Чернотицький: За 560 тисяч євро із бюджету Латвії закуплять генератори тільки для Суспільного

Чернотицький: За 560 тисяч євро із бюджету Латвії закуплять генератори тільки для Суспільного

12:08,
19 Грудня 2022
2912

Чернотицький: За 560 тисяч євро із бюджету Латвії закуплять генератори тільки для Суспільного

12:08,
19 Грудня 2022
2912
Чернотицький: За 560 тисяч євро із бюджету Латвії закуплять генератори тільки для Суспільного
Чернотицький: За 560 тисяч євро із бюджету Латвії закуплять генератори тільки для Суспільного
Генератори закуповуватиме за латвійські гроші і передаватиме в Україну Європейська спілка телерадіомовників.

Латвійський суспільний мовник разом із урядом Латвії виділить з держбюджету близько 560 тис. євро на дизельні генератори тільки для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ, Суспільне). Це дозволить стабілізувати роботу місцевих телеканалів Суспільного за умов блекауту.

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив у коментарі голова правління НСТУ Микола Чернотицький.

«Всі кошти, які виділяє Латвія, будуть спрямовані на підтримку тільки Суспільного», – зазначив він.

За його словами, Латвія стала першою країною, яка відгукнулася на його прохання про допомогу у закупівлі генераторів. Він розповів про потребу у генераторах 2 грудня під час 89-ої Генеральної асамблеї Європейської мовної спілки у Женеві.

Чернотицький сказав, що Суспільне отримає генератори завдяки колегам з латвійського телебачення, які порушили це питання і залучили уряд Латвії.

Тепер Суспільне має підписати тристоронній меморандум із латвійською стороною, яка виділяє 560 тисяч євро, та Європейською спілкою телерадіомовників, яка ці кошти отримає на свій рахунок, закупить генератори та передасть їх в Україну.

«Ми маємо отримати генератори з різними критеріями. Це суттєво покращить роботу наших філій. Офіси Суспільного у Києві та Львові забезпечені генераторами. Робота філій поки є вразливою», – поділився голова правління Суспільного.

Він сподівається, що в січні філії Суспільного отримають генератори, придбані за кошти Латвії.

Нагадаємо, видання Delfi повідомило, що Латвія виділить 560 тисяч євро на закупівлю генераторів для українських державних медіа. У новині не було зазначено, що ці кошти будуть направлені тільки на підтримку Суспільного.

Раніше Латвія закупила для України 84 електрогенератори та 100 теплових гармат.

Національна суспільна телерадіокомпанія України — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та «Суспільне Культура» і радіостанції «Українське радіо», радіо «Промінь», радіо «Культура», які працюють із Хрещатика, а також 24 місцевих мовника у кожному регіоні України і супутниковий телеканал «Суспільне Новини». Саме для місцевих мовників закуплять генератори. 

Читайте також:

Латвія і Франція передадуть Україні генератори

У Латвії планують заборонити викладання в школах російської мови

Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії

Фото: EBU

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
телёночек
14:14 / 21.12.2022
Типичное поведение и заявление воришки. У Ильфа и Петрова в романе "Золотой телёнок" был такой персонаж - директор дома престарелых по имени Александр. Уменьшительным именем его было, на немецкий лад, "Альхен". Он понемногу воровал из бюджета учреждения, но стеснялся своего поведения. "Голубой" тогда означало не то, что в наше время, когда из всех амбразур пропагандируется сексуальная озабоченность. Очень долго это слово применительно к человеку означало "наивный мечтатель". Так вот, Альхен представлял тип человека, совместившего, казалось бы, несовместимое - вороватость и наивность, наглость и стеснительность. Потому его и называли "голубой воришка".
Коли щось отримать, грантік там якийсь чи подачку
18:23 / 20.12.2022
то державне. Коли питають звітність за бабки чи по контенту, то не державне. Чому дивуватися, вже 8 років так, а значить коригується цей дерибан дуже високо. Користуються війною, проституйовані особи, бо не дійшли руки у суспільства вичистити цих прожигателів платників податкіа
уважний читач
09:56 / 20.12.2022
Хм. Тільки для суспільного? А воно що, вже державне? А на сайті ІМІ пишуть про таке:"Уряд Латвії виділить з держбюджету близько 560 тисяч євро на дизельні генератори для українських державних медіа. Про це повідомляє Delfi. Кошти для їхнього придбання передадуть до латвійської Ради суспільних електронних ЗМІ(SEPLP). 29 листопада міністр культури України Олександр Ткаченко звернувся до колег у країнах Євросоюзу з проханням надати підтримку українському культурному сектору та ЗМІ, щоб пережити зиму". То кому вірити? Чернотицькому чи Ткаченку?
D2OM
12:33 / 19.12.2022
Стабільність... стабільність лайна від суспіного покращиться...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду