NewsHouse 2.0: як на Хрещатику відкривали кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного

NewsHouse 2.0: як на Хрещатику відкривали кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного

09:54,
22 Листопада 2021
4097

NewsHouse 2.0: як на Хрещатику відкривали кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного

09:54,
22 Листопада 2021
4097
NewsHouse 2.0: як на Хрещатику відкривали кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного
NewsHouse 2.0: як на Хрещатику відкривали кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного
На відкриття NewsHouse завітали перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, народні депутати, посли, журналісти і представники міжнародних організацій.

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, на Хрещатику, 26 відбулося офіційне відкриття нового кросплатформового мультимедійного ньюзруму Суспільного – NewsHouse 2.0. Урочисте відкриття новинного простору в будівлі Українського радіо на Хрещатику відбулося за участю керівництва Суспільного мовника, першого заступника голови Верховної Ради Олександра Корнієнка, народних депутатів, послів, журналістів і представників міжнародних організацій.

«Проєкт запроваджує нові способи роботи, які застосовують великі міжнародні мовники, включаючи BBC та Deutsche Welle. Новини створюватимуться з використанням всіх платформ: телебачення, радіо, сайту та соціальних медіа», – повідомила прес-служба Суспільного.

Нинішній ньюзрум у Київському телецентрі «Олівець», що на вул. Іллєнка, 42 розміщується у підвальному приміщенні. NewsHouse зручний тим, що розташований у центрі Києва на Хрещатику, 26.

Членкиня правління Суспільного, відповідальна за діджитал напрям та новини Тетяна Кисельчук під час урочистого заходу зазначила, що відкриття NewsHouse у День Гідності та Свободи не випадкове, адже саме революційні події на Майдані у 2014 році призвели до кардинальних змін у нашій країні, зокрема — і до створення Суспільного.

За словами члена правління Суспільного, відповідального за платформу радіо Дмитра Хоркіна, споруда на Хрещатику, 26, у якій зараз розміщується «Українське радіо», була зведена ще в далекому 1849 році під поштову станцію. «Через 60 років перетворилася на телефонну станцію. Радіо в Україні почало мовити в 1924 році, зокрема з цієї будівлі — з 1951 року. Отже, майже 200 років це місце є способом передачі інформації: спочатку листи, потім телефонний зв'язок, згодом радіо», — зауважив він.

Голова наглядової ради Суспільного Світлана Остапа нагадала місію мовника та зазначила, що новини Суспільного, які отримали новий дім, мають бути професійними, представляти різноманіття точок зору, бути неупередженими та рівновіддаленими від усіх політичних сил. «Ми не хайпуємо заради рейтингів, не підтримуємо когось одного під час виборів. Саме цим ми відрізняємося від комерційних і державних каналів. Нам тільки п’ятий рік, наше головне досягнення — це незалежність. Саме держава зобов’язалася забезпечувати нашу незалежність. Без незалежного сильного суспільного мовника не буде розвитку демократичної країни. До Суспільного росте довіра суспільства. В Україні 90% відсотків медіа належать олігархам, необхідно створювати здорову екосистему в медіапросторі. Саме в часи катаклізмів люди йдуть за достовірною інформацією до Суспільного, бо нашій інформації можна довіряти», — сказала Світлана Остапа.

Заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Іван Крулько з головою правління Суспільного Миколою Чернотицьким

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький розповів про важливість нового етапу новин Суспільного. «Це середовище передбачає новий алгоритм роботи для наших новинних команд. З іншою філософією виробництва, з місією служіння суспільству, з дійсно якісною та незалежною журналістикою. Наша сумарна аудиторія діджитальної, телевізійної та радійної платформи становить 13 млн громадян щомісяця. І ми продовжимо боротися за нову аудиторію та доносити до них цінності вільної, якісної ​​та незалежної журналістики. Важливість будівлі NewsHouse неможливо недооцінити. Але це не тільки цегла, бетон, скло та нова техніка. Це дім майбутнього Суспільних новин в Україні. І особисто мій Northern Star — щоб новини Суспільного стали на першому місці серед усіх медіа за рівнем довіри та за охопленням аудиторії», — зазначив він.

За словами генеральної продюсерки інформаційного мовлення Суспільного Ангеліни Карякіної, NewsHouse допоможе об’єднати та покращити роботу новинних команд — радіо, телебачення та команди сайту і соціальних мереж. «За цей рік з допомогою наших колег та колег великих світових суспільних мовників ми змогли створити мультимедійний ньюзрум. Ми висвітлювали на всіх платформах сотні новин з місця події: вибори в США, вибори в Німеччині, карабаську війну з боку Вірменії та Азербайджану та інші. Будівництво закінчено, але журналістська робота — процес щоденний, постійний і вимагає від нас нового стандарту якості», — зазначила вона.

Також на відкритті NewsHouse 2.0 виступив колишній голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, а зараз радник голови правління та голова редакційної колегії Суспільного Зураб Аласанія. За його словами, створення контенту не завжди дорівнює створенню сенсів. «Критерії суспільних мовників: інформація може бути обмежена лише здоровим глуздом та стандартами журналістської етики (не власниками). Контент має нести в собі сенси і користь суспільству. Що й робить Суспільне мовлення в Україні», — сказав він.

Право традиційного перерізання стрічки передали ведучій та кореспондентці новин Суспільного Анні Чередниченко.

Нагадаємо, проєкт NewsHouse 2.0  був профінансований ЄС, за додаткової допомоги Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії, створений спільно з DW Akademie та BBC Media Action.

Заступник головного редактора Forbes Ukraine Володимир Ланда

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук та перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко

Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко і народний депутат від партії «Слуга народу», голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв

Народний депутат від партії «Європейська солідарність» Володимир В'ятрович

Співголова депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко

Екс-директор Української служби «Голосу Америки» Адріян Кармазин, голова наглядової ради Суспільного Світлана Остапа, президент «Фундації Суспільність» Тарас Петрів, керівник національних програм Посольства Швеції в Україні Ольга Сєдова, голова правління Суспільного Микола Чернотицький 

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україн Мацуда Кунінорі

Керівник секції, представництво ЄС в Україні Мартін Шрьодер

Керівниця проєкту з протидії дезінформації й розвитку медіа в Посольстві Великої Британії в Україні Марина Безкоровайна

Генпродюсерка інформаційного мовлення Суспільного Ангеліна Карякіна,  заступник міністра інфраструктури України, журналіст, співзасновник «Громадського телебачення» Мустафа Найєм і голова наглядової ради Світлана Остапа

Члени наглядової ради Суспільного

Фото: пресслужби Суспільного, Анастасії Мантач та Володимира Шевчука

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Прозорро
19:14 / 17.12.2021
47 тисяч 264.00 грн. -Послуги з організації харчування у ході заходу з нагоди відкриття ньюзруму за адресою м.Київ, вул. Хрещатик, 26 (кавабрейк та фуршет для 60 осіб). Дивно. Маючи такі захмарні зарплати, члени правління НСТУ могли б і "скинутись" на фуршет. А навіщо, коли є бюджет?
Перепись дно-"журналистов"
18:56 / 25.11.2021
Не стыдно работать, кушать и радоваться жизни, когда в стране идет война? когда в вашем же холдингде люди получают по 7 тыс за адский рабочий день журналиста? когда ваш холдинг не отправил за 7 лет ни одного корра на Донбасс, а сейчас, может, война начнется полномасштабная? что вы сделали для демократии в Украине, тосты за нее поднимали? Не отвечайте, вопросы риторические. Мне стыдно, что я была вашей коллегой. Чередниченко так ленточку перерезает, аж прогибается. Комфортно тебе, Аня? На что копишь? Виниры пора заменить?
Пиджачок-то уже давно маловат
19:10 / 24.11.2021
Кто-то скажите Хоркину и Чернотицькому, что пиджаки в облипку остались в 2000-х а все сто лет носят оверсайз. Неужели нет любви между любовничками и совсем уж всеравно как кто віглядит? А вот жена бі подсказала. Все же без бабі - єто не то. Или много и вкусно кушают, что пиджачки надо перешивать, или нафталин какой в голове такой и внешне, или и то и другое.
Ремонт хороший, но НВ с вас не будет даже с ним (и Детектора Медиа тож
17:38 / 24.11.2021
И вот почему. 1. В НВ можна сказать начальнику, что он вонючка — и не переживать, глядя на карточку в конце месяца, и вообще не переживать. Начальники там — настоящие лидеры и психологически здороые люди, и не боятся своих ошибок, а с удовольствием слушают о них. На Суспильном за такое морально выживают из коллектива морально, доводят до увольнения "по собственному", в ДМ сразу увольняют без суда и следствия. 2. В НВ берут профи. ПРофи всегда с характером, имеют свое мнение, не слушаются и не подчиняются там где надо, и именно потому их ценят. На Суспильне и в ДМ набирают жополизов, смотрящих начальнику в рот. 3. В НВ людям хорошо платят. Средняя зарплата 25-30, минимум 18, максимум мне не известен, полагаю, несколько тысяч долларов. В ДМ платят сносно, но все соки высосут и беспардонно лишат каждого (!) выходного и всей личной жизни, названивая и в сб и в вс со своими беспонтовыми просьбами, хотя можно просто нанять еще одного кого-то. На Суспильном вообще не платят. Помню разговор с подружкой Влада Грузинского, которую тот всунул на тепленькое местечко безо всяких заслуг и опыта: я ей новость о средней зарплата не ТВ в 26 тис (Киев), она утверждает что на канале Украина получают 10к. Ржу, звоню на канал Украина подружкам журналисткам. Какая зп средняя, они: ну, тысяч 20 наверное. Вот же кадры набирают! 4. В НВ с тобой говорят о твоих перспективах и карьерном росте открыто,план твого развития обсуждается, и там понимают что человек хочет расти, а тиктокеры вообще хотят расти за пол года. На Суспильном и в ДМ со мной никто никогда не обсуждал мое развитие и никакого развития за 2 года не было, как ты задницу не рви. Зачем мне тратить свое время на такую компанию, если перспектив нет? 5. В НВ любят журналистику. На обложки все молятся, пыль протирают. На работе ночуют. На Суспильном работают не-журналисты, а хапуги и только за бабки. Не будет бабок, их через час ветром сдует. Руководитель Суспильного, у которого глаза в кучку, даже не скрывал: если не выиграет, пойдет в частныій сектор. Так что, как ниже верно подметили, хоть Лувр постройте, но пока вы не любите людей и свою профессию, никто вас ни смотреть ни читать не будет. P.S. Отзыв написан наоснове работы во всех трех редакциях. НВ рулит!
Суспильство интересуется, ответите?
16:41 / 24.11.2021
1. РЕЙТИНГ НИЩО. Окей, вы возомнили себя самыми умными и плюнули на правило, которое работает со времен динозавров, железное и рабочее, как колесо велосипеда или екселевская табличка: производство контента состоит из двух частей 1. сделать контент 2. пихатать. Причем пихать такая же работа, как и сделать. Пихают продюссеры. ЕСЛИ РЕЙТИНГ НИЩО, ПОЧЕМУ НЕ УВОЛИТЕ ВСЕХ ПРОДЮССЕРОВ, А ИХ ГОНОРАР 25+ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА МІСЯЦЬ НЕ РАЗДЕЛИТЕ МЕЖДУ ЖУРНАЛИСТАМИ С ГОНОРАРОМ 9 ТИСЯЧ? Дарю же вам бесплатные идеи по оптимизации, по ващим же принципам, у вас же НЕДОФІНАНСУВАННЯ!!! ГВАЛТ!!! Детектор Медиа писал о назначении продюссера Киевской филии Максима Кошелева на должность продюссера главного новостного шоу. Так за какие заслуги? Чего достиг Максим Кошелев как продюссер что проследовало повышение? Таких астрономических цифр по 15-20 просмотров, что наверху аж дали приказ удалить цельный ютьюб канал филии ибо стыдно премии диджитал департаменту выписывать при таких просмотрах? Фоточки с островов у Максима Кошелева видим, премии под его руководством были только у лижущих зад начальству круглый год, а весь коллектив сидел на голой ставке в 6-7 тыс - знаем, а где результаты продюссерские - не видим. 2. КАК МОЖНО ДОВЕРЯТЬ ВЕЩАТЕЛЮ, УДАЛЯЮЩЕМУ ДАЖЕ НЕ СЮЖЕТ, А ВЕСЬ ЮТЬЮБ КАНАЛ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЗРИТЕЛЕЙ? И Лодыгин еще говорит что мовнык ничего не редактирует. Ну брехня же. 3. СУСПИЛЬСТВО ОЧЕНЬ ИНТЕРЕСУЕТ, ПОЧЕМУ ДО СИХ ПОР РАСПРЕДЕЛЕНИЕ ПРЕМИЙ ЄТО ТАЙНА? Уже все знают, что премии у вас получают только свои, потом заносят откат с премии руководителю, интересно трудоустройство Чернотицского тоже на таких условиях организовано, он тоже Аласании каждый месяц платит? Ответите на вопросы своего инвестора - Суспильства? Фотки-то с островов не стыдно выставлять, пока люди 6-8 к получают? Наверное, нет.
Пулитцер
09:06 / 24.11.2021
Не поможет это вам ребята, вы хоть лувр откройте у себя там, все равно оперативнее и эксклюзивнее новости на УП, ВВС,НВ и других ресурсах. Недолугисть то ваше все. Корякина эта влезла по протекции Зурика как то быстро, взлетела подруга молниеносно. А какие ее достижения? Гуменюк хоть человек с совестью, долго там не продержалась. Остальные кучка жополизов бесхребетных, лижущих жопу начальству-вот такая у нас и журналистика в стране. Дно
Токсичні байки Шехерезади, ніч 998-ма
02:28 / 24.11.2021
Захворіла я, значить, на ковід. Декларації з лікарем не було, а тому хворіла без фіксації хвороби і справки про одужання не маю. А шастать, як каже Кличко, хочеться. І зацікавило мене суто практичне питання: через скільки ж можна вколотися Пфайзером? Терапевтка, з якою я уже постфактум уклала декларацію, по телефону кинула "через 28 днів", і все, не дотелефонуєшся, наплив пацієнтів. Ну ок, розумію. Пішла гуглити. І випадає, значить, стаття новинного сайту Суспільного. Оскільки я чимало в Олівці пропрацювала і бачила "професіоналізм" місцевих редакторок, продюсерок та журналістів, то цьому сайту як джерелу інформації я не довіряю. Але, дай думаю, почитаю, дам шанс, все ж таки мене вже два роки як там нема, може і змінилось щось. Відкриваю новину "Коли можна вакцинуватися після того, як перехворів COVID-19. Відповідь МОЗ, автори Станіслав Стороженко Андрій Стасюк від 29 жовтня, 19:10". Цитується голова директорату громадського здоров'я МОЗ Ірина Руденко. Далі її цитата, наведена цим, так би мовити, виданням: "Ми рекомендували людям вакцинуватись не пізніше ніж через 6 місяців після перенесеної хвороби. Це було пов'язано з обмеженим доступом до вакцини. Зараз ми бачимо, що вакцини достатньо, у нас немає дефіциту вакцин. Ми рекомендуємо людям, що перехворіли вакцинуватись, цей термін може бути після закінчення періоду ізоляції, але не раніше ніж через 28 днів після першого дня появи симптомів. Тобто коли людина десь одужала після 28 днів людина може вакцинуватись". Так через 28 днів після одужання чи через 28 днів після появи перших симптомів? Вибачте, це більше як два тижні різниці в моєму випадку, а хтось і по три тижні хворіє. То коли вакцину колоти? А хто буде відповідати за моє здоров'я, якщо я неправильно зрозумію? Микола Чорнотицький? Двійко цих недолугих авторів? Ноунейм випусковий редактор сайту? Це не просто помарка. Помилитися в ключовій темі останніх двох років, в топовій новині, це ідіотизм. Я б вигризла горло спікеру, своєму редактору, своєму продюсеру, переночувала б на роботі, але ніколи, НІКОЛИ, не опублікувала б новину у такому вигляді. Бо у мене є відповідальність перед людьми. А саме для них, а не для редакторів і продюсерів, якщо хтось забув, робиться журналістика. Ось який результат буває, коли вичавлюєш "токсичних" професіоналів, оточуєш себе пузирем лестощів, і працівниками з розладом особистості, які бояться пикнути і дивляться керівнику в рот. Там, де немає критики, починається деградація.
Колгосп тварин
20:30 / 22.11.2021
Ну, правильно. Нащо змінювати робочу стратегію. Свині, як писав Орвелл в Коглгоспі тварин, думали-думали, як же змусити інших тварин бещкоштовно працювати. Бо тварини працювати безоплатно не хотіли, а все вимагали молока, зручної амуніції і восьмигодинного робочого дня. Тоді свині написали тваринам слогани. "Не про молоко треба думати, товариші! Станда... ой, робота — ось що важливо!" Не всім тваринам це сподобалось, але більшість подумали: раз свині так кажуть, та ще й таким упевненим тоном, то мабуть вони щось знають. І пішли працювати. А коли повернулися — побачили: молоко щезло.
ПЦР всі зробили?
17:34 / 22.11.2021
Що без масок гуляють, їдять і випивають? Чи правоохоронні органи відвернув від перевірки цієї події ваш почесний радник дзвінком Авакову?
презумпція оптимізму
16:36 / 22.11.2021
Нафталін, нафталін, нафталін... Діди і бабусі Аласанії ворушаться в домовинах. Бо їм свої лозунги на кшталт -" Пионеры, к борьбе за дело коммунистической партии советского союза будьте готовы!! ", -доводилось писати на червоному кумачі. А тут суперсучасно,стаціонарно (на віки!), за гарненькі грошики і з підсвіткою, - НОРМАЛЬНО РОБИ НОРМАЛЬНО БУДЕ. П'ять разів на фотках зустрічається! Нафталін, нафталін!!
фах ніщо
15:55 / 22.11.2021
" А ця діра в можливостях журналістів державного мовника, в залежності від амбіцій поточної влади, що часто плутає себе з державою, може сягати 90 відсотків матеріалу. Решта йде на цілування нижче спіни, бо влада і сама б залюбки, але просто не дотягується.". Чи не хоче Аласанія перерахувати всіх запрошених,... поцілованих нижче спини... і перефотографованих депутатів? Чи це не він, як радник, порадив їх запросити?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду