У Харкові у кожному районі залишилися кореспонденти Суспільного

У Харкові у кожному районі залишилися кореспонденти Суспільного

18:05,
1 Квітня 2022
3213

У Харкові у кожному районі залишилися кореспонденти Суспільного

18:05,
1 Квітня 2022
3213
У Харкові у кожному районі залишилися кореспонденти Суспільного
У Харкові у кожному районі залишилися кореспонденти Суспільного
Із міста виїхало всього кілька працівників філії Суспільного.

Більшість працівників Харківської філії Суспільного залишилися працювати у місті. Наразі у кожному районі Харкова є кореспонденти.

Про це корпоративному сайту Суспільного сказав шефредактор новин Суспільне Харків В’ячеслав Мавричев.

«Усього кілька людей виїхало з Харкова, але ці люди продовжують працювати дистанційно, наповнюють усі соцмережі, всі стрічки новин. Ми зараз перерозподілили ролі, змінили трохи контент, жоден кореспондент не залишився без роботи», зазначив він.

За словами шефредактора новин, усі кореспонденти мовника перетворилися на діджитал-кореспондентів, які цілодобово вже понад 800 годин ведуть стрічки новин.

«Перші тижні ми не працювали на виїздах. Згодом адаптувалися й тепер виходимо «в поле», аби відзняти щонайменше п’ять відеорепортажів для соціальних мереж та для ефіру Суспільного. Харковом зараз майже неможливо пересуватися. Громадський транспорт не працює. Дуже важко знайти паливо та будь-яке авто. Тому так склалося, що у кожному районі Харкова ми маємо по одному кореспонденту, який перебуває в укритті за місцем мешкання, і коли є потреба та можливість, ці люди виходять зі сховку та йдуть знімати матеріали на мобільний телефон. Потім це відео обробляють наші вебредактори й перетворюють їх на репортажі. Зараз кожен кореспондент Суспільного перетворився на універсального бійця. Він і здобувач інформації, і оператор, і режисер монтажу, кожен кореспондент виходить у прямий ефір, працює на цифрові платформи. І це насправді стало нашою перевагою», поділився В’ячеслав Мавричев.

Він розповів, що у Харкові люди не відходять від укриттів далі ніж на кілометр. «Вони перебувають у вакуумі. Робота журналістів зараз — дозволяти людям визирнути зі своїх укриттів, побачити те, що відбувається навколо, допомогти оцінити ситуацію в місті, у їхньому районі, рівень небезпеки. І сьогодні найголовніше для журналістів всередині міста, яке частково в облозі, — розбивати інформаційний вакуум і нести достовірну інформацію, щоб, зокрема, й боротися з ворожою пропагандою», сказав він.  

Нагадаємо, телеканал «UA: Перший» транслює спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом,

Щобудня з 19:00 до 23:00 регіональні телеканали філій показують телемарафон «Суспільне. Спротив». 

Телеканал «UA: Культура» відновив самостійне мовлення. Значну частину сітки мовлення становить дитячий, документальний та просвітницький контент.

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду