Lviv Media Forum збирає мільйон гривень на відновлення філії «Суспільне Херсон»

Lviv Media Forum збирає мільйон гривень на відновлення філії «Суспільне Херсон»

17:15,
3 Січня 2023
3656

Lviv Media Forum збирає мільйон гривень на відновлення філії «Суспільне Херсон»

17:15,
3 Січня 2023
3656
Lviv Media Forum збирає мільйон гривень на відновлення філії «Суспільне Херсон»
Lviv Media Forum збирає мільйон гривень на відновлення філії «Суспільне Херсон»
У такий спосіб організація пропонує подякувати журналістам, які працювали в окупації та які нині в Херсоні під щоденними обстрілами документують воєнні злочини росіян.

Громадська організація «Львівський медіафорум» розпочала збір 1 000 000 гривень на відновлення філії «Суспільне Херсон», що працювала в окупованому Херсоні та продовжує робити це нині.

Під час окупації Херсона росіяни захопили, розікрали та фактично знищили офіс філії.

«Щоб відновити студію, потрібен не один мільйон, але сьогодні ми можемо закупити телефони, ноутбуки, диктофони та камери для журналістів Суспільного. Для тих, хто під час окупації, ризикуючи життям, були чи не єдиним голосом для місцевих жителів та доносили правду про те, що відбувається у місті. Для тих, хто 24/7 працювали в евакуації: готували новини й монтували сюжети. Для тих, хто нині в Херсоні під щоденними обстрілами документують воєнні злочини росіян, щоб ми мали більше шансів притягнути їх до відповідальності», – поділилися в організації.

Охочих долучитися до благодійного збору коштів просять зайти на спеціально створений сайт, дізнатися більше про історії медійників та жителів нескореного міста і зробити будь-який комфортний для себе внесок.

На сайті можна надіслати слова підтримки та привітання, написати «дякую» чи передати привіт улюбленому ведучому, кажуть у Lviv Media Forum.

«Щотижня ми звітуватимемо про суму, яку вдалося зібрати. Також публікуватимемо історії про те, як працювали та працюють журналісти в Херсоні; у яких умовах створюють новини та сюжети, на які чекають мільйони людей; про відданість професії, сміливість та надію. Кожен донейт і кожне «дякую» мають значення. Зробімо цей 1 000 000 разом», – закликали у Lviv Media Forum.

Нагадаємо, із березня по листопад Херсон перебував під окупацією Росії. Росіяни захопили приміщення херсонської філії Суспільного і відкрили на його базі пропагандистський телеканал «Таврия», «адміністраторкою» якого призначили колишню прибиральницю Лілію Макарову.

У жовтні російські пропагандисти тікали з Херсона на лівобережну частину Херсонщини і перевозили через Дніпро награбоване майно Суспільного. 

11 листопада українська армія зайшла у звільнений Херсон. Російські окупанти перед відступом із міста розгромили приміщення телецентру «Суспільне Херсон».

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
не суспільник
11:57 / 30.01.2023
Ні, ніхто не захоче розставатися з такими статками. Це, по-перше. По-друге, вони ж знають, що тимчасово тут, тому треба зібрати грошенят, аби вистачило потім на безбідне проживання. А суспільному є кому допомагати. Он скільки охочих!
Ще одній пропозиції
12:26 / 29.01.2023
Ну і як, відгукнулися на вашу пропозицію члени правління суспільного? Може Детектор напише про це?
ще одна пропозиція
09:48 / 10.01.2023
Якщо всі члени правління одну свою зарплату на місяць пожертвують на відновлення Херсонської філії, то і збирати гроші не доведеться. Це буде дуже благородно з їхнього боку, чи не так?
Відділ кадрів
16:36 / 09.01.2023
Члени правління всі разом за місяць мільйон отримують! То давайте збирати ще!"Загальний обсяг виплачених у грудні коштів голові правління АТ «НСТУ» після оподаткування (податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір (ВЗ) 1,5%) становив 242 033, 74 грн. До структури оплати праці у грудні 2022 року п’яти членів правління входять: заробітна плата по окладу, відпустка, робота у вихідні дні, відрядження та індексація. Загальний обсяг виплачених у грудні коштів членам правління АТ «НСТУ» за місцем роботи після оподаткування (податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір (ВЗ) 1,5%) становив 919 077, 39 грн".
зачем далеко ходить
12:00 / 09.01.2023
Прочитайте сказку М. Е. Салтыкова-Щедрина "Повесть о том, как один мужик двух генералов прокормил" и вы поймёте, что это про Суспільне.
ВК
16:10 / 08.01.2023
До червоної ікри швидко звикаєш. Це ж не в окопах мерзнути на передовій. На своєму дивані тепліше...
Да ві што
15:13 / 08.01.2023
Проведите рационализацию, менеджер и редактор регионов управлінь максимум 2-3 людьми. Вопрос: за что им платить менеджерскую зарплату? Рационализируйте бюджет и с протянутой рукой не надо будет ходить. Вам бабла отваливают достаточно, вон Чернотицкий опух уже весь с Остапой. Думаю, не от голода.
пропозиції 2
11:17 / 08.01.2023
Які кошти? Треба збирати гроші тим медіа, які через війну взагалі залишилися без фінансування. А суспільне фінансують. Навіщо це взагалі робиться? Зараз багато медіа закрилися через те, що їм сутужно виживати. Агов, Львів медіа форум, ви про це не знаєте?
Пропозиція 2
12:51 / 07.01.2023
А чому лише один мільйон? Зберіть ще один - для членів правління суспільного, бо їм надто сутужно зараз.
Георгію
14:34 / 06.01.2023
Соромно? Та ви що! Вони впевнені, що це винагорода за їхню "титанічну працю". А ділитися ніхто не буде. Жадібність - їхня основна чеснота. Нехай інші збирають кошти, а вони складатимуть гроші лише в свої кишені, бо ж невідомо, скільки ще протримаються.
Противна членкиня
18:30 / 05.01.2023
На колишньому регіональному Києві під керівництвом почесного Савенка, якому виписали до кінця життя утримання з державних коштів, було мертвих душ відсотків 40 штатного розкладу, за кермо сідали п'яні водії, а резина була взимку лиса. Після великого реформування під керівництвом Рихтун мертві душі теж були, які отримували зарплату, приходили на роботу, пікаючи карткою, а далі тинялись по Олівцю і пиячили на роботі, повністю ігноруючи робочий день тижнями. Натомість колеги пахали за троїх. Але оскільки підлищувалися до керівниці, все було ок. Після ще більшого реформування під керівництвом Грузинського і його потеже Образцової, неадекватні і профнепридатні кадри, які не могли написати буквально три рядки, навантажували колег і доводили до серйозних хвороб від перенапруження, і, зрештою, до звільнення. Але оскільки всім було байдуже на все, так все і залишалось. На сьогодні все в Києві аналогічно, ті, хто не в касті, працюють посилено і без премій, ті, хто "свої" - на релаксу, отримують підвищення ні за що раз на півроку і не напружуються. Тільки наївні донори дають країям, дармоїдам і безталанним менеджерам бабки, хоча будь-хто нормальний викинув би мертві душі, профнепридатні мізки, нормальним підвищив компенсацію б рази в два-три, зняв відсотків 30-40 з оплати топ-менеджменту, і ще б на ремонт і оновлення парку гаджетів залишилось. І це думка не лише моя, а топ-менеджерів інших каналів: вкладені державою гроші абсолютно не відповідають кількості і якості виробленого продукту.
Оксанi
16:15 / 05.01.2023
На першому цілий рай для мертвих душ.Якщо копнути глибше-багато самородків знайдеться. Добавьте до Петрова ше сонм, що процвітав на Зворотньому відліку - таких собі Баутьонка, кучеренка і іже з ними.
Оксані
08:53 / 05.01.2023
Але ж так нецікаво. Лазівки завжди були. Скиглити вони також вміють. Особливо перед європейцями. Що скажеш, це ціла наука. Подивіться на хитре обличчя голови правління.
Оксана
22:48 / 04.01.2023
Тащо там начальники з 200 000 грн. Наведіть лад з мертвими душами. Для прикладу, начеб-то головний оператор Петров С., який просто ігнорує з'являтись на роботі місяцями. І хіба він один такий? Ось де мільйони закриті!! І не треба буде з простягнутою рукою ходити!!!
вокабуляр
19:15 / 04.01.2023
Навіть, якщо і зберуть якусь корихту грошей, то підуть вони це підуть вони не за призначенням, а, в кращому випадку, на якісь дурні забаганки, на чималенькі зарплати новим менеджерам, на модняві меблі в свіжо відремонтованих начальницьких кабінетах. А про аппаратуру забудьте. Бо, кінець-кінцем, вся сутність нинішнього керівництва суспільного - знищити філії суспільного.
Георгій
13:25 / 04.01.2023
І як же ж цим людям, членам правління, не соромно отримувати такі гроші, набагато більше за тих, хто захищає їхні дупи на передовій? В голові не вкладається! Не буде діла у такого суспільного, де власна вигода - понад усе. Тим більш зараз, під час війни.
Менеджерський талант
03:36 / 04.01.2023
Платити 200 тис менеджерам і збирати донорські кошти на все що хочеш для безпосередньої діяльності компанії. І ще вистачає совісті ж щось про війну писати. Повна психопатія і дегенерація моралі. Ви не стоїте і волосинки з дупи багатьох, хто зараз там. Ви набагато гірше Путіна. Ви і є ті самі найстрашніші українські гниди.
Пропозиции
18:43 / 03.01.2023
Нет, они всегда подчеркивали, что они отдельно. Даже когда кто-то из известных людей был болен, не помню, чтоб кто-то из первых лиц Суспильного помогал этим людям. Надстройка после майдана. Кормушка для своих. У них нулевая совесть. По-моему, Терещенко был боле и никто не отреагировал из этих первых.
Пропозиція
18:10 / 03.01.2023
Це дуже благородна мета зібрати кошти. А саме суспільне чому осторонь? Члени правління, котрі мають зарплати у 200 тисяч гривень щомісяця, не бажають взяти у цьому участь?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду