70 років тому відбулася перша телетрансляція з телецентру на Хрещатику, 26

70 років тому відбулася перша телетрансляція з телецентру на Хрещатику, 26

13:31,
5 Листопада 2021
3176

70 років тому відбулася перша телетрансляція з телецентру на Хрещатику, 26

13:31,
5 Листопада 2021
3176
70 років тому відбулася перша телетрансляція з телецентру на Хрещатику, 26
70 років тому відбулася перша телетрансляція з телецентру на Хрещатику, 26
Найближчим часом новини Суспільного «повертаються додому» – переїдуть на Хрещатик, 26.

5 листопада 1951 року, 70 років тому, відбулася перша професійна телетрансляція з Київського телецентру на Хрещатику, 26, де сьогодні комплекс «Українського радіо». Тоді продемонстрували стрічку Марка Донського «Алітет іде в гори».

Про ювілей першої телетрансляції написали у фейсбуку голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький та секретар наглядової ради Суспільного Вадим Міський.

«Це був тестовий показ, тож не обійшлося без курйозів. Плівку з фільмом помилково зарядили догори дриґом, і собачі упряжки бігали на екрані головами донизу. А втім, попри курйоз, 5 листопада справедливо можна вважати днем народження українського електронного телебачення», – поділився Вадим Міський.

Микола Чернотицький зазначив, що у ці дні Суспільне готує іншу історичну подію.

«Серце Суспільного мовлення — наші Новини — скоро переїжджають на Хрещатик. Повертаються додому. Це вже не зовсім телебачення. Це конвергентна структура, яка працює на всі платформи, і працює виключно за журналістськими стандартами, а не директивами радянської чи будь-якої іншої влади», – розповів голова правління НСТУ.

Він нагадав, що Суспільне не створене з «нуля», це величезна трансформація 30 колишніх державних ТРК. «І саме незалежність — це те, що нас відрізняє сьогодні. Тож пам’ятаємо історію, цінуємо здобутки і дякуємо всім, хто 70 років тому починав цей шлях і хто сьогодні допомагає будувати сучасне Суспільне мовлення», – написав пан Чернотицький.  

Нагадаємо, 16 листопада 2019 року «Українське радіо» відсвяткувало 95 років мовлення.

Фото: з фейсбуку Миколи Чернотицького та Вадима Міського

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
rcdnt4
12:57 / 09.11.2021
Перед клімаксом у чоловіків лібідо тимчасово короткостроково підвищується, так би мовити, останній спалах перед падінням зірки, а от інтелектуальна функція падає. Чула-чула про таке, відоме явище.
гормональні прищики по обличчю
12:49 / 09.11.2021
От і присікуються мокрошпаринки до старих вовків... Тому, що їхня пацанва вже не пацанва - трахають один одного в дупу і на них не звертають уваги.. А так хочеться їм, щоб хоч хтось звернув на них увагу...
Старі вовки образились, бо правдонька очі коле
23:41 / 08.11.2021
Шановний, я - вона, і не збуджуйтесь так, бо тиск підскаче, не хочу бути винна у вашій гіпертонічній кризі)
дрисливому байcтрюку
09:15 / 08.11.2021
Старый вовк як коньяк - повинен бути витриманим, старим. Тільки тоді він приносить задоволення людині. Молоде грайливе мутне вино несе тільки кисляк, піну, бздо і ріденьку дрисню.
старий вовк програв молодому... час на пенсію
18:11 / 07.11.2021
Маразм маразмом, а заздрість із вас аж капає. Так важко усвідомити, що виросло покоління молодих, талановитих, освічених, упевнених в собі, чистих, незаздрісних, з гострими мізками і палаючими серцями, а ви і їхнього мізинця не варті. Нестерпно, правда?
Те, що старі вовки втратили, шавки ніколи не зможуть.
15:36 / 06.11.2021
Так, нові скіли не качаєм, бо не вмієм мужик у мужика смоктати і в сраку трахати.
Старі вовки вже втратили нюх
11:27 / 06.11.2021
Ох вже ці байки старожилів! Актуальні на з'їзді ветеранів, але не в резюме. Ви справді не розумієте, чому вас звільняють та чому ви дратуєте молодь? Ви застрягли. Яка різниця хто куди там заправив плівку за Діда Панаса. В сучасному світі досягнення живуть ну півроку максимум. А коли були ваші останні досягнення? Коли карбованець ходив? А сьогодні ви не знаєте елементарного, нові скіли не качаєте, за темпом роботи не встигаєте і тягнете свою упряжку назад, але з піною у рота ніколи не визнаєте, що проблема в вас. Якщо вас звільнити за профенепридатніть, доказово, з повним пакетом доказів, ви витратите купу часу аби відновитися на роботі і зробити скандал - і ні хвилини, аби прокачати себе і не бути обузою. Радянські люди, вас ніхто сьогодні не буде поважати за вік. Поважають за досягнення. Чесно оцініть себе і свій рівень і працюйте над собою. А обідки свої залиште. І буде вам щастя. Хоча знаю - більшість із вас не дослухається.
ntkt
01:15 / 06.11.2021
Первый был не Киев. не врите.
тиктокерша
21:47 / 05.11.2021
Я уже из того поколения, когда не модно теребонькать на заслуги двадцатилетней давности, все же свои достижения надо периодически обновлять, но, несмотря на засилье джинсовиков, алкашни, маразматиков и пенсионеров на Крещатике последних лет, там біло очень много реально талантливіх людей. Гопник Аласания и его "командой" єто, конечно, такая деградация... Жаль бюджета, даже если их уволят, бюджет никто их вернуть не заставит. Єтим и пользуются. Жаль.
МАХ
16:27 / 05.11.2021
А ХТО ЗНИЩИВ ЄДИНИЙ НА ВСЮ УКРАЇНУ МУЗЕЙ ТЕЛЕБАЧЕННЯ? ЧИ НЕ вашоЮ РУКОЮ , пане чернотицький , СВОРЕНO ЦЕЙ АКТ ВАНДАЛІЗМУ ?
ХХХ
16:19 / 05.11.2021
Чернотыцкий , это не твой праздник.Убери свой раздолбанный зад от славной истории УТ-1.
Алитет
16:12 / 05.11.2021
Тоді дісно були творчі кадри і ентузіасти , які горіли на роботі. Не те , що нинішні чернотицькі , міськи аласанії -гроші вперед . Кияни через два дні першими в СРСР здійснили пряму трансляцію з Хрещатика парада до дня Жовтневої Революції. І це зробили практично ті пенсіонери , яких нинішня керівна шобла НСТУ так люто ненавидить.
Алитет
16:05 / 05.11.2021
Вадим Миський сопляк и не знает что такое фильм на 35-мм киноплёнке .А именно с такого носителя осуществлялся первый показ. Фильм состоял из 7-8 частей. Вот именно первую часть и неправильно зарядили . Всё остальное прошло нормально.
цюця
15:57 / 05.11.2021
Студію спочатку з помпою "відкрили" , бо іноземним грантодавцям закортіло нарешті хоч щось побачити. Пили шампанське , розсказували про райдужні конвергентні перспективи . А коли все затихло , все знову винесли і знову почалось будівництво . Бо під час "будівництва" можна ще купу грошей вкрасти.
Брехня
15:16 / 05.11.2021
Яка це трансформація? Старі кадри з ОДТРК, які відкрито джинсували комерційною і бізнесовою джинсою, працюють в Олівці ще й підвищення отримують. Де реформа, в чому. В тому що вовки одягли нову овечу шкуру?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду