У День пам'яті жертв Голодоморів філії Суспільного покажуть проєкт-реконструкцію «Де пам'ять не мовчить»

У День пам'яті жертв Голодоморів філії Суспільного покажуть проєкт-реконструкцію «Де пам'ять не мовчить»

18:57,
26 Листопада 2021
2097

У День пам'яті жертв Голодоморів філії Суспільного покажуть проєкт-реконструкцію «Де пам'ять не мовчить»

18:57,
26 Листопада 2021
2097
У День пам'яті жертв Голодоморів філії Суспільного покажуть проєкт-реконструкцію «Де пам'ять не мовчить»
У День пам'яті жертв Голодоморів філії Суспільного покажуть проєкт-реконструкцію «Де пам'ять не мовчить»
У спецпроєкті зробили реконструкцію 7 історій-спогадів тих, хто пережив Голодомор у дитячому віці.

27 листопада, до Дня пам'яті жертв Голодоморів, усі регіональні телеканали Суспільного покажуть спецпроєкт «Де пам'ять не мовчить», який підготувала команда «UA: Херсону».

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

У спецпроєкті покажуть 7 історій-спогадів тих, хто пережив Голодомор у дитячому віці.

За словами тимчасової виконувачки обов’язків продюсера Херсонської філії Суспільного Еріки Авдєєвої, у проєкті вони зробили реконструкцію тих важких часів і показали пережите очима дітей.

Зйомки тривали кілька днів поблизу сіл, які у 30-х роках постраждали від Голодомору. У зйомках взяли участь семеро дітей-вихованців театральної студії заслуженої діячки мистецтв України Тетяни Князєвої.

Еріка Авдєєва розповіла, що перед зйомками команда Суспільного прочитала з дітьми спогади тих, хто пережив Голодомор, після чого вони поспілкувалися про пережите їхніми ровесниками у 30-х роках.

Консультантом з реконструкції став історик та краєзнавець Андрій Лопушинський. Тексти спогадів озвучили актори Херсонського академічного обласного музично-драматичного  театру ім. М. Куліша. Реквізит для зйомок надали Херсонський фаховий коледж культури та мистецтв, а також Херсонський обласний центр народної творчості.

За словами Андрія Лопушинського, вони відтворили образи людей та побут першої половини 20 століття. «Дуже допомогли нам жителі села Тягинка, а особливо Тетяна Половинка та Анатолій Бабич, які сприяли у зйомці в батьківській хатині 30-х років», — сказав він. 

Також 27 листопада регіональні мовники Суспільного покажуть тематичні випуски проєктів, присвячені Дню пам’яті жертв Голодоморів.

Нагадаємо, 27 жовтня «UA: Перший» покаже документальні програми «Скільки жертв Голодомору і чи був він штучним?» і «Спогади свідка Голодомору: як виживали», документальний фільм «Бабусю, розкажи про Голодомор», спецпроєкти «Діти великого голоду», «Голокост. Засвідчений злочин» і документальний серіал «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Глядачу
13:09 / 28.11.2021
Ви праві. Оце і все,що (саме регіонального) до Дня вшанування пам"яті жертв Голодоморів було в ефірі філій. Ганьба! На що виділяти фінансування?!"27 листопада о 12:00 на регіональних мовниках Суспільного відбудеться хвилина мовчання. О 16:00 відбудеться хвилина мовчання та всеукраїнська акція «Запали свічку». Також регіональні телеканали готують тематичні випуски проєктів, присвячені Дню пам’яті жертв голодоморів. Команда Суспільне Херсон представить спецпроєкт «Де пам'ять не мовчить», який транслюватиметься в ефірі UA: ХЕРСОН та всіх регіональних телеканалів Суспільного Телеглядачі побачать 7 історій-спогадів тих, хто пережив Голодомор у дитячому віці. Для відтворення атмосфери тих часів регіональна команда Суспільного відзняла реконструкцію, залучивши дітей-вихованців театральної студії. А тексти спогадів озвучили актори Херсонського академічного обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша. Подивитися спецпроєкт онлайн можна буде на сайті філії, фейсбук-сторінці Суспільне Херсон та ютуб-каналі філії."
Глядач
10:01 / 27.11.2021
Тобто,одна філія зробила, а всі показують? А решті долучитися і виробити свій власний контент? Чи це занадто складно для нинішнього суспільного?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду