«Суспільне Одеси» покаже оновлену програму «Голос Болгар»

«Суспільне Одеси» покаже оновлену програму «Голос Болгар»

07:39,
8 Жовтня 2022
2380

«Суспільне Одеси» покаже оновлену програму «Голос Болгар»

07:39,
8 Жовтня 2022
2380
«Суспільне Одеси» покаже оновлену програму «Голос Болгар»
«Суспільне Одеси» покаже оновлену програму «Голос Болгар»
Ця програма виходить у телеефірі понад 20 років. Відтепер у ній будуть історії про болгар на війні.

9 жовтня о 9:35 на телеканал «Суспільне Одеса» повертається оновлена соціально-просвітницька програма болгарською мовою з українськими субтитрами «Голос Болгар».

Вона виходитиме щонеділі, а на «Українському радіо Одеса» «Голос болгар» можна слухати щоп’ятниці о 20:20, йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Програмі «Голос Болгар» – понад 20 років. Темами випусків були збереження історичних цінностей, традицій, звичаїв болгарського народу, який компактно проживає на території України (найбільше — в Одеській області, менше — в Запорізькій, Закарпатській, Кіровоградській областях і в Криму). 

Після 24 лютого команда Координаційного центру мовлення національних меншин призупинила випуски проєкту, і його редакторка Анна Терзівець працювала разом з усіма над репортажами для регіонального марафону «Суспільне. Спротив» та для загальнонаціонального марафону «Єдині новини». В оновленому проєкті продовжуємо розповідати історії життя українських болгар в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, інтерв’ю та репортажі про вимушених переселенців у Болгарії.

Гостями першої серії програми стануть відомий у Харкові меценат, болгарин Юрій Хідзік, котрий займається волонтерством, допомагаючи ЗСУ та людям, постраждалим від війни, а також викладачка Одеського юридичного ліцею Анна Каланжова, яка разом зі своїми учнями працює на благо суспільства та протидію російській агресії.

Керівниця проєкту та ведуча програми Анна Терзівець, розповіла, що війна не просто змінила її життя, а й вплинула на професійну діяльність.

«До війни програма "Голос болгар" розповідала про колорит етнічних болгар, і показувала їхній фольклор, досліджувала болгарську кухню. Та все змінила війна. Сьогодні програма продовжить знайомити глядачів із сучасним життям болгар, але в кожній програмі тепер буде сюжет або історія про людей, які допомагають ЗСУ, переселенцям та суспільству, щоб пришвидшити нашу перемогу. У планах розповідати і про воїнів на лінії зіткнення, серед яких є великий відсоток етнічних болгар», — поділилася редакторка проєктів для нацспільнот «Суспільне Одеса» Анна Терзівець.

Нагадаємо, на «Суспільне Чернівці» виходить проєкт «Спільна мета», героями якого стали представники румунської спільноти. А в ефірі «Суспільне Ужгород» виходить проєкт із такою ж назвою, тільки про угорську спільноту.

Фото: пресслужби Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду