«Я мріяла про цю перемогу». Інна Білецька про перемогу на Національному конкурсі спеціальних репортажів і розслідувань

«Я мріяла про цю перемогу». Інна Білецька про перемогу на Національному конкурсі спеціальних репортажів і розслідувань

14:28,
28 Жовтня 2022
1595

«Я мріяла про цю перемогу». Інна Білецька про перемогу на Національному конкурсі спеціальних репортажів і розслідувань

14:28,
28 Жовтня 2022
1595
«Я мріяла про цю перемогу». Інна Білецька про перемогу на Національному конкурсі спеціальних репортажів і розслідувань
«Я мріяла про цю перемогу». Інна Білецька про перемогу на Національному конкурсі спеціальних репортажів і розслідувань
Команда розлідувачів Суспільного, які зняли фільм «Буча 22», обіцяє відсвяткувати перемогу, коли Україна переможе у цій війні.

На Національному конкурсі спеціальних репортажів і розслідувань переміг фільм-розслідування від команди Суспільного «Буча 22».

На конкурс подали понад 100 репортажів та розслідувань, присвячених повномасштабній війні Росії проти України. 14 з них дійшли до фіналу. Серед фіналістів журі конкурсу обрало переможцем проєкт Суспільного.

Організатор конкурсу – Media Development Foundation, центр медіаекспертизи для посилення можливостей журналістів та медіаорганізацій в Східній Європі та країнах Східного партнерства, Інститут розвитку регіональної преси, за підтримки Internews та об’єднання журналістів-розслідувачів SCOOP. 

Церемонія нагородження відбулася у золотому вагоні Віктора Медведчука, якого затримали та обміняли на українських військовослужбовців.

Продюсерки та співавторки фільму, шеф-редакторки редакції розслідування Суспільного Інни Білецької на церемонії не було. Замість неї нагороду отримав голова правління Суспільного Микола Чернотицький.

«Я мріяла про цю перемогу. Чесно. Це дуже важливий конкурс. Наш галузевий. Найважливіший для розслідувачів в Україні», – поділилася у фейсбуку Інна Білецьку.

За її словами, зараз вона та її команда не можуть радіти на повну цій перемозі.  

«Хочеться виридатись нарешті. Виридати увесь той біль, який ми акумулюємо в собі. А воно не плачеться.

Їх звали Маргарита, Матвій і Клим. Вони були люблячою мамою і прекрасними синами. Вони були мамою і дітьми. Вони були. І їх немає. Бо путін, ворожий одвічно і навіки народ і псковський десант.

«Буча 22» перемогла. Як фільм. Як розслідування. Перемогла бо війна.

Відсвяткуємо, коли переможемо у цій війні», – зазначила Білецька.

Серед авторів «Буча 22»: співавторка фільму Алла Садовник, дизайнер, режисер монтажу та композитор фільму Олександр Стратонов, режисер документального фільму Владислав Васильченко, операторка-постановниця Світлана Коваль.

У розслідуванні Суспільного йдеться про пошук журналістами військових рф, що розстріляли сім’ю в Бучі. Завдяки свідкам журналістам вдалося роздобути докази присутності на місці розстрілу конкретного підрозділу російських військ.

Родина Чікмарьових — два брати із сім’ями та їхні батьки — залишили рідну Донеччину, відмовившись від «руского міра». Вони оселились у Бучі, звідки довелося тікати вдруге. Машину, в якій їхала сім’я молодшого брата Олександра, обстріляли російські військові. Чоловік за кілька хвилин втратив обох синів та дружину. Того ж дня Буча опинилася під повним контролем російських військових. Тіла рідних Олександра пролежали у спаленій машині майже до кінця окупації. 

Прем’єра фільму-розслідування «Буча 22» відбулася на Суспільному у червні 2022 року.

У жовтні «Бучу 22» представили на першому фестивалі журналістських розслідувань, організованому Департаментом розслідувань литовського суспільного мовника LRT. 

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів було запроваджено у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участі інтернет-видання «Українська правда».

У 2021 році Суспільне отримало спеціальну відзнаку за фільм «Сто років ізоляції: що приховує українська психіатрія?».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
glklii
21:31 / 30.10.2022
А что там постоянно делает тетка Остапа? Она хоть своей куриной головой понимает, что мало того, что это конфликт интересов - ДМ вечно по уши в типа Суспильном, так она еще и как Нагладова рада должна наглядать, а она все опекает Коленьку. Это просто кникально. Нигде нет такого тупого тв, такой тупой системы. Нет ТВ, но зато есть бердычевская тетка Остапа.
Агаті Крісті
08:07 / 30.10.2022
Щось дуже схоже на Золотий вагон - ресторан, що знайшли у Медведчука.
Нема чому чому дивуватись
05:55 / 29.10.2022
На Суспільному все через сраку.
Кузя
19:22 / 28.10.2022
Гарно розташувались прізвища авторів. Ті, хто їздив, знімав, шукав - в кінці списку. . Ті, хто сидів в теплому кабінеті і в кращому випадку тицяв пальчиком в клаву - на першому А нагороду отримав... самый видатний!!!!!!! Слава Суспільному!
Агата Крісті
16:19 / 28.10.2022
Чудовий інтер"єр - на контрасті!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду