День Соборності України на Суспільному: трансляція урочистостей, спецефіри та концерт наживо

День Соборності України на Суспільному: трансляція урочистостей, спецефіри та концерт наживо

14:52,
21 Січня 2019
6556

День Соборності України на Суспільному: трансляція урочистостей, спецефіри та концерт наживо

14:52,
21 Січня 2019
6556
День Соборності України на Суспільному: трансляція урочистостей, спецефіри та концерт наживо
День Соборності України на Суспільному: трансляція урочистостей, спецефіри та концерт наживо
«UA: Перший», «UA: Культура», «Українське радіо» та філії НСТУ підготували до Дня Соборності України – 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, який відзначають 22 січня, ряд спецефірів, спецпрограм, заплановані онлайн-трансляції урочистих заходів із Софійської площі та концерту з Будинку звукозапису.

Про це повідомила прес-служба Національної суспільної телерадіокомпанії України сайту «Детектор медіа» та на сайті «UA: Суспільне мовлення».

«UA: Перший» та «UA: Культура» виходитимуть в ефір з однаковим контентом.

10: 00 – 11: 00 – онлайн трансляція урочистих заходів з Софійської площі.

О 12:00 та 15:55 – спецвипуск програми «Розсекречена історія — День злуки чи розлуки?». Про це ведучий та історик Олександр Зінченко говоритиме з гостями студії: істориком Інституту української археографії і джерелознавства імені М. Грушевського Михайлом Ковальчуком, істориком Олександром Пагірею, історикинею Інституту української археографії і джерелознавства імені М. Грушевського Валентиною Піскун та кінорежисером Тарасом Химичем.

О 19:20 – пряма трансляція концерту «Од синього Дону до сивих Карпат» з Будинку звукозапису Українського радіо. Трансляція концерту також буде доступна на Фейсбук-сторінці «UA: Суспільне мовлення». Гурт стародавньої музики «Хорея козацька» виконуватиме пісні української революції 1917–1921 років.

Філії НСТУ підготували доДня Соборності України власний контент.

«Заплановані міжпрограмки у Вінниці, Волині, Запоріжжі, Львові, Сумах, Чернігові. Телемости: Суми – Львів – Івано-Франківськ, Чернігів – Тернопіль, Рівне – Харків. Також у більшості філій тематичні Теми дня», – сказали «ДМ» у прес-службі Суспільного.

Також телеканал «Скіфія» Херсонської філії НСТУ покаже спецпроект, який вийде в ефір, починаючи з 07:00, йдеться на сайті Суспільного.

«Триватиме він з ранку 22 січня і завершиться підсумковою "Темою дня" на телебаченні. Це в жодному разі не будуть тільки спогади про історичні події сторічної давнини. Ми вирішили більше зосередитися на сучасному. Тому готуємо історії людей, які власним прикладом об’єднують українців», – сказав продюсер філії Василь Середюк.

Протягом місяця радійники Херсонської філії Суспільного проводили опитування серед херсонців. Запитували що для них означає Україна. Найяскравіші відповіді звучатимуть протягом дня 22 січня на хвилях «UA: Українського радіо Херсон».

Три канали «Українського радіо» планують ряд програм присвятити Дню Соборності, повідомляє «UA: Суспільне мовлення».

Перший канал «Українського радіо»

О 10:10 у програмі «Вся країна» під час радіомосту з Івано-Франківська і Дніпра відбудеться екскурс в історію України та розглядатимуть здобутки соборності і проаналізують, як це вплинуло на розвиток регіонів.

О 13:10 у програмі «Сьогодні.Вдень» ведуча Галина Бабій разом з істориком, начальником управління наукового забезпечення політики національної пам’яті Українського інституту національної пам’яті Ярославом Файзуліним обговорять символ 100-річчя злуки, а також згадають, як святкували цей день раніше і як святкують в наші дні.

Радіо «Промінь»

О 10:00 у програмі «РанокПРО» ведучі Ольга Бабчук і Павло Туптинський розкажуть про запуск мобільної гри Інституту національної пам’яті України, а також зв’яжуться з поетами мистецького проекту «Схід-Захід».

О 12:00 в ефірі програми «ДеньПРО» представники Всеукраїнської кампанії «Пам’ять нації» розкажуть про важливість свята сьогодні.

Радіо «Культура»

О 8:00 у програмі «Культура.Live» ведучі Людмила Ляхевич і Даніїл Самсонов разом з гостею студії, представницею Українського інституту національної пам’яті Наталею Позняк, здійснять включення з усіх обласних центрів України та обговорять відкриття виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

О 19:00 в ефірі наживо транслюватиметься концертна програма «Од синього Дону до сивих Карпат» з Будинку звукозапису Українського радіо, який вийде паралельно на двох телеканалах та у Фейсбуку.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
vsim.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду