В Одеській філії Суспільного відкрили музей телебачення та радіо

В Одеській філії Суспільного відкрили музей телебачення та радіо

14:44,
7 Грудня 2021
2284

В Одеській філії Суспільного відкрили музей телебачення та радіо

14:44,
7 Грудня 2021
2284
В Одеській філії Суспільного відкрили музей телебачення та радіо
В Одеській філії Суспільного відкрили музей телебачення та радіо
Наразі у музеї виставили понад 20 експонатів і два стенди з ексклюзивними фото.

В Одеській філії Суспільного відкрили музей телебачення та радіо із технологічним обладнанням, котре телевізійники та радійники використовували ще до того, як з'явилися цифрові технології.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

У музеї представили обладнання в хронологічній послідовності розвитку телевізійної техніки. Серед експонатів — камери, відеомагнітофони, аудіомагнітофони, мікрофони, вимірювальне та освітлювальне обладнання. Найстаріший експонат — аудіомагнітофон 1973 року.

За словами менеджера Одеської філії Назарія Максимчука, музейна кімната ділиться на дві частини — це техніка, з якою працювали радійники й телевізійники в минулому, та фотографії і документи визначних подій та людей, які поставили початок у розвиток вітчизняного телебачення.

Частина апаратури справна та може працювати. Поки що виставили понад 20 експонатів і два стенди з ексклюзивними фото.  

Продюсерка Одеської філії Олена Кваша розповіла, що задум відкрити «Треба було починати все з голих стін в буквальному сенсі слова. Відремонтували приміщення зали, яка є і простором для творчих і колективних зустрічей, до речі. З ремонтом нам допомогли учні професійно-технічного закладу. Потім відбирали експонати з тих предметів і техніки, що була на складах телекомпанії, складали їх опис. Деякі експонати — унікальні, ровесники нашого радіо. Колеги теж відшукали власні реліквії й передали до експозиції. Робота ще триває. Хочемо, щоб цей музейний простір став цікавим і для тих, хто вивчає фізику», — зазначила вона.

До музею долучили аудіовізуальний елемент — оцифровані плівки 1950–60-х років з окремими концертними номерами, виступами співака й кіноактора Леоніда Утьосова, акторів місцевих театрів того часу. Виступи були відзняті на Одеській студії. Керівництво Суспільного Одеси подякувало колегам із Суспільного у Кропивницькому: Костянтину КарповуЯні Бабак та Світлані Бербець, які допомогли відцифрувати архівні матеріали. Також продюсерка філії запрошує експертів і знавців допомогти ідентифікувати акторів.

Нагадаємо, у листопаді на телеканалі «UA: Одеса» запрацював новий ньюзрум. Протягом останніх чотирьох років Служба новин Одеської філії не мала власного обладнаного офісу для роботи.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Хрещатик 26
17:59 / 08.12.2021
Не здивуюсь, якщо стане відомо про тихенький підпільний розпродаж експонатів музея НТКУ. Там були унікальні екземпляри. Наприклад, перший вітчизняний телевізор КВН в робочому стані і з лінзою. Ганеньких грошей вартує.
Хрещатик 26
17:59 / 08.12.2021
Не здивуюсь, якщо стане відомо про тихенький підпільний розпродаж експонатів музея НТКУ. Там були унікальні екземпляри. Наприклад, перший вітчизняний телевізор КВН в робочому стані і з лінзою. Ганеньких грошей вартує.
додолик
13:30 / 08.12.2021
Когда экскурсии по музею и НТКУ водила Лариса Богданов, то стояли очереди. Это был блеск! ЭТО БЫЛО ИСКУССТВО! А что предлагают нынешние... ? Позор и отстой!
новое тв
11:55 / 08.12.2021
ну так заход Аласания с командой был под лозунгом - до нас ничего не было. Это официально говорилось. Что уничтожить всех те, кто что-то помнил. Ведь на фоне неуков легче себе бонусы добывать. А профи будут тыкать носом как нагадившего кота. Лозунг же был - фак ничто, ценности все. Поэтому компании стали не фаховые. Да, они были нафталиновые, но фаховые. А теперь сплошные Кисельчучки. Шуму и матов много, на выходе мелкое дерьмо. В сетку не собрать не то что на 24, даже на объем бывшей ОДТРК
зохенвей
10:55 / 08.12.2021
Отказаться от своей истории, значит, совершить все ошибки, что делали до тебя и добавить свои. Шайка Аласании именно с этого и начала. Потому Суспильное- это ошибка в квадрате.
глядач
09:35 / 08.12.2021
Такі музеї були створені чи не в кожній колишній ОДТРК. Потім все зруйнували дощенту, а тепер відкривають. Якось це все цинічно виглядає. І не правдиво. Бо історія ж одна. І є люди, які все пам'ятають. Якщо хочете сказати,що це "вперше", то це ваша справа.
ndktr
09:10 / 08.12.2021
Ну повезло хоть как-то ОДессе. Самая убогая зато телекомпания Харьков. Сначала советский нафталин до 90 лет сидел. Потом убогая выконавча и самая отстойная менеджерка. Тут хоть музей. В Харькове на миллионник просто дно.
Ефірлайно
09:03 / 08.12.2021
Музей там дійсно був давно. Повітря яке є навколо теж запишуть собі в досягнення? Боже це так ницо і тупо, що мені вас навіть не шкода.
Совесть
09:01 / 08.12.2021
А зачем вы удаляете комменты? Что разнарядку рукожопного Колюни выполняете? Ну-ну. Сидеть надеюсь будете вместе. Кваша-от слова квасить. Как можно было человека с серьёзной зависимостью и неадекватом допустить к руководству загадка. Почему вы не пишите что у них в Ефире наливают! Что за Суспильне такое? Ценности так и прут.
Для Наталі
16:58 / 07.12.2021
Відкрили давно, але нинішня керівна шобла присвоїла відкриття собі. Так вони во всьому: самі нічого не петрають і, тим більше, не вміють нічого робити,тільки язиками ляпають, але сметану з молочка знімають.Доять НСТУ як можуть.
презумпція оптимізму
16:08 / 07.12.2021
А в Олівці музей знищено. Там було шонайменше 2000 експонатів. Аласанія молодець - винищив пенсіонерів і духу їхнього тепер нема.
Наталя
15:23 / 07.12.2021
Музей було засновано давним-давно, ще за часів, коли Суспільне називалося Одеською обласною телерадіокомпанією.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду