ЄМС припинила членство трьох російських мовників на невизначений термін

ЄМС припинила членство трьох російських мовників на невизначений термін

13:37,
28 Травня 2022
3094

ЄМС припинила членство трьох російських мовників на невизначений термін

13:37,
28 Травня 2022
3094
ЄМС припинила членство трьох російських мовників на невизначений термін
ЄМС припинила членство трьох російських мовників на невизначений термін
Тепер уже колишні члени Європейської мовної спілки РТР, «Перший канал» і Радіо дім «Останкіно» можуть подати апеляцію, однак призупинення залишиться в силі до остаточного рішення щодо будь-якої апеляції.

Виконавча Рада Європейської мовної спілки (ЄМС) ухвалила рішення про призупинення членства російських ЗМІ (РТР, «Перший канал» і Радіо дім «Останкіно») в європейській спільноті суспільних мовників на невизначений термін.

Про це йдеться в офіційній заяві Секретаря керівних органів ЄМС Еріка Кемпбелла, надісланій членам-мовникам Спілки.

«Від імені Виконавчого комітету я хотів би повідомити вам про таке рішення, яке Рада ухвалила щодо трьох російських членів ЄМС (РТР, Перший канал і Радіо дім “Останкіно”) на своєму вчорашньому засіданні. Виходячи з заходів, вжитих Виконавчою Радою на її останньому засіданні 7 квітня, коли вона запустила процедуру призупинення, Рада одноголосно вирішила негайно призупинити дію трьох російських членів ЄМС на невизначений термін, який Виконавча Рада буде регулярно переглядати», — зазначається у заяві. 

Вказується, що російські мовники мають можливість подати апеляцію на це рішення відповідно до Статуту ЄМС, однак призупинення залишиться в силі до остаточного рішення щодо будь-якої апеляції.

Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький привітав таке рішення ЄМС та подякував за єдину позицію у боротьбі з російською інформаційною агресією.

«Суспільне Мовлення вітає єдину позицію Виконавчої Ради Європейської мовної спілки про призупинення членства російських ЗМІ у європейській спільноті мовників. Бо, порушуючи журналістські стандарти, поширюючи мову ворожнечі й дезінформацію, вказані мовники ведуть інформаційну війну не лише проти України, а й проти  усього цивілізованого світу», — сказав Чернотицький.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення ще 23 лютого звернулося до Європейської мовної спілки з проханням припинити членство російських ЗМІ, які від початку агресії росії проти України у 2014 році є рупором влади Кремля та ключовим інструментом політичної пропаганди, що фінансується з державного бюджету РФ.

25 лютого Європейська мовна спілка (EBU, ЄМС) оголосила, що жоден російський артист не братиме участі в «Євробаченні-2022». 

Після цього російські медіа оголосили про вихід з Європейської спілки мовників.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду