На Суспільному під час Олімпійських ігор працюватимуть 20 коментаторів

На Суспільному під час Олімпійських ігор працюватимуть 20 коментаторів

12:31,
23 Липня 2021
4271

На Суспільному під час Олімпійських ігор працюватимуть 20 коментаторів

12:31,
23 Липня 2021
4271
На Суспільному під час Олімпійських ігор працюватимуть 20 коментаторів
На Суспільному під час Олімпійських ігор працюватимуть 20 коментаторів
Перед стартом змагань «Суспільне Спорт» знайомить з коментаторами, які працюватимуть на Олімпіаді-2020.

В Україні офіційним транслятором Токіо-2020 є Суспільний мовник – телеканал UA:Перший та сайт Суспільне Спорт. Перша трансляція з Олімпіади в Токіо - церемонія відкриття – відбудеться 23 липня. На сайті «Суспільне Спорт» триватимуть три одночасні трансляції з акцентом на українських спортсменах.

До 20-ки ввійшли такі коментатори та коментатори:

  • Галина Вініченко. Коментуватиме спортивну гімнастику. Працює коментаторкою 8 років, раніше коментувала змагання на Олімпіадах у 2016 і 2018 роках. А влітку 2021 року стала першою жінкою в Україні, яка коментувала матчі чемпіонату Європи з футболу.
  • Віталій Волочай. Коментуватиме бейсбол, софтбол, шосейні та трекові велогонки, маунтінбайк, кінний спорт, веслування на каное і байдарках, тріатлон, сучасне п’ятиборство. Працює коментатором із 2008 року, у березні 2021 року коментував чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні на Суспільне Спорт. На Олімпіаді працюватиме вперше.
  • Анастасія Гафенко. Коментуватиме вітрильний спорт. Протягом 12 років виступала за збірну України з вітрильного спорту, є переможницею міжнародних і всеукраїнських регат.
  • Максим Діденко. Коментуватиме бокс, дзюдо, карате. Багаторазовий чемпіон України з кудо, володар чорного пояса.
  • Юрій Кириченко. Коментуватиме баскетбол, легку атлетику, водне поло, футбол, гандбол, регбі, хокей на траві. Із 2004 року працює спортивним журналістом. Працював коментатором матчів НХЛ та НБА, неодноразово коментував чемпіонати світу з хокею та футболу.
  • Костянтин Клименко. Коментуватиме стрільбу з лука, бадмінтон, стрибки у воду, настільний теніс, веслування на байдарках і каное, сучасне п'ятиборство. Працює коментатором із 2013 року, має досвід роботи на Олімпійських іграх-2016.
  • Дмитро Лазуткін. Коментуватиме церемонію відкриття та закриття Олімпійських ігор, бокс, карате, дзюдо, тхеквондо, художню гімнастику. Також буде ведучим Студії Олімпійських ігор на «UA: Перший».
  • Борис Людний. Коментуватиме кінний спорт.
  • Світлана Мазій. Коментуватиме академічне веслування. Срібна призерка Олімпійських ігор у Сеулі (1988) та в Атланті (1996).
  • Діана Михайлик. Коментуватиме академічне веслування.
  • Григорій Палій. Коментуватиме баскетбол 3х3.
  • Олександр Пастухов. Коментуватиме боротьбу. Неодноразово коментував чемпіонати світу та Європи з боротьби.
  • Сергій Пуцов. Коментуватиме важку атлетику. Чемпіон України та призер всеукраїнських змагань із важкої атлетики.
  • Анна Савчик. Коментуватиме фехтування. Чотири рази працювала коментаторкою на Олімпійських іграх
  • Євген Смертенко. Коментуватиме теніс. Працює спортивним журналістом понад 20 років, працював на матчах Олімпійських ігор, Кубку Федерації та Кубку Девіса за участю збірної України.
  • Сергій Фесенко. Коментуватиме плавання. Володар золота та срібла Олімпійських ігор у Москві (1980).
  • Сергій Цукіло. Коментуватиме відкриття та закриття Олімпійських ігор, стрибки у воду, кульову стрільбу, стрибки на батуті, гандбол. Також буде ведучим студії на телеканалі «UA: Перший».
  • Вадим Шевякін. Коментуватиме плавання на відкритій воді, стрільбу з лука, тхеквондо, маунтінбайк, скейтбординг, серфінг, футбол. Працював на двох Олімпіадах (2016 та 2018 рр.).
  • Олег Шумейко. Коментуватиме волейбол.
  • Людмила Якушева. Коментуватиме легку атлетику. Колишня легкоатлетка, коментує змагання з 2004 року.

Нагадаємо, Олімпійські ігри-2020 – найбільший турнір в історії спорту: 339 комплектів медалей, 37 видів спорту та 16 днів безперервних змагань.

Раніше «ДМ Суспільного» повідомив як працюватимуть журналісти Суспільного мовника  на Олімпіаді-2020.

Нагадаємо, із 23 липня по 8 серпня суспільний телеканал «UA: Перший» транслюватиме наживо Літні Олімпійські ігри у Токіо-2020. «UA: Перший» покаже наживо близько 220 годин змагань.

У 2016 році «UA: Перший» критикували глядачі, які не змогли побачити виступів українських спортсменів на Олімпіаді. Тоді ще НТКУ пояснювала, що через брак коштів мали обмеження на трансляції. У 2021 році до висвітлення Олімпіади підійшли ґрунтовніше, і не останню роль у підготовці відіграло те, що НСТУ вперше отримала повний бюджет.

11 липня «UA: Перший» у співпраці з НОК провів у прямому ефірі чотиригодинний марафон «Проводи Олімпійської збірної України на XXXII Олімпійські ігри в Токіо-2020» за участі зірок українського спорту, шоубізнесу та учасників цьогорічної олімпійської команди.

Що ж до трансляцій в ефірі «UA: Першого», то голова правління НСТУ Микола Чернотицький у Facebook вже відбивався від закидів із нагадуванням про проблеми 2016 року. «Пріоритет надаватиметься участі українських спортсменів, звичайно», — написав він. Суспільне має доступ до 16 трансляцій, із яких вісім коментуватимуть одночасно і можуть оперативно переключати й давати в ефір найважливішу. На сайті буде три трансляції одночасно.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Максим
16:16 / 30.07.2021
Сьогодні дивився змагання з плавання. Послухавши коментатора раджу цому «заканчувати» з цим ділом і покинути «каманду» коментарів. Дуже вже ріже вуха. Настроєний був написати більш різкіший відгук, але прочитавши що коментують колишні спортсмени , а не професійні журналісти зрозумів чому саме такий рівень. Всежтаки можна і серед спортсменів вибрати людей які вміють говорити.
Максим
16:15 / 30.07.2021
Сьогодні дивився змагання з плавання. Послухавши коментатора раджу цому «заканчувати» з цим ділом і покинути «каманду» коментарів. Дуже вже ріже вуха. Настроєний був написати більш різкіший відгук, але прочитавши що коментують колишні спортсмени , а не професійні журналісти зрозумів чому саме такий рівень. Всежтаки можна і серед спортсменів вибрати людей які вміють говорити.
презумпція оптимізму
00:05 / 24.07.2021
Буде два тижні високих рейтингів , а потім ПЕРШИЙ з усього розмаху гепнеться пикою в лайно , тобто знову в третій десяток рейтингів.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду