Мавричев: «Суспільне Харків» під постійними обстрілами безперебійно працює завдяки системі корпунктів

Мавричев: «Суспільне Харків» під постійними обстрілами безперебійно працює завдяки системі корпунктів

15:55,
1 Лютого 2023
2843

Мавричев: «Суспільне Харків» під постійними обстрілами безперебійно працює завдяки системі корпунктів

15:55,
1 Лютого 2023
2843
Мавричев: «Суспільне Харків» під постійними обстрілами безперебійно працює завдяки системі корпунктів
Мавричев: «Суспільне Харків» під постійними обстрілами безперебійно працює завдяки системі корпунктів
Автори:
Працівники «Суспільного Харків» утворили корпункти у всіх районах Харкова у своїх укриттях.

Від початку війни команда «Суспільного Харків» не тільки не припиняла працювати на всі платформи, а й в 50 разів розширила власну аудиторію. Один із способів, як їм вдалося цілодобово інформувати про ситуацію у Харкові та області, коли не було транспорту чи елекрики, це система корпунктів.

Про те, як вона утворилася і як сьогодні працює редакція розповів під час онлайн-зустрічі Клубу редакторів «На лінії вогню: досвіди медіа» шеф-редактор новин «Суспільне Харків» Слава Мавричев.

«Найбільше, за що я, як редактор, переймався, це безпека людей. Немає нічого важливішого за життя  і здоров’я кодного члена твоєї команди. Ми вибудовували процеси таким чином, щоб у місті під обстрілами якомога менше наражати людей на небезпеку таякомога більш якісно інформувати людей, — каже Мавричев. — Ми розуміли, що будь-яка редакція у Харкові  —це мішень для ракетного удару, що б’ють по телевежах. Тож з першого дня війни ми почали працювати дистанційно, люди роззіхалися по укриттях  по місту і вибудували систему власкорів, корпунктів. Кожна людина відповідала за якийсь район міста. Якщо упродовж 15 хвилин хтось зі колег не виходив на зв'язок, то людина з іншого сектора підхоплювала чергування і продовжувала наповнювати соцмережі та інші платформи».

За його словами, працівники «Суспільного Харків» відходили від укриття на 300 метрів, знімали матеріал і поверталися у безпечне місце.

«Все це було зроблено, щоб убезпечити людей і налагодити цілодобове інформування. Багато в чому цей процес виглядає так і сьогодні. У разі різних випадків ми маємо план "Б" і план "С", щоб не було такого, що одна людина випала і все посипалося», — зазначає Слава Мавричев.

Нагадаємо, більшість працівників Харківської філії Суспільного залишилися працювати у місті. Усі кореспонденти «Суспільного Харків» перетворилися на діджитал-кореспондентів, які цілодобово від початку війни ведуть стрічки новин.

В'ячеслав Мавричев із першого дня повномасштабної війни Росії проти України, окрім того, що очолює свою команду філії, регулярно включається у національний і міжрегіональний марафони та робить сюжети про наслідки війни на Харківщині. У червні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
літредакторка
14:44 / 04.02.2023
Скільки часу пройшло, а так і не виправили, бо байдуже. Не соромно, безграмотний Детекторе?
Який літредактор
17:17 / 03.02.2023
Цей сайт пише одна людина, яка і крапає поганенько тексти, і тирить фотки з інтернету, і вставляє їх в адмінку. На літредакторі, фотографіях в всьому іншому економить Лігачова, ви що не бачити що цей медвапродукт це дно? І так було завжди, і 10 років тому, коли я мала трагедію ненадовго в випадково опинитися в цій огидній редакції, наповненій боягузами, піддищувачами дуп Головної. А звіти донорам, мабуть подає, що тут цілий штат
Літредакторко, не присікуйся!
20:19 / 02.02.2023
Ти подивись скільки хвалькуватих статєєк про видатну постать нагородженого Мавричевава тиснули Ольга Жук за два дні! Тут хто хочеш може помилитися!
літредакторка
17:16 / 01.02.2023
"Немає нічого важливішого за життя і здоров’я кодного члена твоєї команди". Ви хоч інколи читайте свої тексти, чи вже нікому редагувати?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду