ «НСТУ» преміювати голову правління у розмірі 1 (одного) посадового окладу; членів правління Тетяну Кісельчук і Дмитра Хоркіна – у розмірі 1 (одного) посадового окладу; членів правління Ярослава Лодигіна і Родіона Кочубея у розмірі – 0,5 посадового окладу. Світлана Остапа додала, що від голови правління надійшло подання про преміювання членів правління, комітет розглянув подання голови правління, але рішення комітету відрізняються від пропонованого у поданні. Лаврентій Малазонія зауважив, що самооцінки Дмитра Хоркіна і Тетяни Кісельчук підготовлені адекватно, і єдиний, хто відзначив недоліки, – це Родіон Кочубей. Максим Кречетов запитав, який посадовий оклад голови правління? Микола Чернотицький відповів, що наразі посадовий оклад голови правління 189 тисяч гривень. Вирішили: Відповідно до розділу ІІ Положення про Наглядову раду АТ «НСТУ», затвердженого наказом Держкомтелерадіо від 03.11.2020 № 102, пункту 3.1 Положення про періодичну оцінку правління АТ «НСТУ», пункту 4.6.3 Положення про винагороду правління акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», пункту 5.5 Контракту з головою правління АТ «НСТУ», на підставі результатів щорічної оцінки правління АТ «НСТУ» преміювати голову правління Чернотицького М.М. у розмірі 1 (одного) його посадового окладу (в абсолютному виразі). Голосування: За – 11 (Д. Ананьєв, К. Батенко, В. Бобиренко, Н. Гарач, Є. Глібовицький, Р. Горбань, В. Міський, С. Остапа, О. Павліченко, О. Романюк, Г. Титиш). Проти – 1 (Л. Малазонія). Утрималися – 2 (Л. Березовська, О. Харченко). Не голосували – 1 (М. Кречетов). Рішення прийнято. ( Протокол засідання НР №66 від 23.12.2021р)
Відділ кадрів
16:44 / 04.01.2022
А хіба оброблювачі ще десь працюють?
оброблювачу інформації
20:09 / 03.01.2022
Оброблювач інформації творча посада? Не смішить! Це в Аласанії творча посада. Бо він редактор. А точніше "будівельник".
оброблювач інформації
13:51 / 02.01.2022
Це найнижча творча посада на суспільному. Бо тут освіта зовсім не потрібна. Достатньо ПТУ закінчити. Цю посаду придумали Чернотицький і К, аби вижити професіоналів з суспільного і принизити тих, хто залишився. А от пану Аласанії пощастило стати шефредактором без профільної освіти. І таке буває. Все "по-справедливості".
змінна складова винагороди правління
10:37 / 29.12.2021
Ввели грейдинг і квохчуть як курка, що знесла яйце. Довблять тепер як мантру :грейдинг, грейдинг, грейдинг... І тепер начебто він , грейдинг, буде відповідати за кричущу внутрішню несправедливість, коли керівні довбодятли будуть призначати собі зарплатні в десятки разів більше за тих, хто дійсно робить контент.
можете удалять, но правду не убить
00:44 / 29.12.2021
«Перш за все грейдинг дозволяє запровадити в життя внутрішню справедливість, тобто принцип рівної оплати за рівну працю. Саме система оцінки всіх посад за стратегічно важливими факторами дозволяє визначити відносну цінність кожної посади для організації в балах і створити чітку ієрархію посад. Другим вкрай важливим компонентом на висококонкурентному ринку праці є забезпечення зовнішньої справедливості через узгодження внутрішньої цінності кожної посади з ринковими рівнями оплати праці для подібних посад на відповідних сегментах ринку праці. І третім важливим компонентом є створення умов для забезпечення індивідуальної справедливості, коли зарплата кожного працівника зростатиме залежно від ефективності його роботи в рамках тарифного розряду, розрахованого для кожної посади»,ТОТ, КТО НАПИСАЛ ЭТО И ТОТ, КТО ЭТО ОПУБЛИКОВАЛ, ВСЕ ВМЕСТЕ, - ИМЕЮТ СПРАВЕДЛИВЫЙ ВНЕШНИЙ И ВЫСОКОКОНКУРЕНТНЫЙ ВНУТРЕННИЙ ЦЕННОСТНЫЙ СЕГМЕНТНЫЙ 3,14ЗДОВАТИЗМ.
конвергентний сторітелінг
21:18 / 28.12.2021
"...забезпечення зовнішньої справедливості через узгодження внутрішньої цінності...",- шикарно!!! Як декларують , так і працюють .Так їх і дивляться.
грейдингу
20:50 / 28.12.2021
А ось грейдинг для колишнього голови правління Аласанії. 99 тисяч гривень! Супер! "3. Про внесення змін до Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ» Світлана Остапа поінформувала, що Комітет з питань призначень та винагород посадових осіб Наглядової ради АТ «НСТУ» опрацював питання внесення змін до Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ» та пропонує Наглядовій раді внести ці зміни з правками (вилучення посад радників), рекомендованими Комітетом з питань призначень та винагород. Микола Чернотицький повідомив, що з метою подальшого впровадження грейдингової системи оплати праці в АТ «НСТУ» та з урахуванням ризиків недостатнього фінансування пропонується внести зміни до Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ», а саме знизити нижню межу посадових окладів 2-го і 3-го грейдів. Запропоновані зміни нададуть можливість правлінню АТ «НСТУ» поступово підвищувати посадові оклади працівників керівного складу, посади яких віднесено до 2-го та 3-го грейдів, в межах фінансових можливостей телерадіокомпанії, зберігаючи при цьому належну ієрархію в оплаті праці працівників. Наразі у штаті компанії є два радники голови правління: це Зураб Аласанія, який допомагає в роботі зі стейкхолдерами, бере участь в розробленні проєкту токшоу й очолює редакційну колегію, та Олександр Глущенко, який відповідає за розроблення ОТТ-платформи. Посада шеф-редактора зі стандартів мовлення створюється для того, щоб: стежити за дотриманням стандартів і політик мовлення Суспільного на етапі планування, розглядати спільно з колективом редакторів усіх платформ суперечливі питання щодо розміщення того чи іншого контенту, координувати роботу всіх платформ між собою в контексті стандартів. Вилка посадового окладу шеф-редактора зі стандартів мовлення становить від 84 тис. грн до 113 тис. грн, розрахункова заробітна плата становитиме 99 тис. грн." (Протокол засідання НР АТ НСТУ № 64 від 12 листопада 2021 року).
Дурь Аласании
20:19 / 28.12.2021
Хоть Лувр постройте на Крещатике, а старую добрую должностную таблицу, простой и рабочий инструмент (непонятно, зачем изобретать колесо), назовите грейдингом, а все брехня. Социальный лифт в компании отсутствует. С топовым образованием (писатель, КНУ), курсами-хуюрсами типа KSE, грантами-шмантами, красными дипломами, честностью и трудолюбием, верностью журналистике, идеями, лидерскими качествами, качественной работой, в компании мои дела шли с каждой учебой и лвлапом скилов все хуже и хуже. Ибо нельзя на свадьбе быть красивее невесты. Зарплату ведущей выставили 7400 грн. Премий никаких. Работа в минус (косметика и постоянные покупки гардероба для кадра, бесконечные химчистки, все за свои бабки, комания жлобилась даже раз в год-два на шмотки дать девкам ведущим денежку). Будучи ведущей ходила на собеседование в Макдональдс. Личные границы везде нарушаются, нет даже своего угла, ни шкафа. Ведущей некуда сложить свои вещи. На "кухне" срань господня, нищета, Аласания за 7 лет даже всратый стул из Икеи туда не купил, негда пожрать как человек. Стыдоба. И как будто всего перечисленного мало, конечно, буллинг жесткий, если не лижешь зад начальству. И никаких премий. Терпела єту срань до последнего, пока не поставили мне начальницей чувиху, которая не знает как комп включить, зато при ОДТРК джинсовала так шо аж гай шумів. Положила заявление на стол на следующий день после єтого прекрасного "назначения". Привет менеджерской импотенции Грузинского и Скріпника.
грейдинг 3
17:29 / 28.12.2021
7,5 тисяч гривень і понад 100 тисяч гривень - супер-грейдингова система! Головне дуже "прозора і справедлива"! А що, все вірно: царі і раби! Суспільному респект! Якщо чесно,не здивували!
Серпень Лютий
17:13 / 28.12.2021
Приємно читати про підвищення зарплат у грейдингу для керівного складу хіба що самому керівному складу АТ НСТУ. Про те, що журналістів із кількдесятирічним стажем і, наприклад, філологічними факультетами за плечима, самовправно позбавили статусу журналіста (навіть пори членство у НСЖУ, бо, бачте, знавець української мови нині не має права бутии журналістом) і, за штатним розкладом впаяли їм "оброблювачів інформації", які мають найнижчі посадові оклади (на руки лише 7,5 тисяч), у цій новині - ані чичирк. І багатьом, до речі, натякнули, що, мовляв, радійте тому, що вас взагалі працювати лишили. А щоб не рипались - усіх перевели на короткотермінові контракти з дедлайном у 3 місяці. Ось те, про що тут не напишуть ніколи.
Грейдинг 2
16:59 / 28.12.2021
"5.2. Розмір посадового окладу Члена правління визначається Умовами і розмірами оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему оплати праці АТ «НСТУ» та, відповідно, становить: - до 31 жовтня 2021 року 98 000 гривень 00 копійок. - від 01 листопада 2021 року – на рівні нижньої межі першого грейду відповідно до Умов і розмірів оплати праці, а саме 188 991 гривня 00 копійок. - від 01 січня 2022 року – не менше нижньої межі посадового окладу для посади члена правління відповідно до оцінки посади в межах першого грейду Умов і розмірів оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему оплати праці АТ «НСТУ», а саме 207 189 гривень 00 копійок". 5. ОПЛАТА ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГОЛОВИ ПРАВЛІННЯ 5.1 Відповідно до умов контракту, за виконання своїх обов’язків Голові правління виплачується заробітна плата у формі посадового окладу та надбавок, доплат та премії, встановлених рішенням Наглядової ради АТ «НСТУ». Премія є змінною складовою винагороди голови правління. 5.2 Розмір посадового окладу Голови правління визначається Умовами і розмірами оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему АТ «НСТУ» та, відповідно, становить: - до 31 жовтня 2021 року 118 000, 00 грн (сто вісімнадцять тисяч гривень 00 копійок) на місяць. - від 01 листопада 2021 року – на рівні нижньої межі першого грейду відповідно до Умов і розмірів оплати праці, а саме 188 991, 00 грн (сто вісімдесят вісім тисяч дев’ятсот дев’яносто одна гривня 00 копійок) на місяць. - від 01 січня 2022 року –у розмірі не менше нижньої межі посадового окладу для посади голови правління, відповідно до оцінки посади в межах першого грейду Умов і розмірів оплати праці, з урахуванням Положення про грейдингову систему, а саме 252 101, 00 грн (двісті п’ятдесят дві тисячі сто одна гривня 00 копійок) на місяць. Додаток 7 до протоколу засідання Наглядової ради АТ «НСТУ» від 29 квітня 2021 р. № 57 ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням Наглядової ради АТ «НСТУ» від 29 квітня 2021 року№ 57
Грейдинг
16:36 / 28.12.2021
"5. ОПЛАТА ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГОЛОВИ ПРАВЛІННЯ 5.1 Відповідно до умов контракту, за виконання своїх обов’язків Голові правління виплачується заробітна плата у формі посадового окладу та надбавок, доплат та премії, встановлених рішенням Наглядової ради АТ «НСТУ». Премія є змінною складовою винагороди голови правління. 5.2 Розмір посадового окладу Голови правління визначається Умовами і розмірами оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему АТ «НСТУ» та, відповідно, становить: - до 31 жовтня 2021 року 118 000, 00 грн (сто вісімнадцять тисяч гривень 00 копійок) на місяць. - від 01 листопада 2021 року – на рівні нижньої межі першого грейду відповідно до Умов і розмірів оплати праці, а саме 188 991, 00 грн (сто вісімдесят вісім тисяч дев’ятсот дев’яносто одна гривня 00 копійок) на місяць. - від 01 січня 2022 року –у розмірі не менше нижньої межі посадового окладу для посади голови правління, відповідно до оцінки посади в межах першого грейду Умов і розмірів оплати праці, з урахуванням Положення про грейдингову систему, а саме 252 101, 00 грн (двісті п’ятдесят дві тисячі сто одна гривня 00 копійок) на місяць."
Відділу кадрів
15:45 / 28.12.2021
А оброблювачам інформації підвищили оклади? Чи вони останні в цій грейдинговій системі? Головне,що підвищили членам правління. Тепер можна працювати і не думати "про якісь там рейтинги". Бюджет є, можна не "паритись"!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду