На Суспільному пояснили, кому ніколи не дадуть слова в ефірі

На Суспільному пояснили, кому ніколи не дадуть слова в ефірі

16:58,
1 Вересня 2022
2284

На Суспільному пояснили, кому ніколи не дадуть слова в ефірі

16:58,
1 Вересня 2022
2284
На Суспільному пояснили, кому ніколи не дадуть слова в ефірі
На Суспільному пояснили, кому ніколи не дадуть слова в ефірі
Команда Суспільного під час війни продовжує дотримуватися журналістських стандартів, вважає шефредакторка новин.

В ефірі Суспільного дають можливість висловитися всім сторонам конфлікту, крім ворогів.

Про це в інтерв'ю, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного, сказала шеф-редакторка телевізійних новин НСТУ і національного марафону на Першому Дарина Феденко.

«Журналістські стандарти — це основа довіри глядача. Тому ми перевіряємо інформацію, даємо слово всім сторонам, вказуємо звідки інформація. Єдине — ми не даємо і не будемо давати слово загарбникам, ворогові, російським політикам і російським військовим. Бо це не конфлікт і вони не сторона конфлікту. Це війна і вони вороги», – зазначила вона.

Не секрет, що різні телеграм-канали часто публікують інформацію, яка не відповідає дійсності. Дарина Феденко пояснила, як команда Суспільного працює із новинами із соцмереж.

«Якщо ми бачимо, що десь щось сталося, наше завдання — поспілкуватися з учасниками подій, відповідальними за певні питання», – сказала вона.

Шеф-редакторка новин зазначила, що під час повномасштабної війни очі та вуха Суспільного – мережа філій мовника по всій країні.

«Завдяки тому, що наші кореспонденти нині працюють по всій країні, ми маємо оперативну та перевірену інформацію»,  запевнила вона.

В умовах війни журналісти мусять витримувати надзвичайне навантаження, зокрема психологічне, додає Феденко.

«Ми, як і всі інші українці, переживаємо за рідних, за майбутнє. Прокидаємось і лягаємо спати з думкою про те, що буде завтра і чи не "прилетить" щось від ворога. Тому нам важко емоційно. Але за роки роботи я і мої колеги випрацювали такий унікальний механізм, коли, переступаючи поріг редакції, ти відключаєш емоції. Нас вчили, що паніка не допоможе в кризовій ситуації. Тому ми просто працюємо», – поділилася вона.

Нагадаємо, у квітні 2022 року спалахнув скандал внаслідок того, що Суспільне відмовилося вмикати в ефір національного телемарафону азовців, які хотіли розповісти про наслідки бомбового удару росіян по «Азовсталі». Чи є підстави вважати, що Суспільне замовчало про цей факт, читайте тут.

  

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду